i7 9700K Sıvı Soğutma İle Aşırı Sıcaklık Sorunu

Sıvı soğutmanın fanlarını ters çevirir isen sorun çözülür gibi duruyor. Hiç hava girişi yok şu an kasa da
Her zaman sıvı soğutmanın ilk havayı çeken olma taraftarıyım, diğer türlü sıcak hava ile kendini soğutmaya çalışacak. Siz sadece sıvı soğutma fanlarını çevirirseniz iş çözülür gibi
Hocam dediğin gibi yaptım. Yükte max. 75 derece oldu. Ama dün kasayı değiştirdim. Sıvı soğutmayı kasanın üstüne bağladım. Yine sıcaklık sorunum oldu. Sinirim bozuldu. Aldığım kasanın önünde kendiliğinden 3 fan olduğu için fanlarını takmadan radyatörü direk 2 fanın arkasına bağladım. Önden gelen hava direkt radyotöre çarpsın diye. Bu seferde max 82-83 derece oluyor. Bugün radyatörün fanlarını ters şekilde takıcam tekrardan. Kasanın önündeki fanlara dokunmayacağım. Arka arkaya 2 fan olacak ama bakalım nasıl olacak. Hırs yaptım çözücem bunu. Kasayı sıvı soğutmayı aldığım yerden aldım. Sorunumdan bahsettim. Oradaki adam o sıvı soğutma ile ilgili çok sorun yaşayan duydum dedi. Adam 9900K ile sistem kurduk dedi boşta 85 derece oldu dedi. Sıvı soğutmayı değiştirdik düzeldi dedi. Acaba soğutma cidden sorunlu mu diye düşünmeye başladım. Ama başıma gelen olaydan şu dersi çıkardım. Kaliteli bir hava soğutma bazı sıvı soğutmalardan iyidir.
Kasa seçiminiz çok yanlış olmuş. SSD gelecek zamanlarda sorun çıkaracaktır, büyük ihtimal.
Kasayı değiştirdim. Xigmatek Glare 7A Aldım.

Hocam başta yazmıştım. Def olarak kullanıyorsanız bile biostan voltaj düşürün biraz problem düzelicektir. Youtube yada bir çok site de zaten kaynak referans çok izleyip hemen voltaj düşürebilirsiniz, Çok fazla bilgiye gerek olmadan.

Hocam başta yazmıştım. Def olarak kullanıyorsanız bile biostan voltaj düşürün biraz problem düzelicektir. Youtube yada bir çok site de zaten kaynak referans çok izleyip hemen voltaj düşürebilirsiniz, Çok fazla bilgiye gerek olmadan.
Deneyeceğim teşekkürler. Açıkçası daha önce hiç Z serisi anakart kullanmadığım için oto voltaj verdiğini bilmiyordum.

Yerine o kasayı almaktansa elindekini hiç değiştirmesen de olurmuş. Yanlış tercihi başka bir yanlışla düzeltemezsin. O kasanın 50 ₺ fazlasına Cougar MX Mesh 700W alsan daha iyi olurdu.

Sorunu çözdüm. Sıvı Soğutmanın fanlarını ters şekilde radyatöre bağladım. Ayrıca BIOS tan elle voltaj verdim. Şuan boşta 30-40 yükte max. 65 derece oluyor. İşlemci BF5 te 4.7 Ghz de çalışıyor normal mi?
WhatsApp Image 2019-06-10 at 20.56.22.jpeg

Sorunu çözdüm. Sıvı soğutmanın fanlarını ters şekilde radyatöre bağladım. Ayrıca BIOS'tan elle voltaj verdim. Şu an boşta 30-40 yükte Max. 65 derece oluyor. İşlemci BF5'te 4.7 GHz'de çalışıyor normal mi?Eki Görüntüle 403170

Kardeşim merhaba senin yaşadığın şeyin bire bir aynısını ben yaşıyorum. Z390 anakart, voltaj Auto'da, oyunlarda 4.6GHz çalışıyor.Boşta sıkıntı yok maksimum 40 oluyor.Fakat yükte 4.6GHz çalıştığında 77-85 altına düşmüyor sıcaklık. 120mm sıvı soğutmam var. Bende senin gibi bilmiyorum voltaj vermeyi ama sen yapmışsın. Benim halimden sen anlarsın lütfen yardım :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı