i7 9700K sistemde RAM yükseltmek

Anakart modeliniz nedir ve kaç ram slotu kullanılıyor şuan?
Anakartınız kaç GB ram destekliyor ona bakalım öncelikle.
Yeni bir ram alırken illa aynı Mhz ram alınacak diye bir kural yoktur. Elinizde 2400Mhz ram var, 3200Mh, ram alırsanız eğer, 3200 olan kendini 2400Mhz olana eşitleyecek. Fakat cl değerlerinin aynı olmasına dikkat edin. 2400 Mhz ve 3200 Mhz arasında performans olarak fazla bir farkları yoktur. Bütçede zorlanıyorsanız direk ram takviyesi yapın geçin.
Hepsinin cevapları resimlerde var hocam. Hepsine cevap verdik.

Corsair Vengeance RAM'lerin çoğu otizmli çip kullanıyor(Samsung-C). Ben asla önermem, alternatif daha iyi fiyatlarda bulabilirsin.

Bkz:

Bu çıplak green oem RAM bile Vengeance'dan çok daha iyi.
Şahsen benim RAM'lerimden birisi samsung çipli iken diğeri Micron çipli(farklı tarihlerde almıştım). Şuana kadar ikisinde de herhangi bir sorun yaşamadım ki 1 seneyi geçti. Performans konusunda da ikisine teker teker test yaptığımda herhangi bir fark yoktu.

Şahsen benim RAM'lerimden birisi samsung çipli iken diğeri Micron çipli(farklı tarihlerde almıştım). Şuana kadar ikisinde de herhangi bir sorun yaşamadım ki 1 seneyi geçti. Performans konusunda da ikisine teker teker test yaptığımda herhangi bir fark yoktu.
Samsung'un birden fazla varyantı var zaten ama Samsung-C die piyasadaki en kötü çip. Illa OC yapmasına gerek yok ama SPD profilleri bile çok kötü.

Anakart modeliniz nedir ve kaç ram slotu kullanılıyor şuan?
Anakartınız kaç GB ram destekliyor ona bakalım öncelikle.
Yeni bir ram alırken illa aynı Mhz ram alınacak diye bir kural yoktur. Elinizde 2400Mhz ram var, 3200Mh, ram alırsanız eğer, 3200 olan kendini 2400Mhz olana eşitleyecek. Fakat cl değerlerinin aynı olmasına dikkat edin. 2400 Mhz ve 3200 Mhz arasında performans olarak fazla bir farkları yoktur. Bütçede zorlanıyorsanız direk ram takviyesi yapın geçin.
Merhaba, tek slot şu an. Takviye yapacağım çünkü diğeri bütçeyi zorlar. Sağa sola çok para harcadım bu ay.

Corsair Vengeance RAM'lerin çoğu otizmli çip kullanıyor(Samsung-C). Ben asla önermem, alternatif daha iyi fiyatlarda bulabilirsin.

Bkz: Apacer Panther Black-Gold 16GB (1x16GB) 3200Mhz CL16 DDR4 Gaming Ram (AH4U16G32C28Y7GAA-1)

Bu çıplak green oem RAM bile Vengeance'dan çok daha iyi.
Çok teşekkür ederim.

Benim kullandığım RAM kaç CL? Ben anlamıyorum da

Dosya Ekleri

• anakart.png
    anakart.png
    16,2 KB · Görüntüleme: 29
3200 MHz ve SPD profili 16-18-18-36. Aynı şekilde bu profilde bir RAM alırsan %99 sorunsuz çalışacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı