i7-9750H Cinebench R20 testi

Sadece fana etki ediyorsa haklisiniz cok bir fark olusturmaz. Diger markalarada oldugu gibi islemci guc profilleri de Monster'da modlarla kontrol ediliyor sandim. Mesela kullandigim Lenovo'da sessiz mod islemciyi 15 Watt siniri koyuyor.
3200 aldiginiz testte islemciniz kac watt tuketiyor buraya yazar misiniz?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda islemcinin 2 farkli watt modu oldugundan bahsedilmis. 60 watt 2900~ 45 watt 2400~ aliyor.

Sanırım turbo modla alakalı. Sadece fanı etkilyior zannediyordum ama performansıda etkiliyor galiba. Şuan CS:GO rekabetçi maçtayım bitince atacağım sonuçları.
Test sırasında ThrottleStop programından ekran görüntüsü alamamışım yanlış tuşa bastım heralde ama dediğiniz değer önce 55W ulaştı sonra 44-45W oldu. 2100 puan aldım bu sefer. Tek fark oyun moduna aldım. Ama hala düşük değerler. Sıcaklık 68 dereceyi geçmedi, 68'e ulaşınca fan biraz hızlandı ortalama 64 derecede seyretti.
cine.png

Güncelleme : Nvidia ayarlarından güç yönetimi modunu performans yaptım (genel olarak performans değil güç yönetimi sadece) ondan sonra 2 teste daha soktum. 2345 ve 2370 puanları aldım. Sizde 45W harcayan işlemci için 2400 puan demiştiniz yaklaşık. Bence normal değerlere ulaştım. sıcaklık 65-68 civarında dolaştı. Fan tahminimce yüzde 70 gücünde çalıştı. Sizce bu değerler nasıl? Undervolta nedense merak sardım yapmaya değer mi? :) @retiredtechnpt

Son düzenleme:
Hocam sicakliklariniz muthis. Undervolt yapsaniz belki daha da duserler ama performans artisi olacagini sanmiyorum. Normalde 3k alan benchlerde islemci 90+ calisiyor.
Undervolt yapmaya her zaman deger hocam. Guc = Volt x Ampere. Voltu azaltirsaniz ayni frekansta daha az guc harcar ve daha az isinir. Tam olarak olan bu degil ama boyle dusunulebilir. Bunun sonucunda cok az da olsa batarya omrunuz artar. Ayrica uzun vadede islemci daha az isinacagi icin ileride olusacak lehim catlagi riskini de azaltmis olursunuz.

Dün konuşmuştuk ya undervolt yapmıştım :) evet sıcaklıklar gercekten güzel. Monster yapmış bu sefer :) şuan 2520 küsür puan alıyorum 72-74 derece ortalama.

Dün konuşmuştuk ya undervolt yapmıştım :) evet sıcaklıklar gercekten güzel. Monster yapmış bu sefer :) şuan 2520 küsür puan alıyorum 72-74 derece ortalama.
Yarın Monster T7 19.5 i teslim alacağım, tek korkum işlemci sıcaklığının yükseklerde gezmesiydi. Siz şimdi undervolt ile 24 derece diyince heyecanlandım. Banada yardım etmenizi diliyorum :D

Yarın Monster T7 19.5 i teslim alacağım, tek korkum işlemci sıcaklığının yükseklerde gezmesiydi. Siz şimdi undervolt ile 24 derece diyince heyecanlandım. Banada yardım etmenizi diliyorum :D
Bende @retiredtechnpt 'ten yardım alarak yaptım. Onun undervolt rehberi var bakabilirsin. Ayrıca bende Abra serisi var benim işlemcinin voltaj ayarları ile seninki farklıdır. Seninki benden daha yüksek sıcaklık verecektir bu normal. Undervolt ile kabul edilebilir seviyeye iner diye düşünüyorum. Bide laptopun altına fanı engellemeden yükseklik koymanız 2-3 derecede ordan farkeder.

Sanırım turbo modla alakalı. Sadece fanı etkilyior zannediyordum ama performansıda etkiliyor galiba. Şuan CS:GO rekabetçi maçtayım bitince atacağım sonuçları.
Test sırasında ThrottleStop programından ekran görüntüsü alamamışım yanlış tuşa bastım heralde ama dediğiniz değer önce 55W ulaştı sonra 44-45W oldu. 2100 puan aldım bu sefer. Tek fark oyun moduna aldım. Ama hala düşük değerler. Sıcaklık 68 dereceyi geçmedi, 68'e ulaşınca fan biraz hızlandı ortalama 64 derecede seyretti.
Eki Görüntüle 455434
Güncelleme : Nvidia ayarlarından güç yönetimi modunu performans yaptım (genel olarak performans değil güç yönetimi sadece) ondan sonra 2 teste daha soktum. 2345 ve 2370 puanları aldım. Sizde 45W harcayan işlemci için 2400 puan demiştiniz yaklaşık. Bence normal değerlere ulaştım. sıcaklık 65-68 civarında dolaştı. Fan tahminimce yüzde 70 gücünde çalıştı. Sizce bu değerler nasıl? Undervolta nedense merak sardım yapmaya değer mi? :) @retiredtechnpt
buyrun bu da benden.
hiç bir performans ayarı yapmadım.
Geldiği gibi kullanıyorum
her zaman dengeli modda oynuyorum.
Ekran Görüntüsü (43).png

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı