Kart yanar? Her ne kadar az ısı borusuna sahip olsa da yeterli ısı iletimini sağlar bu kartlar. Ben uzun süre Asus dual Gtx1060 kullandım. 72 dereceyi geçmedi ki belirteyim 2 ısı borusu içeriyor. Ayrıca bir kartın yanması işin ciddi anlamda ısınması lazım. Ciddiden kastım "CİDDİ". AMD ekran kartları reballing işlemi için fırınlıyorlar biliyorsunuz değil mi Buradan anlayın ne kadar ısınması lazım ki yanmaya, erimeye başlasın.
4-5 yıl iyi performans verip veremeyeceği size bağlı. Laptopunuzu düzenli olarak temizlemeli ve yüksek ısıya uzun süre maruz bırakmamalısınız. Ayrıca laptopu kullandıktan sonra birkaç dakika soğumaya bırakıp öyle kapatmanız yapabileceğiniz en iyi koruma yollarından biri. Bu sayede lehim atmalarından kaçmış olursunuz.
Ti model kartlarda daha az ısınma oluyor demeniz bana garip geldi. Ayrıca bunu neye dayanarak söylüyorsunuz onuda öğrenmek isterim. Genellikle Nvidia modellerinden çok satıcıların yani Asus, Msi gibi markaların ekran kartlarında kullandığı soğutma çözümlerinin yetersiz olması ekran kartının ısınmasına yol açıyor. Bu ısınmada ısı borusu yada fan yetersizliğinden dolayı oluyor. Ayrıca örnek olarak Msi GamingX ve Armor arasında bazı farklılıklar bulunuyor. Bunlar hem soğutma hemde PCB anlamında...
Buyrun bu forumu inceleyebilirsiniz.
msi gaming x or armor