i7-9700K ve ASUS RTX 2060 Sistem Toplama

Arkadaş OC yapmayacak muhtemeden, sadece RAM'ler 3200de çalışacak. Bu yüzden üstündeki fanın yeterli olduğunu düşündüm. En az 10 yıl RAM takviyesi yapmaz sanırım bunu alırsa:) Eğer OC düşünülürse tabiki RAM'den kısılıp bir soğutucu alınabilir.
OC yapacağım.
Asus ve Intel kullanicisiyim 11 yıldır, o yüzden AMD almatı düşünmüyorum. Sistemi 16GB(2x8) alıp taksitleri bittiğinde aynısından bir tane daha alacağım.

Arkadaş istediğini alır. Siz sadece bir seçim sunabilirsiniz. İster İntel ister AMD alır ona kalmış biz iki sistemi de önerdik.
Benim önerdiğimi almanızı tavsiye ederim. i7 9700K ve RTX 2080 kullanmıştım.
Bütçeniz 15K civarı demiştiniz. Bu konuda size yeni bir sistem toplayarak yardımcı olabilirim. Monitör ve sıvı soğutma kısmından pek anlamadığım için o işi daha iyi bilenlere bırakıyorum.
Bu halde 13.000 TL tam olarak. Monitör ve sıvı soğutmaya 2000 TL kalıyor. Ryzen toplarsanız daha uyguna gelebilir belki. Ayrıca kaynak olarak Hepsiburada, Sinerji, İtopya kullandım. Farklı mağazalardan aynı parçaları daha ucuza bulabilirsiniz.
Sizin zevkinize göre bir kaç değişiklik yapabilirsiniz. Anakart, ekran kartı farklı marka almak gibi. Onun dışında bu sizin sisteminizden çok daha iyidir.

Bu yüzden sistem toplama konularına cevap veresim gelmiyor. Fikir almak için konu açılıyor ee sonra gene bildiği okunuluyor. Hiçbir şey hakkında bilgisi olmayan adamın nasıl OC yapacağı konusunda hala aklımda soru işaretleri var. Zaten çoğu uydurma bu sistem konularının çoğu almıyor bunuda biliyorum. Umarım attığınız sistemdeki monitör ve sistemi alırsınınız. Konuyu takip etmek artık boş, çıkabiliriz. 4K'da RTX 2060'ı 2080'den iyi sanan bir insanla hiç tartışmaya giremem.

Bütün yorumları okumadım, eğer sistemi oyun odaklı topluyorsanız ve bütçe kısıtlı ise işlemciyi i5 9600k ya düşürüp ekran kartını RTX 2070 e yükseltmeniz daha mantıklı olacaktır. En az %20 fps artışı olur.
Şimdi okudum sistem oyun+yayın içinmiş. Ryzen düşünmüyorum demişsiniz ama sanırım bilgisizlikten. Ryzen işlemciler çoklu çekirdekte rakipsiz şu an ve f/p olarak çok uygun. Nanokatologta özellikle %50 daha ucuza alınabiliyor. Ben ryzen 2950x tavsiye ederim. RYZEN 2950X VS İ9 9700k

Dosya Ekleri

• ryzen.PNG
    ryzen.PNG
    22,3 KB · Görüntüleme: 75
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı