i7-9700K RTX 2080 sistem PUBG'de düşük FPS veriyor

ortinyus

Decapat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
FPS düşmesi sorunuyla uğraşıyorum bir süredir ve ne yapsam olmadı. Sıfırdan temiz kurulum yaptım Windows 11, DDU ile ekran kartını sıfırladım. Tüm bunlara rağmen GPU kullanımı anlık olarak %0'a kadar düşüş gösteriyor. Şüphelendiğim fakat test edemediğim şeylerden birisi PSU'dan kaynaklı olabilirdi ama ekran kartına giden gücü anlık olarak takip ettim ve FPS düşmesi olduğunda düşmedi. Ayrıca Memtest86 ile 3 saat kadar test yaptım ve RAM'de de hiçbir hata bulunamadı. Bu sorunu en çok PUBG oyununda yaşıyorum. PUBG'deki verileri sizinle paylaşacağım. CS:GO'da da yaşıyorum. Nadiren de Valorant'ta da yaşıyorum. Ekran tamamen donuyor yarım saniye de olsa. Bu oyunların çözünürlükleri PUBG'de 1728x1080, Valorant ve CS:GO'da 1280X960.

Sistem bilgilerim:
CPU: Intel i7-9700K
GPU: MSI RTX 2080 Super X Trio.
Motherboard: MSI MPG Z390 Gaming Plus.
RAM: Thermaltake Toughram 3600 MHz 2x8.
PSU: Aerocool KCAS 750W 80+Gold
Cooler: Corsair H100i Pro RGB.
SSD: James Donkey JD512 M.2 512 GB.
CAS'e: MSI MAG 010.

1668162594331.png

FPS düşmesi sorunuyla uğraşıyorum bir süredir ve ne yapsam olmadı. Sıfırdan temiz kurulum yaptım Windows 11, DDU ile ekran kartını sıfırladım. Tüm bunlara rağmen GPU kullanımı anlık olarak %0'a kadar düşüş gösteriyor. Şüphelendiğim fakat test edemediğim şeylerden birisi PSU'dan kaynaklı olabilirdi ama ekran kartına giden gücü anlık olarak takip ettim ve FPS düşmesi olduğunda düşmedi. Ayrıca Memtest86 ile 3 saat kadar test yaptım ve RAM'de de hiçbir hata bulunamadı. Bu sorunu en çok PUBG oyununda yaşıyorum. PUBG'deki verileri sizinle paylaşacağım. CS:GO'da da yaşıyorum. Nadiren de Valorant'ta da yaşıyorum. Ekran tamamen donuyor yarım saniye de olsa. Bu oyunların çözünürlükleri PUBG'de 1728x1080, Valorant ve CS:GO'da 1280X960.

Sistem bilgilerim:
CPU: Intel i7-9700K
GPU: MSI RTX 2080 Super X Trio.
Motherboard: MSI MPG Z390 Gaming Plus.
RAM: Thermaltake Toughram 3600 MHz 2X8.
PSU: Aerocool KCAS 750W 80+Gold
Cooler: Corsair H100i Pro RGB.
SSD: James Donkey JD512 M.2 512 GB.
CAS'e: MSI MAG 010.

Eki Görüntüle 1568813

RAM sıkıntısı olduğunu düşünüyorum çünkü benzeri 2X 8 RAM'lerimden biri sıkıntılı olduğunda yaşamıştım.

Hocam hiç PUBG oynamadım fakat çoğu kişinin ekran kartı gördüğüm kadarıyla kullanımı yüksek ihtimalle düşük oluyor.
Oyunda son getirilen patchler ile birlikte bu optimizasyon sorununun katbekat arttığını düşünüyorum.
Ekran kartına yük bindirmeye çalışın (Grafik arttırmak vb. oyun içi ayarlar vasıtasıyla).
Zaten her şey full ayardaysa sorun optimizasyondan kaynaklıdır.

Teşekkürler herkese Bir de Donanım hızlandırmalı GPU zamanlamasını kapattığımda bilgisayar hiç GPU kullanmıyor oyun oynarken. Bunun sebebi nedir acaba?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı