Alcatraz JR
Megapat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Asus ROG STRIX SCAR 15 RTX 3080
Sadece fana etki ediyorsa haklisiniz cok bir fark olusturmaz. Diger markalarada oldugu gibi islemci guc profilleri de Monster'da modlarla kontrol ediliyor sandim. Mesela kullandigim Lenovo'da sessiz mod islemciyi 15 Watt siniri koyuyor.
3200 aldiginiz testte islemciniz kac watt tuketiyor buraya yazar misiniz?
Bu videoda islemcinin 2 farkli watt modu oldugundan bahsedilmis. 60 watt 2900~ 45 watt 2400~ aliyor.
Sanırım turbo modla alakalı. Sadece fanı etkilyior zannediyordum ama performansıda etkiliyor galiba. Şuan CS:GO rekabetçi maçtayım bitince atacağım sonuçları.
Test sırasında ThrottleStop programından ekran görüntüsü alamamışım yanlış tuşa bastım heralde ama dediğiniz değer önce 55W ulaştı sonra 44-45W oldu. 2100 puan aldım bu sefer. Tek fark oyun moduna aldım. Ama hala düşük değerler. Sıcaklık 68 dereceyi geçmedi, 68'e ulaşınca fan biraz hızlandı ortalama 64 derecede seyretti.
Güncelleme : Nvidia ayarlarından güç yönetimi modunu performans yaptım (genel olarak performans değil güç yönetimi sadece) ondan sonra 2 teste daha soktum. 2345 ve 2370 puanları aldım. Sizde 45W harcayan işlemci için 2400 puan demiştiniz yaklaşık. Bence normal değerlere ulaştım. sıcaklık 65-68 civarında dolaştı. Fan tahminimce yüzde 70 gücünde çalıştı. Sizce bu değerler nasıl? Undervolta nedense merak sardım yapmaya değer mi?
Son düzenleme: