G
Gereksiz üye 276577
Ziyaretçi
Berbat bir OC hic yapma, standart kullan daha iyi.
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle psikomoon adlı arkadaşı pek dikkate almamanızı öneririm. Test sonuçlarımı eklemeyi unutmuşum.prime95 blend testini yaparken ram yetmemesi durumundada crash yiyebilirsiniz bu durumu engellemek için ilk önce blend seçin sonrasında custom kısmını seçin ve boşta olan raminizin %75 ini yazın mesela bende 16 gb ram var 12 gb boşta memory to use kısmına 9216 mb yazabilirsiniz 1024 ün katlarıyla çarpın rami hesaplarken. (anlattıklarımı yeşillendirmesi için testi başlatmadanda fotoğraf ekledim) Bunun haricinde kararlılığı cilalamak için cinebench ve asus realbench yapabilirsiniz (raminizin yarısını seçin.) sonrasında ise oyunlarda vb. sınamaya devam edin ve cpu nuzun tadını çıkarın. Ek olarak prime 95 small fft 8 saat testi geçtikten sonra 8 saat asus realbench yaptım prime95 blend modda 1 saat dayanmadan crash yedim. voltaj verip blend modda denedim kısaca en etkilisi prime95 blend mod diyebilirim. Ayarları yaparken avx kapatmayı unutmayın cpunuzun tadını çıkarın.Yaptığım oc nin ayarlarını ve deneyimlerimi paylaşıyorum arkadaşlar.
Test;
En son testim öncesinde,prime95 v29.8(non avx) smal fft 8 saat testi geçti,sonrasında asus real bench kullandım 8 saat bunuda geçti.prime95 v29.8 blend (non avx) bunda ise 1 saat sonra donup kaldı ekranım 1.3 v idim buraya kadar. testler sonrasında 1.31v yapıp aşağıda belirttiğim testi yaptım stabil olduğumu düşünüyorum.
Prime95 v29.8 blend mode(non-avx) 8 hour passed. Max 86c
My pc specs;
Cpu: Intel® Core™ i7-9700K Processor (12M Cache, up to 4.90 GHz)
-Cpu Cooler: Hydro Series™ H115i PRO RGB 280mm Liquid
-Mobo: MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON AC Intel Z390 1151 DDR4 4400MHz(O.C.) RGB
-Memory Kit: VENGEANCE® RGB PRO 16GB (2 x 8GB) DDR4 DRAM 3200MHz C16 — White
-Psu: RMx White Series™ RM750x — 750 Watt 80 PLUS® Gold Certified Fully Modular
-Case: NZXT H500i Black Tempered Glass RGB Smart ATX
My bios settings;
Cpu ratio ve ring ratio arasında 3x fark olmalı 50 ratio için 47 ring ratio olması gerektiği öneriliyor msi rehberinde Vcore da şans işi cpu dan cpu ya değişiyor yinede kendi ayarlarımı eksiksiz paylaştım.
Xmp: on
Oc mode: expert
Cpu ratio: 49
Cpu ring ratio: 46
Vcore: 1.31v
Cpu ratio mode: fixed mode
Cpu ratio voltage: override mode
Cpu loadline calibration: mode 4(msi rehberinde mode3 düz çizgi olarak gösteriyor fakat yanıltıyor orada biostan baktığımda düz çizgi benim anakartımda mode 4 idi sizde düz olana göre seçebilirsiniz.)
İntel c-state: disable
2.55GHz'de kullanıyorum 3.6GHz Turbo frekansı olan işlemciyi, aynı FPS'yi veriyor. Ne yapmaya çalıştığını ben de anlamadım.İşlemcinin Turbo bost frekansı 4.9 sa ve sen 4.9 yapıp OC yaptıgını sanıyorsan boş yapan sensin.
Stock a çekin uymayın bu boşa 5.4 MHz'debile FPS'ye pek faydası yok 5-10 FPS arası çekin stock a ugraşmayın değmez.
Benim herhangi bir iddiam yok. Konumuzda o değil zaten, başlıkta da görüldüğü üzere.Adam ısrar ediyor oyunlara, FPS'ye etkisi oldugunu sanıyor. Eline GTX 1070 almış sanki işlemciye OC atınca RTX 2070 olacakhayır elindeki gene GTX 1070, oyunu ekran kartı oynar, o elindeki işlemcinin stocku bile RTX 2080 Ti SLI'yı besler adam anlamıyor
![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.