i7-9750H GTX1650 sistem Forza Horizon 5 yüksek işlemci kullanımı

İşletim sistemi
Windows 10

ysnemrr

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, i7-9750H GTX1650 24 GB RAM'li Monster marka laptopumda Forza Horizon 5I oynarken dahili grafik ve yüksek işlemci kullanımı sorunu yaşıyordum. Grafik ayarlarından Forza'yı NVIDIA'ya çevirdim.
2 sorunum var.
1- Şu anda oyun içerisindeyken aralıklarla ekran kartları arasında geçiş yapıyor. (GPU altyapısı GPU0 GPU1 arasında değişiyor)
2- NVIDIA'dayken CPU kullanımım %79 (%50'si oyun) GPU kullanımım ise yalnızca %47 (%11, 7'si oyun)
Sistemin darboğaz yaptığını düşünüyorum bunu nasıl çözebileceğim hakkında fikri olan varsa ve yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_31.png
    Screenshot_31.png
    14,6 KB · Görüntüleme: 44
Oyun içi değerleri atın (Afterburner ile mesela). Görev yöneticisindeki değerler yanıltır.

Merhaba, dediğiniz şekilde Afterburner indirip 3 defa benchmark testi yaptım. Donanım monitöründe görüntülediklerimi eklere ekliyorum. Aradaki düşüşler benchmark testinin bittiği anlara aittir.

Dosya Ekleri

• Screenshot_36.png
    Screenshot_36.png
    24,2 KB · Görüntüleme: 42
  • Screenshot_37.png
    Screenshot_37.png
    40 KB · Görüntüleme: 40
  • Screenshot_38.png
    Screenshot_38.png
    54,8 KB · Görüntüleme: 44
  • Screenshot_39.png
    Screenshot_39.png
    12,5 KB · Görüntüleme: 43
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı