i7-9750H Cinebench R20 testi

Alcatraz JR

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus ROG STRIX SCAR 15 RTX 3080
Merhabalar, yaklaşık 2 hafta önce imzamda belirttiğim bilgisayarımı aldım. Şimdilik Tomb Raider, CS:GO ve ETS 2'de deneme fırsatım oldu. Herhangi bir sıcaklık,FPS düşüşü, performans eksikliği sıkıntım yok. Merakımdan benchmark testi yapmaya karar verdim. Cinebench R20 testi yaptım ve 1890 puan aldım. İnternetten baktığımda bu işlemcinin 2653 puan aldığını gördüm. Sürücülerim güncel, arka planda virüs programı açıktı korumasını kapattım, pil en iyi performans olarak gözüküyor sağ altta. Neden puan bu kadar düşük geldi? Sıcaklık değerim 65 derecenin üstüne çıkmadı genel olarak 62 derece falandı. Bu arada single core testinde 440 puan aldım internetteki verilere göre bu normal. Ama multicore testinde neden bu kadar düşük puan aldım, nerde hata yaptım?

Merhabalar, yaklaşık 2 hafta önce imzamda belirttiğim bilgisayarımı aldım. Şimdilik Tomb Raider, CS:GO ve ETS 2'de deneme fırsatım oldu. Herhangi bir sıcaklık,FPS düşüşü, performans eksikliği sıkıntım yok. Merakımdan benchmark testi yapmaya karar verdim. Cinebench R20 testi yaptım ve 1890 puan aldım. İnternetten baktığımda bu işlemcinin 2653 puan aldığını gördüm. Sürücülerim güncel, arka planda virüs programı açıktı korumasını kapattım, pil en iyi performans olarak gözüküyor sağ altta. Neden puan bu kadar düşük geldi? Sıcaklık değerim 65 derecenin üstüne çıkmadı genel olarak 62 derece falandı. Bu arada single core testinde 440 puan aldım internetteki verilere göre bu normal. Ama multicore testinde neden bu kadar düşük puan aldım, nerde hata yaptım?
Turbo moduna alıp deneyin. Normal modda yada ofis modunda ise tam anlamıyla çalışmıyor işlemci.

pil.png
pil2.png
pil3.png

Ilk olarak en fazla kac watt tuketiyor ona bakin. Internetteki 3200~ civarindaki degerler 60 watt siniri ile alinan degerler eger islemciniz 45 watt'i gecmiyor ise max 2900~ alabilirsiniz.
Ayrica arka planda bulunan steam, wallpaper engine, tarayici vs 100-200 puan etkiliyor.
Dediğiniz hiç bir program açık değildi. 1800 puan aldım. keske 2900 alsam bir şey demeyeceğim :D

Turbo modu hiç açmadım. O mod sadece fanı en yüksek devirde çalıştırıyor. Ben Monster Kontrol Merkezi'nde standart moddayken test etmiştim.
Sadece fana etki ediyorsa haklisiniz cok bir fark olusturmaz. Diger markalarada oldugu gibi islemci guc profilleri de Monster'da modlarla kontrol ediliyor sandim. Mesela kullandigim Lenovo'da sessiz mod islemciyi 15 Watt siniri koyuyor.
3200 aldiginiz testte islemciniz kac watt tuketiyor buraya yazar misiniz?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda islemcinin 2 farkli watt modu oldugundan bahsedilmis. 60 watt 2900~ 45 watt 2400~ aliyor. Ve yanlis bilmiyorsam piyasadaki high end olmayan i7 9750H laptoplar sadece 45 watt ile geliyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı