i7-9700K overclock yapılmalı mı?

K ibareli işlemci ve Z anakart aldiysan overclock zarar vermez i7 9700k yerine i7 9700 alsaydin 500tl cebinde kalirdi oc yapmicaksan

Öncelikle selam yaklaşık 2 hafta kadar önce yeni bilgisayarımı aldım. i7 9700K ve MSI Z370-A PRO, bunları alırken overclock yaparım diye bir de sıvı soğutma aldım (Xigmatek AURORA 240) şu an işlemci standart hızda çalışıyor 3.6 GHz.
Overclocktan gram anlamayan bir insanım sizce yapmalı mıyım ve nasıl yaparım? detaylı anlatan hiçbir videoyu görmedim ve bilgisayar yeni olduğu içinde bayağı korkuyorum işlemciye bir şey olursa falan diye.
Şimdiden teşekkürler.

Öncelikle ihtiyacın varmı ona bak bence. Ne amaçla kullandığına bağlı biraz bilgisayarı. Bende 8600k z370 2x8 3200 ram mevcut Pubg oynuyorum sadece. Stok ve 4,5ghz+ OC yaptığımda akıcılıkda ciddi fark oluyor. 4,5ghz 4,8ghz test ediyorum şu anda. Sonrasında 5ghz e çıkacağım inşallah.

240mm sıvı soğutma mevcut ve 980ti hybrid evga kartım var.

İlave olarak şunuda belirteyim güzel bir overclock profili yakalarsan işlemcin çok daha düşük sıcaklıklarda çalıştırman mümkün.

Ben geçtiğimiz aylarda 5ghz de kullanıyordum, prime95 te 80 dereceyi gördü maks. Oyunda 55-60 derecelerde.

işlemcin 100 dereceye kadar dayanabilen 100 derecede kendini korumaya alan bi işlemci prime 95 işkence testi hiç bi oyun yada program o kadar zorlayamaz 80 derece 5.0ghz de çalıştırdıysan kullanmanı tavsiye ederim
işlemcin k serisi anakartın güzel bi z390 gibi seriler sıvı sogutmanda vardır mutlaka
işlemci overclock yap anakart overclock yap sogutma yap diyorsa
o zaman bu parçaları niye aldık yapmayalım oc basit anakart basit sogutucu alıp kullanalım bu mantıksız oc zarar vermez zaten oc destekli parçalar
erdoganaa

Ama bi yandanda adam hakli sıcaklık yükseliyor fps ye etkisi yok 3 fps için deymez yapmayin bende düşündüm stock a aldım fps ye etkisi olsa göremedim belki eski oyunlarda

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı