i7-9700K sistem için RAM tavsiyesi

Alataria

Hectopat
Merhaba. i7-9700K işlemci, RTX 3060 Ti ekran kartı, Z390 4400MHz anakart için RAM tavsiyesi istiyorum. Bu parçaları besleyecek maksimum frekansta ve en düşük CL değerli olan model hangisidir? Bütçe sorunu yoktur.

3600MHz 2x16 CL16

3600MHz 4x8 CL17

4000MHz 2x16 CL18

Bu işlemcinin sitesinde meksimum RAM frekansı 2666MHz diyor belirttiğiniz RAMleri kullansam tam performans alabilirmiyim bunlardan yoksa düşük frekanstamk çalışırlar

Bu işlemcinin sitesinde meksimum RAM frekansı 2666MHz diyor belirttiğiniz RAMleri kullansam tam performans alabilirmiyim bunlardan yoksa düşük frekanstamk çalışırlar
Anakartın Z çipset, XMP açıp üstüne OC basarsan herhangi bir sorun olmaz. Hız aşırtma noktasında ek yardıma ihtiyacın olabilir.

İşlemciyi mi overclock yapmam lazım?
Başka RAM önerisi yokmu ?
RAM'leri OC yapacaksın mantıken, bu attığım RAM'ler CL14 gecikmeli piyasada bulabileceğin en düşük gecikmeli olan modeller. Ekstra performans için 9700K'ya ayrı bir hız aşırtma da yapabilirsin.

Nasıllardır bilmiyorum ama indirimdeyken bu RAM'leri aldım. İyimidir bunlar? Ryzen için üretilmiştir yazıyor açılmada ama 9700k ile kullansamda bir sorun olmaz sanırım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı