i7-9700K ve RTX 3060 ile düşük FPS

Prax

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Kingston HyperX Fury Black 8 GB 2400 MHz DDR4 HX424C15FB2/8 Bellek
SSD veya HDD modeli
Sandisk SSD Plus 480GB 530MB-445MB/s Sata 3 2.5" S
Ekran kartı
MSI GEFORCE RTX 3060 GAMING X 12GB GDDR6 192bit NV
Anakart
MSI MAG B365M MORTAR Intel B365 Soket 1151 DDR4 26
İşlemci
Intel Core i7-9700K 3.6 GHz LGA1151 12 MB Cache 95
Stok fan ile sistemi kullanıyorum.
MSI MAG CoreLiquid 360r 3x120mm ARGB fanlı sıvı soğutma kullanıyordum ancak RAM'le birlikte sıvı soğutucum şu an bozuk durumda olduğu için.
Ama Steam PUBG'de şu an 50-70 arasinda FPS alıyor ve donuyormuş gibi hissediyorum. Normalde ekranda bir görüntü kopması dahi vesaire de yaşamıyorum. Güç seçeneklerinden yüksek performansı 100'e çektiğim zaman işlemci ısınıyor sistem. Şu an sıvı soğutma ve RAM olmadığı için darboğaz yapıyor olabilir mi? Sistem üzerinde şu an sadece 8 GB RAM var, o da PUBG için yetersiz kalıyor. Şu an cidden şaşkınlıklar içersindeyim. Sorunu cidden anlamıyorum. İşlemci de iyi, ekran kartı da. Sizce sorun ne olabilir? Bu kadar düşük FPS almam normal değil.

Tamam sorun termal throttle. İşlemci yük altında ısındığı için frekans kısıyor böylece işlemci ekran kartını besleyemiyor.
Ramın biri 8 gb ve o 2400 mhz diğeri 16 gb 3200 mhz anakartım 3200 mhz desteklemiyor hocam

MSI MAG CORELIQUID 360R 3x120mm ARGB FANLI SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ kullandığım sıvı soğutucu bu yani sıcaklıktan dolayı diyorsunuz sıvısoğutucum şuan serviste geldiği zaman taktığımda 144 fps yukarsında oynayabilir miyim peki​

Ramın biri 8 gb ve o 2400 mhz diğeri 16 gb 3200 mhz anakartım 3200 mhz desteklemiyor hocam

MSI MAG CORELIQUID 360R 3x120mm ARGB FANLI SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ kullandığım sıvı soğutucu bu yani sıcaklıktan dolayı diyorsunuz sıvısoğutucum şuan serviste geldiği zaman taktığımda 144 fps yukarsında oynayabilir miyim peki​

Oynamaman için bir sebep yok dostum fakat, o işlemciye o anakart ile yazık ediyorsun.

Oynamaman için bir sebep yok dostum fakat, o işlemciye o anakart ile yazık ediyorsun.
144 fps alsam sabit yeter fazlasında gözüm yok ben pek anlamıyorum yani önerebileceğin bir anakart varsa bakmak isterim neden öyle dedin tam olarak bilmiyorum performans mı alamıyorum tavsiyen var mı

144 fps alsam sabit yeter fazlasında gözüm yok ben pek anlamıyorum yani önerebileceğin bir anakart varsa bakmak isterim neden öyle dedin tam olarak bilmiyorum performans mı alamıyorum tavsiyen var mı
En azından ikinci el bir z370 ile kullanman performans açısından çok daha iyi olur. Ayrıca aldığın sıvı soğutma adam akıllı bir işe yarar. Elinde ki işlemcinin silikonu iyiyse güzel bir O.C + 3060 gayet güzel bir ikili olur 👍

Pubg ranked atıyorum bir eve girdiğimde 80-90 arası üstelik low ayarlarda sadece kenar yumuşatma açık
Eki Görüntüle 1361534
Overclock zaten yapamıyorum anakarttan kapalı
En düşük işlemci kullanımına %90 diyor. En düşüğü 0 yapıp en yükseği 80 falan yapın işlemci çok ısınmayabilir. Ekran kartı kullanılmıyor çünkü.

Hocam alırsam sıfır alırım uğraşmam hiç o yüzden tavsiye verebilirsin işlemciye performans yansıyacaksa rahat rahat oynayacaksam eğer alırım problem değil :)

En düşük işlemci kullanımına %90 diyor. En düşüğü 0 yapıp en yükseği 80 falan yapın işlemci çok ısınmayabilir. Ekran kartı kullanılmıyor çünkü.

Sıfır Z370 alacağına 9700K'yı sat Ryzen 5000 ya da Intel geç. Hem önün açık olur.

Hocam şu an tek istediğim şey PUBG'yi akıcı şekilde oynamak 144 FPS aşağısına inmemek sabit oynayabilmek 2060 ile insanlar 144 FPS sabit alıyor anlamadığım nokta ben 3060 ile alamıyorum ileride işlemciyi değiştirmeyi düşünüyorum ama şu an değil 6500 TL şu an bu işlemci sorunu hala anlamadım kafam allak bullak sıvısoğutucu mu problem olmaması mıhala bir şey anlamış değilim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı