i7-9700K overclock yapılmalı mı?

Anonymous Cell

Kilopat
Makaleler
1
Öncelikle selam yaklaşık 2 hafta kadar önce yeni bilgisayarımı aldım. i7 9700K ve MSI Z370-A PRO, bunları alırken overclock yaparım diye bir de sıvı soğutma aldım (Xigmatek AURORA 240) şu an işlemci standart hızda çalışıyor 3.6 GHz.
Overclocktan gram anlamayan bir insanım sizce yapmalı mıyım ve nasıl yaparım? detaylı anlatan hiçbir videoyu görmedim ve bilgisayar yeni olduğu içinde bayağı korkuyorum işlemciye bir şey olursa falan diye.
Şimdiden teşekkürler.

i7-9700K şuan gayet yeterli bir işlemci. Overclock konusu hakkında bilginiz yoksa bence önce detaylı şekilde araştırın bilgi sahibi olun ondan sonra bu işlere girin.
Eğer i7-9700K bana yetersiz geliyor diyorsanız başlayın en temelde. Şuan için işinizi görüyor ise işlemciyi ekstra olarak zorlayıp fazla performans almaya çok gerek yok. Bu sizin için takıntı ise araştırıp girmenizi öneririm.

Öncelikle selam yaklaşık 2 hafta kadar önce yeni bilgisayarımı aldım. i7 9700K ve MSI Z370-A PRO, bunları alırken overclock yaparım diye bir de sıvı soğutma aldım (Xigmatek AURORA 240) şu an işlemci standart hızda çalışıyor 3.6 GHz.
Overclocktan gram anlamayan bir insanım sizce yapmalı mıyım ve nasıl yaparım? detaylı anlatan hiçbir videoyu görmedim ve bilgisayar yeni olduğu içinde bayağı korkuyorum işlemciye bir şey olursa falan diye.
Şimdiden teşekkürler.
Ekran Kartınızın modelini söyleyebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciye OC sırasında bir şey olmaz. Zaten bilgisayarın aşırı ısınma veya aşırı voltaja karşı korumalı. Yanlış bir şey tespit edildiğinde veya fazla ısındığında PC kendini kapatır ve BIOS sıfırlarsın. OC hemen yapılacak bir şey de değil. Mavi ekran yiye yiye öğreneceksin. Stabiliteyi bulmak lazım. Sana tavsiyem iyice araştır yabancı forumlardan ve daha sonra yaparsın. Şuan pek gerekli değil. Zaten anakartın Z anakartların en giriş seviyesi ve 4 Fazlı bir yapıya sahip. Fazla OC'ye izin vermeyecektir.

9700k tüm çekirdekler (8) aktif 4.6 GHZ'de çalışır. Overclock gerekli mi bilemem ama bu frekanslar gayet yeterli bence.
Çalışma frekansları ile ilgili kaynak:

Ben olsam psikolojik olarak 4001 Mhz yapardım. Önceki işlemcim Intel Core i5-2400'ü 4100 Mhz yapmıştım. Biraz performans artışı olmuştu. Sadece çarpanını yükselttim ve soğutucusunu değiştirdim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı