i7 9750H ve GTX 1660 Ti Uyumu

Kart yanar? Her ne kadar az ısı borusuna sahip olsa da yeterli ısı iletimini sağlar bu kartlar. Ben uzun süre Asus dual Gtx1060 kullandım. 72 dereceyi geçmedi ki belirteyim 2 ısı borusu içeriyor. Ayrıca bir kartın yanması işin ciddi anlamda ısınması lazım. Ciddiden kastım "CİDDİ". AMD ekran kartları reballing işlemi için fırınlıyorlar biliyorsunuz değil mi Buradan anlayın ne kadar ısınması lazım ki yanmaya, erimeye başlasın.

4-5 yıl iyi performans verip veremeyeceği size bağlı. Laptopunuzu düzenli olarak temizlemeli ve yüksek ısıya uzun süre maruz bırakmamalısınız. Ayrıca laptopu kullandıktan sonra birkaç dakika soğumaya bırakıp öyle kapatmanız yapabileceğiniz en iyi koruma yollarından biri. Bu sayede lehim atmalarından kaçmış olursunuz.

Ti model kartlarda daha az ısınma oluyor demeniz bana garip geldi. Ayrıca bunu neye dayanarak söylüyorsunuz onuda öğrenmek isterim. Genellikle Nvidia modellerinden çok satıcıların yani Asus, Msi gibi markaların ekran kartlarında kullandığı soğutma çözümlerinin yetersiz olması ekran kartının ısınmasına yol açıyor. Bu ısınmada ısı borusu yada fan yetersizliğinden dolayı oluyor. Ayrıca örnek olarak Msi GamingX ve Armor arasında bazı farklılıklar bulunuyor. Bunlar hem soğutma hemde PCB anlamında...

Buyrun bu forumu inceleyebilirsiniz. msi gaming x or armor
hocam rica etsem actığım konuya yorum yaparmısınız teşekürler

1660Tİ Asus TUF var voltajını 1060'lardan 850'ye düşürdüm. Performans kaybı olmadan yaklaşık 8-10 derece farkettirdi 80 derecede oynardım oyunları şu an 72-70 derece.
Hocam denk gelmişken sorayım. RX590 Nitro+ kullanıyorum bir de senin şu an kullandığın ekran kartına sahibim. Sence senin gibi satıştan vazgeçip takıp kullanayayım mı? Böyle yaparsam onun yerine RX590'ı satışa koyacağım. Sanırım Asus TUF'u yorumlayabilecek kadar uzun süredir kullanıyorsun , kart hakkında detay verebilir misin? Isınması gerçekten büyük bir problem mi, frekansının düşüp performans kaybetmesine sebep oluyor mu? Yorumların benim için çok kritik olacak, teşekkürler.

Hocam denk gelmişken sorayım. RX590 Nitro+ kullanıyorum bir de senin şu an kullandığın ekran kartına sahibim. Sence senin gibi satıştan vazgeçip takıp kullanayayım mı? Böyle yaparsam onun yerine RX590'ı satışa koyacağım. Sanırım Asus TUF'u yorumlayabilecek kadar uzun süredir kullanıyorsun , kart hakkında detay verebilir misin? Isınması gerçekten büyük bir problem mi, frekansının düşüp performans kaybetmesine sebep oluyor mu? Yorumların benim için çok kritik olacak, teşekkürler.
Şu ana kadar bir sıkıntı görmedim başlangıçta 80-82 dereceleri gördüm sonra dediğim gibi undervolt yaptım baya düştü sıcaklık GPU kullanımı 97-99'larda iken 70-73 arası gidip geliyor kasanında soğutmasının iyi olması lazım. 80 derecelerde oynarken de şu anda da herhangi bir sıkıntısı yok sıcakken de ne performansı düştü nede başka bir şey tek sıkıntısı kendi fan profilini oluştururken bir tık ses yapması ama bence abartı da değil şöyle ki yüzde 55 fan hızına ayarladım hafif bir ses var kulaklık takılıyken kesinlikle duymuyorum. Bunlar şu anki olumlu yanları ama yaz olduğunda havalar ısındığında acaba yeterli gelir mi bu undervolt ve fan ayarları yoksa yine sıcaklıklarım patlar mı bilemiyorum. Ama kart eğer Asus'un dediği gibi dayanıklıysa bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Bu ikili nasıldır? 1660 Ti eski NVIDIA kartlarının hangisiyle denktir? 4-5 yıl oyunlarda üzmeden iyi performans verir mi?

Eski 980Ti ekran kartına eşdeğermiş. Üstteki değerler 1660Ti (Laptop), alttaki ise 980ti değerleri.

3.png

4.png

undervolt yaptım baya düştü sıcaklık GPU kullanımı 97-99'larda iken 70-73 arası gidip geliyor kasanında soğutmasının iyi olması lazım. 80 derecelerde oynarken de şu anda da herhangi bir sıkıntısı yok sıcakken de ne performansı düştü nede başka bir şey.
Cevabın için teşekkür ederim. Undervolt'u Afterburner üzerinden mi yapıyorsun? Öyleyse Core Voltage ve Power Limit ne düzeyde? Stabil ayarlarını ekran görüntüsü olarak paylaşırsan çok sevinirim.

Cevabın için teşekkür ederim. Undervolt'u Afterburner üzerinden mi yapıyorsun? Öyleyse Core Voltage ve Power Limit ne düzeyde? Stabil ayarlarını ekran görüntüsü olarak paylaşırsan çok sevinirim.
Power Limite dokunmadım. Şu anda iş yerindeyim eve geçince paylaşacağım MHZ ile hiç oynamadım. Sadece voltajını düşürdüm fan profili oluşturdum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı