i7-9700K RTX 2070 Apex Legends FPS Problemi

Lütfen şu tarz konularda sistem özelliklerinizi tam olarak belirtin. Taksit taksit söylemeyin.
Belirtmeniz gerekenler;
  • İşletim Sistemi
  • İşlemci
  • Ekran kartı
  • Bellek miktarı
  • Depolama
  • Güç kaynağı
Bilmiyorsan AIDA64 HTML raporunu oluşturun.
Raporu Mediafire sitesine yükleyip bağlantısını paylaşın.

Monitörüm Asus VG248qe, 1080P bir monitör. Afterburnerdan baktığımda gpu her zaman %99 kullanılmıyor. 60-70-80-90 hep değişiyor.
DSR özelliğini açarak 2560x1440P olarak değiştirerek dene. Aynı zamanda DSR özelliğini aktif ettiğinde monitör ayarlarındanda çözünürlüğü 2560X1440 yap oyun içinde GPU, CPU kullanım degerlerine bak eğer herşey normal durumda seyrederse bilki 1080p monitör davası.
Eğer 1080P'de GPU kullanımı %55 civarında geziyorsa farklı bir sıkıntı vardır. Monitör ile alakası yok. Ben Gtx 1080 ile 1024x768 çözünürlükte her zaman %80+ kullanım oranı alıyorum sen düşün.
RTX ailesi 2K ve 4K monitörler için geliştirilmiş hocam. DSR özelliğini 2560x1440 açarak denerse görecekki GPU Kullanımı %98 bulacak.

Son düzenleme:
Bu sorun başka oyunlarda yaşanıyor mu?
Videodaki rehbere göre bellek hızlarını yükselt.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sistemde SSD için gereken yazılımı göremedim. Büyük ihtimalle Firmware sürümü de güncel değil.
Firmware sürümünü güncelleyin. Bağlantıda söylenenleri uygulayın.

Bağlantıdaki rehberi de uygulayın. Özellikle arka planda çalışan gereksiz uygulama ve hizmetleri kapatın.

Ek olarak bağlantıdaki rehbere göre oyun içi CPU, GPU, Bellek kullanım ve sıcaklık değerlerini paylaş.
Yabancı forumlarda bu yazılımı test eden 2-3 kişi FPS etki ettiğini söylemişti. Sadece değerlere bakmak için bir kere kullan. Sonra oynarken kapat.

PUBG Oynadığımda mesela %90 80 falan oluyor apexte neden böyle anlamadım. Fazla oyunda yok deneyebileceğim. Dediğiniz şeyleri yaptıktan sonra paylaşıcam sizinle
Edit: XMP Zaten yapmıştım eklemeyi unuttum SSD ayarlarını yapacağım.

Son düzenleme:
Bende de csgo ve bf5 te dediğiniz anlık donmalar oluyordu. Sistemim i5 8400, gtx 1070. Ping değerim 45 65 arası olmasına rağmen, kullandığım çin malı wireless alıcısından şüpheleniyordum. Dün satın aldığım ac özellikli airties marka wireless alıcıyla 5ghz den bağlanarak yağ gibi oynadım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı