Hocam yukarıda bir hocama link attım diye hatırlıyorum.Onu indirip açın bir deneyin isterseniz.Linkte detaylıca açıkladım hocam undervolt işlemine pek aşina değilim. İstediğim sonuçları tam olarak alamadım da tavsiye isteyecektim.
Benim laptop acer nitro AN515 undervolt lu mu bir bilginiz var mı?I7 9750H için en uyğun voltaj ayarı -0.125V-dur. Benim laptop Acer Helios 300 ve Acer tarafından undervoltlu olarak geliyor. Acer forumlarında bu konularla ilgilenen ve sıcaklık/performans ayarlarıyla uğraşan deneyimli arkadaşlar var. Söylediğim voltajdan daha az verince performans kaybı oluşmaya başlıyor. Şimdi vereceyim linkdeki TS dosyasını My documents içine atıyorsun sonra Control panele girib High performance profili yaratıyorsun ( Batarya ayarlarında var ). Zira Balanced ayarlar ile TS profil ayarları tam verimli çalışmıyor. Bu profil oyunlarda sıcaklığı baya düşürüyor, ama az biraz fps kaybı da oluyor. Turbo fan modu ile ben 65 dereceden fazla almıyorum oyunlarda. Ama daha fazla fps için ikinci modu kullanman gerek. Bu mod özellikle geliştiriciler tarafından hazırlandı, ama TS profili gibi sıcaklık derecelerini fazla azaltmıyor, ama performans kaybı da olmuyor. Ben 90 derecede modsuz oynarken bu modla 80 derecede oynuyorum rahat( yalnız fanlar maks çalışıyor diye 80-modsuz fanlar maks olsa bile 90 89 derece oluyordu).2 ci modu kurmak için cmd ekranını açıyorsun admin olarak.
powercfg -import “C:\Hero.pow” komutunu giriyorsun (dosyayı C diskine at sonra yerini değişe bilirsin). Bunu yaptıkdan sonra batarya profillerine bak. Hero isminde bir profil görüceksin. Onu seçiyorsun işlem tamam. Yukarıda dediyim 2 modu aynı anda kullanma.
Hero Güc profili
TS profili
Kullandıkdan sonra konuya deneyimini yazarsan çok iyi olur. Ayrıca TS profili üzerinde değişiklik yaparsan yazarsın konuya
Bazı forumlarda çok düşürünce işlemci performansı azalıyor diyorlardı doğru mu? Sonuçta performans artsın diye ısısını azaltmaya çalışıyoruz ama voltaj düştü diye performansı da düşerse olmaz.Underclock perfonmans düşürür. Falat undervoltage perfonmansı arttırır. Overclock ve Undervoltage zıt yönde giden perfonmansı arttıran iki işlemdir.
i7-10750H Undervolt olmuyor.i7 10750H için bir tavsiyeniz var mıdır ?
Thorottlestop'da voltaj sekmesi etkin. -100.6mV denedim performansa etksisi olmadı ama sıcaklıklar etkilendi sanırım.i7-10750H Undervolt olmuyor.
Herkese merhabalar i7 9750H CPU'lu RTX 2070 GPU'lu bir laptopa sahibim GPU sıcaklığı ile bir sorunum yok fakat CPU çok yüksek sıcaklıklar da çalışıyor başlıkta belirttiğim gibi işlemciyi undervolting ve underclock yapmak istiyorum 9750H işlemci kullanıpda bu işlemi gerçekleştiren var mı Türkçe kaynak bulamadım yabancı kaynaklar dahi sınırlı ve açıkçası pek anlayamadım bu konuda tecrübe sahibi kişiler yönlendirirse çok memnun olurum.
Ayrıca laptoplarda "OC" garantiyi bozuyor fakat "undervolting ve underclock" garantiye zarar verir mi bu konuda da daha net bir bilgiye sahip değilim. Herkese şimdiden teşekkürler. Eki Görüntüle 434405Eki Görüntüle 434406
i7 9750H için en uyğun voltaj ayarı -0.125V-DUR. Benim laptop Acer Helios 300 ve Acer tarafından undervoltlu olarak geliyor. Acer forumlarında bu konularla ilgilenen ve sıcaklık/performans ayarlarıyla uğraşan deneyimli arkadaşlar var. Söylediğim voltajdan daha az verince performans kaybı oluşmaya başlıyor. Şimdi vereceyim linkdeki TS dosyasını MY documents içine atıyorsun sonra Control panele girib High performance profili yaratıyorsun ( Batarya ayarlarında var ). Zira Balanced ayarlar ile TS profil ayarları tam verimli çalışmıyor. Bu profil oyunlarda sıcaklığı bayağı düşürüyor, ama az biraz FPS kaybı da oluyor. Turbo fan modu ile ben 65 dereceden fazla almıyorum oyunlarda. Ama daha fazla FPS için ikinci modu kullanman gerek. Bu mod özellikle geliştiriciler tarafından hazırlandı, ama TS profili gibi sıcaklık derecelerini fazla azaltmıyor, ama performans kaybı da olmuyor. Ben 90 derecede modsuz oynarken bu modla 80 derecede oynuyorum rahat( yalnız fanlar maks çalışıyor diye 80-modsuz fanlar maks olsa bile 90 89 derece oluyordu).2 ci modu kurmak için CMD ekranını açıyorsun admin olarak.
powercfg -import “C:\Hero. Pow” komutunu giriyorsun (dosyayı C diskine at sonra yerini değişebilirsin). Bunu yaptıkdan sonra batarya profillerine bak. Hero isminde bir profil görüceksin. Onu seçiyorsun işlem tamam. Yukarıda dedeyim 2 modu aynı anda kullanma.
Hero Güc profili
TS profili
Kullandıktan sonra konuya deneyimini yazarsan çok iyi olur. Ayrıca TS profili üzerinde değişiklik yaparsan yazarsın konuya
Hocam lenovo l340 gaming 8 gb ram i7 9750h 1650 modelini kullanıyorum ama aldığım günden beri fps drop sorunu çözülmüyor undervolt yapıyorum ama sonra 4 ghz ye çıkıyor ve birden düşüyor ve bu saniye başı oluyorİlginiz ve yorumlarınız için çok teşekkürler, aynı zamanda diğer yardımcı olan arkadaşlara da teşekkürler. Formattan sonra aynı şekilde testleri yapıp buradan durumu paylaşacağım.
Dedikleri şekilde kurulum yaptıktan sonra da aynı sonuçları alıyorum maalesef. Yüksek güç modunda cinebench r20 testinde işlemcinin stok haliyle aldığım puan 2000. İşlemci normal masaüstünde gezerken bile 3,5.4,5 frekanslarında gezerken test yapmaya başlayınca 2.6-3 aralığına kadar düşüyor. Anladığım kadarıyla ısınınca frekans düşürüyor. BIOStan DPTF ayarını disable yapıpta denedim ama sonuç aynı. Package sıcaklığı 94 dereceyi görüyor test başladığı gibi ve bu durumda da frekansı düşürüyor işlemci. Bunun çözümünü hiçbir yerde bulamadım...