Yunus Emre Güney
Centipat
Herkese merhabalar. Uzun yıllar sonucunda araştırma ve deneyimli kişiler ile sohbet etmemiz sonucunda özelliklerini aşağıda belirttiğim gibi bir sistem toplamaya karar verdim. Ama burada bilgisi olan arkadaşlara da danışmak istiyorum. Özellikle Technopat ekibinden bilgili birisi yardımcı olursa müteşekkir olurum. Sistem özellikleri şu şekilde;
Not; Depolama birimlerini çok fazla tutmamın sebebi, bilgisayarda fazla dosya saklamak ve uzun ömürlü olarak kullanmak istiyor olmam.
Şimdiden herkese vakit ayırdığı ve okuduğu için teşekkürler.
- Kasa; Corsair Carbide Serisi SPEC-06 Mid ATX Beyaz Oyuncu Kasası
- PSU; Corsair RM850X 850W 80 Plus Gold Full Modüler PSU
- Anakart; Gigabyte Z370 Aorus Ultra Gaming Intel Z370 Soket 1151-V.2 DDR4 Anakart
- İşlemci; Intel Core i7-9700K 3.6 GHz 12MB Akıllı önbellek CPU
- İşlemci Soğutucu; Corsair Hydro H150I PRO RGB 360MM Sıvı İşlemci Soğutucu
- (Soğutma bloğu üzerinde kullanılan fanların Corsair iCue desteği olmadığı için ve Statik basınçlarını beğenmediğim için 3 Adet yeni fan alacağım. )
- Soğutma Bloğu Fanları; Corsair ML120 Pro 120MM RGB Fan (X3 Adet)
- Ekran Kartı; ASUS GeForce GTX1660 Ti ROG STRIX OC GDDR6 6 GB 192 Bit DX12 NVIDIA Ekran Kartı
- (Kasa Ekran Kartını dikey konumda kullanmaya olanak sağladığı için ve ekran kartının RGB Fan görüntüsünü daha verimli kullanmak için Ekran kartını dikey olarak kullanmak istiyorum. Bunun için ekstra bir PCI kablo gerektiğini biliyorum. Ama güvenilir bir kablo bulamadım. Bunun yerine, Technopat YouTube kanalında da incelemesi bulunan aşağıdaki paketi almayı düşünüyorum. Bu konuda özellikle önerilere açığım. )
- Ekran Kartı Dikey Konumlandırıcı; Cooler Master MCA-U000R Vertical GPU Holder
- (İçerisinde hem aparat hem de PCI uzatma kablosu mevcut)
- Kasa içerisinde kullanacağım Fanlar; Corsair ML120 120MM RGB Pro Kasa Fanı + Ligthing Node Pro (Paket Halinde Satılıyor)
- M.2 Mvme SSD; Gigabyte Aourus RGB 512 GB M.2 Mvme SSD
- HDD; WD Black 3.5" 4TB 256MB SATA III 6Gb/s 7200 RPM HDD
- SATA SSD; Gigabyte 480GB 2.5" SATA 6 550Mb/s Okuma - 480Mb/s Yazma SSD
- (X2 Adet)
- Kesintisiz Güç Kaynağı; FSP FP800 LINE Interactive UPS
- Monitör; ASUS ROG STRIX XG258Q 25" 1ms 240Hz Full HD G-Sync Fre Monitör
Not; Depolama birimlerini çok fazla tutmamın sebebi, bilgisayarda fazla dosya saklamak ve uzun ömürlü olarak kullanmak istiyor olmam.
Şimdiden herkese vakit ayırdığı ve okuduğu için teşekkürler.