i7-9700K ve ASUS RTX 2060 Sistem Toplama

Dochimedo2019

Decapat
Merhaba, başlıkta belirttiğim gibi i7-9700k ve ASUS RTX 2060 sistem toplamak istiyorum. Ancak bu konuda bazı tereddütlerim var darboğaz olur mu, olmaz mı gibisinden. Bu yüzden fikirlerinizi almak istiyorum toplamak istediğim sistem hakkında.
  • Anakart: ASUS ROG STRIX Z390-F GAMING
  • İşlemci: İ7-9700K
  • Ekran Kartı: ASUS GeForce ROG STRIX RTX2060 GAMING OC GDDR6 6GB 192Bit DX12
  • RAM: Kingston 16GB (2x8GB) HyperX FURY Black DDR4 3466MHz CL19
  • SSD: Samsung Evo 970 250GB ((İşletim sistemini kuracağım sadece.))
  • Harddisk: Daha karar vermedim, 2 yada 4 TB alacağım.
Geriye kalan parçalara daha karar veremedim, şimdiden fikir ve önerilerini belirten herkese teşekkürler :)

Öncelikle darboğaz sorunu kesinlikle olmaz, tek olabilecek şey 1080p çözünürlükte 60-75Hz monitör ile oynarsan GPU kullanımı düşük olacaktır. PSU olarak kaliteli markalardan 700-800W gibi bir güce sahip olan modelleri tercih edebilirsin.

İşlemcinizin sonunda K harfi var. K harfi işlemcinizin kilitli olmadığını, OC yapabileceğinizi ancak fansız geleceği anlamına gelir. En az 400-500 TL fan masrafı eklemeniz gerekir.
Sistem oyun için toplanıyorsa öncelik her zaman ekran kartınındır. Sizinki biraz ters olmuş.
Bütçe belirtiniz.

İşlemcinizin sonunda K harfi var. K harfi işlemcinizin kilitli olmadığını, OC yapabileceğinizi ancak fansız geleceği anlamına gelir. En az 400-500 TL fan masrafı eklemeniz gerekir.
Sistem oyun için toplanıyorsa öncelik her zaman ekran kartınındır. Sizinki biraz ters olmuş.
Bütçe belirtiniz.
Öncelikle darboğaz sorunu kesinlikle olmaz, tek olabilecek şey 1080p çözünürlükte 60-75Hz monitör ile oynarsan GPU kullanımı düşük olacaktır. PSU olarak kaliteli markalardan 700-800W gibi bir güce sahip olan modelleri tercih edebilirsin.
Bütçem 15K civarı, oyun ve Youtube için sistem topluyorum. Belirtmeyi unutmuşum, sıvı soğutma almayı düşünüyorum. Monitor olarak "ASUS 28" VP28UQG 1Ms 4K HDMI+DP+MM FreeSync" almayı düşünüyorum.

Bu sisteme bu monitörü önerir misiniz?

Son düzenleme:
Bütçem 15K civarı, oyun ve Youtube için sistem topluyorum. Belirtmeyi unutmuşum, sıvı soğutma almayı düşünüyorum. Monitor olarak "ASUS 28" VP28UQG 1Ms 4K HDMI+DP+MM FreeSync" almayı düşünüyorum.
Öncelikle benim tavsiyem 2k 144 Hz bir monitör almanız, çünkü 4k mönitor almanız bütçemizi boşu boşuna daraltır. İşlemci olarak 2700x, i9 9900k veya i7 8700k almanız olucaktır.

Öncelikle benim tavsiyem 2k 144 Hz bir monitör almanız, çünkü 4k mönitor almanız bütçemizi boşu boşuna daraltır. İşlemci olarak 2700x, i9 9900k veya i7 8700k almanız olucaktır.
9. nesil topluyorum Z390, neden 8. nesil bir işlemci alayım?
Birçok benzer konuda söylediğim gibi:
Anakartın sitesinden modelini bul. Ordan destek kısmında uyumlu RAM listelerinden alacağın RAM'in kodu varsa alman uyum riskini yok eder.
Listeler güncel olmayabilir ama bu listedeki RAM'lerden kullanman birşey kaybettirmez sana.
İlk kez uyumluluk kontrol etme kısmını öğrendim, bu bilgilendirici bilgi için teşekkürler.

İ7 9700k 8/8 bir işlemci, i7 8700k ise 6/12, i9 9900k 8/16, 2700x 8/16. Oyunları yavaş yavaş çoklu çekirdeğe döndüğü için, 6/6 almak ne kadar büyük bir kumar ise 8/8 almak da çok büyük bir kumar.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı