i7 9700K ve GTX 1660 Ti sistem toplama

Herkese merhabalar. Uzun yıllar sonucunda araştırma ve deneyimli kişiler ile sohbet etmemiz sonucunda özelliklerini aşağıda belirttiğim gibi bir sistem toplamaya karar verdim. Ama burada bilgisi olan arkadaşlara da danışmak istiyorum. Özellikle Technopat ekibinden bilgili birisi yardımcı olursa müteşekkir olurum. Sistem özellikleri şu şekilde;
  • Kasa; Corsair Carbide Serisi SPEC-06 Mid ATX Beyaz Oyuncu Kasası
  • PSU; Corsair RM850X 850W 80 Plus Gold Full Modüler PSU
  • Anakart; Gigabyte Z370 Aorus Ultra Gaming Intel Z370 Soket 1151-V.2 DDR4 Anakart
  • İşlemci; Intel Core i7-9700K 3.6 GHz 12MB Akıllı önbellek CPU
  • İşlemci Soğutucu; Corsair Hydro H150I PRO RGB 360MM Sıvı İşlemci Soğutucu
  • (Soğutma bloğu üzerinde kullanılan fanların Corsair iCue desteği olmadığı için ve Statik basınçlarını beğenmediğim için 3 Adet yeni fan alacağım. )
  • Soğutma Bloğu Fanları; Corsair ML120 Pro 120MM RGB Fan (X3 Adet)
  • Ekran Kartı; ASUS GeForce GTX1660 Ti ROG STRIX OC GDDR6 6 GB 192 Bit DX12 NVIDIA Ekran Kartı
  • (Kasa Ekran Kartını dikey konumda kullanmaya olanak sağladığı için ve ekran kartının RGB Fan görüntüsünü daha verimli kullanmak için Ekran kartını dikey olarak kullanmak istiyorum. Bunun için ekstra bir PCI kablo gerektiğini biliyorum. Ama güvenilir bir kablo bulamadım. Bunun yerine, Technopat YouTube kanalında da incelemesi bulunan aşağıdaki paketi almayı düşünüyorum. Bu konuda özellikle önerilere açığım. )
  • Ekran Kartı Dikey Konumlandırıcı; Cooler Master MCA-U000R Vertical GPU Holder
  • (İçerisinde hem aparat hem de PCI uzatma kablosu mevcut)
  • Kasa içerisinde kullanacağım Fanlar; Corsair ML120 120MM RGB Pro Kasa Fanı + Ligthing Node Pro (Paket Halinde Satılıyor)
  • M.2 Mvme SSD; Gigabyte Aourus RGB 512 GB M.2 Mvme SSD
  • HDD; WD Black 3.5" 4TB 256MB SATA III 6Gb/s 7200 RPM HDD
  • SATA SSD; Gigabyte 480GB 2.5" SATA 6 550Mb/s Okuma - 480Mb/s Yazma SSD
  • (X2 Adet)
  • Kesintisiz Güç Kaynağı; FSP FP800 LINE Interactive UPS
  • Monitör; ASUS ROG STRIX XG258Q 25" 1ms 240Hz Full HD G-Sync Fre Monitör
Sistem bu hali ile şu anda (Dolar Kuru 5.70TL) yaklaşık 19.500 TL tutuyor. Sistemde bunun yerine bunu alsan daha iyi olur dediginiz veya eklemek/çıkarmak istedikleriniz olursa tavsiyelerinizi bekliyorum.
Not; Depolama birimlerini çok fazla tutmamın sebebi, bilgisayarda fazla dosya saklamak ve uzun ömürlü olarak kullanmak istiyor olmam.
Şimdiden herkese vakit ayırdığı ve okuduğu için teşekkürler.

Ekran kartı işlemciye göre biraz düşük kalmış. Oyun oynayan biriyseniz ve bütçeniz yeterliyse RTX 2080 alabilirsiniz. Oyuna pek önem vermiyorsanız kalabilir. SATA SSD Gigabyte yerine Samsung tercih edilebilir.

Sistemi kullanma amacınız nedir? Bu fiyata R7 3700X ve RTX 2080 Super tarzı bileşenler ile performans anlamında 3'e 4'e katlanır. 240 Hz için CS gibi oyunlar dışında çok yeterli bir ekran kartı değil 1660 Ti. Güç kaynağı 600 W rahatlıkla yeter.

Güç kaynağı çok fazla olmuş. Ayrıca ne için kullanılacak belirtmemişsiniz. Bu kadar büyük bir bütçe için ama performansı düşük bir sistem olmuş.
M.2 SSD olarak bu alınabilir:

Bilgisayarı kullanım amacımı belirtmediğim için affedin; pek çok alanda kullanmayı düşünüyorum.
Bir ofis bilgisayarı olacak ama evimde kullanacağım, hem Render alınacak, hem yüksek grafikli oyunlar ile birlikte video çekilmesi planlanıyor, hem yazılım programları (Android Studio vb.) hem de Adobe PS tarzı programlar kullanılacak.

Bilgisayarı kullanım amacımı belirtmediğim için affedin; pek çok alanda kullanmayı düşünüyorum.
Bir ofis bilgisayarı olacak ama evimde kullanacağım, hem Render alınacak, hem yüksek grafikli oyunlar ile birlikte video çekilmesi planlanıyor, hem yazılım programları (Android Studio vb.) hem de Adobe PS tarzı programlar kullanılacak.
Bütçe nedir?

Topladığınız sistem orantısız olmuş. Taktığınız Güç Kaynağı RTX 2080Ti için bile çok iken siz GTX 1660Ti için takmışsınız. Kullanım amacı Oyun ve İş için olacağı için AMD daha mantıklı olur. 4TB HDD sizce de fazla değil mi? Ben olsam 1TB SSD alırdım ama hızdan feragat etmezdim. MSI monitör fiyatına göre özellikleri çok iyi monitör şuan indirimde kaçırma yoksa fiyatı en az 500-600TL artar.

AMD Ryzen 7 3700X 2348TL
MSI X570 Gaming PLUS 1352TL
Corsair Vengeance RGB Pro 2x8 3600MHz 815TL
Corsair MP510 480GB SSD 639TL
Samsung 860 QVO 1TB SSD 806TL
Gigabyte RTX 2080 Super Gaming O.C 5717TL
Corsair Crystal 460X Kasa 758TL
FSP Hydro 750W 80+ Gold 748TL
NZXT Kraken X62 Sıvı Soğutma 1020TL

Monitör
MSI Optix MAG271CQR 27" 144Hz 1ms 2599TL

Toplam: 16802TL yapıyor UPS falan eklemedim bence çok iyi oldu istersen RTX 2080Ti ekle ama o ekran kartına 4K monitör yakışır.

Son düzenleme:
O zaman Ryzen bir sistem toplamanız daha iyi olur çünkü iş yüklerinde daha yüksek performans sergiliyor. Bu denli bir bütçede erişebileceğiniz işlem gücü çok yüksek. Oyun için de 2070 veya 5700 XT gibi kartlara yönelmeniz iyi olur.

Sizlere danışmanın iyi bir fikir olacağını biliyordum :) Sizce hangi parçalar ile hangilerini değiştirmeliyim?
Ekran kartı için RTX 2080Ti önerdiğinizin farkındayım ama bilgisayarda estetiğe de önem vermek istiyorum. 20.000 Bütçe olduğu için bütçenin bir kısmını estetiğe ayırdım.
PSU için 650W yeterli olur dediniz. 650W 70-80+ Sertifikalı Full Modüler bir PSU öneriniz var mı?
M2 SSD olarak Aorus tercih etme sebebim RGB'si. Ama 970 Evo Plus ile çok arada kaldım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı