i7 9700K sisteme RTX ekran kartı takılabilir mi?

iKayraOnur

Kilopat
Sosyal Tayfı
Makaleler
3
Yer
Antalya
Daha fazla  
Merhaba, hazır günden güne zamlanan kartları görmüşken geciktirmeden geçiş yapmak istesem, sistemim yeterli olur mu?

Intel i7 9700K, 16 GB RAM ve tam model adını bilmediğim yüksek model bir Gigabyte anakartım var. Güncel olarak GTX1650 Super kullanıyorum. Sadece ekran kartı yükselterek bilgisayar yükünü azaltmada (2 ekran kullanıyorum) ve VR oyunlarında daha verimli bir performans elde edebilir miyim?

Yarın detaylıca bir araştırayım hocam, diğer hocalarımın da farklı önerileri falan olabilir. Hepsini değerlendiririm. Teşekkürler öneriniz için.

AMD falan da var ama benim tercihim NVIDIA olur kartın ömrü dolmaya başladığında DLSS avantajı olacak.

Merhaba, hazır günden güne zamlanan kartları görmüşken geciktirmeden geçiş yapmak istesem, sistemim yeterli olur mu?

Intel i7 9700K, 16 GB RAM ve tam model adını bilmediğim yüksek model bir Gigabyte anakartım var. Güncel olarak GTX1650 Super kullanıyorum. Sadece ekran kartı yükselterek bilgisayar yükünü azaltmada (2 ekran kullanıyorum) ve VR oyunlarında daha verimli bir performans elde edebilir miyim?

3070, 4060 gibi kartlar takılabilir.

VR oyunlarında daha verimli bir performans elde edebilir miyim?

Evet kesinlikle, VR (özellikle yüksek çözünürlüklü olanlar Quest 2 veya reverb G2 gibi) ciddi bir ekran kartı gücü istiyor. Max çözünürlük ve 120Hz'de oynamak için, ben 4 yıldır VR kullanıyorum. İlk olarak normal HTC Vive, sonra Quest 2 ve en son olarak da Vive Pro 2 olacak şekilde üç farklı VR gözlüğü değiştirdim. Ekran kartının işlemciden çok daha önemli bir yeri var onda. VR'ın yaptığını basitçe kısaltacak olursak, gözlerinin önüne iki tane yüksek çözünürlüklü bir ekran getiriyor. Ne kadar güçlü bir ekran kartı alabilirsen o kadar iyi VR için. i7 9700K, 4090 gibi bir kartla bile kullanılabilir, VR için konuşacak olursak bütçenin yettiği en iyi kartı almak en mantıklısı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı