i7 9750H Underclock ve Undervolting işlemi

Linkte detaylıca açıkladım hocam undervolt işlemine pek aşina değilim. İstediğim sonuçları tam olarak alamadım da tavsiye isteyecektim.
Hocam yukarıda bir hocama link attım diye hatırlıyorum.Onu indirip açın bir deneyin isterseniz.

Benim laptop acer nitro AN515 undervolt lu mu bir bilginiz var mı?

Underclock perfonmans düşürür. Falat undervoltage perfonmansı arttırır. Overclock ve Undervoltage zıt yönde giden perfonmansı arttıran iki işlemdir.

Underclock perfonmans düşürür. Falat undervoltage perfonmansı arttırır. Overclock ve Undervoltage zıt yönde giden perfonmansı arttıran iki işlemdir.
Bazı forumlarda çok düşürünce işlemci performansı azalıyor diyorlardı doğru mu? Sonuçta performans artsın diye ısısını azaltmaya çalışıyoruz ama voltaj düştü diye performansı da düşerse olmaz.

i7 10750H için bir tavsiyeniz var mıdır ?

ThrottleStop programını yükleyip FIVR kısmını açacaksın. Voltaj kilidini unlock yapıp CPU ve CPU cache voltajlarını -110mv gibi bir seviyeye getirip stabilite testi uygulayacaksın. Stabilse 5mv daha düşürür tekrar stabilite testi yaparsın. Stabilite bozulana kadar, stabilitenin bozulduğuna emin olduğunda bir önceki stabil voltaja geri dönüp o voltaj derecesinde bilgisayarını kullanmaya devam edeceksin. Takıldığın yer olursa sor yardımcı oluruz.

Bende Helios 300 kullanıyorum ama eski modeli. Voltaj şu anda -143mv da ve performans kaybı yaşamıyorum. Performans kaybı ancak saat hızı düştüğünde olur. Undervolting saat hızını düşürmez.

Son düzenleme:
Bir seneyi aşkındır Undervolt işlemi ile kullanıyorum ben zaten stabil olarak performans dan da ödün vermeyerek, konu yeni Undervolt yapacak kişiler için rehber durumda ilk sayfalarda bir dünya profil mevcut Undervolt ile/ Undervolt'suz değerler falan bir çok bilgi mevcut.

Hocam lenovo l340 gaming 8 gb ram i7 9750h 1650 modelini kullanıyorum ama aldığım günden beri fps drop sorunu çözülmüyor undervolt yapıyorum ama sonra 4 ghz ye çıkıyor ve birden düşüyor ve bu saniye başı oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…