i7 i9750 Power limit throttling sorunu

pentastra

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar,
i7 9750H CPU ve 1660 Ti GPU'lu Acer Nitro 5 laptopta Intel xtu ile test yaptığımda Power limit throttling ve current/EDP limit throttling alıyorum. Ayarlar defaultta. Görselleri ekledim. Undervolt mu yapmalıyım? Güç ayarlarını mı ayarlamalıyım? Yoksa ThrottleStop ile mi ayarlarımı yapmayalım? Şimdiden yardımcı olan tüm arkadaşlar çok teşekkür ediyorum.

Adsız.png

Adsız2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhabalar,
i7 9750H CPU ve 1660 Ti GPU'lu Acer Nitro 5 laptopta Intel xtu ile test yaptığımda Power limit throttling ve current/EDP limit throttling alıyorum. Ayarlar defaultta. Görselleri ekledim. Undervolt mu yapmalıyım? Güç ayarlarını mı ayarlamalıyım? Yoksa ThrottleStop ile mi ayarlarımı yapmayalım? Şimdiden yardımcı olan tüm arkadaşlar çok teşekkür ediyorum.

Eki Görüntüle 538589
Eki Görüntüle 538590
Hocam aynı sorun bende de var. Bilgisayarın gücünü kıyaslamak adına CS:GO oynuyorsanız ultra ayarlarda kaç fps aldığınızı yazar mısınız? Ben 120 130 fps civarı alıyorum ama bana çok düşük geliyor. Çünkü i5 9300H ve GTX 1650 o fpsleri alırken benim i7 9750H ve GTX 1660 Ti ile en azından 170 180 fps almam gerek. Muadilleri aynı performansı alıyor zaten.

Yanıt bekliyorum sizden hocam.

Hocam aynı sorun bende de var. Bilgisayarın gücünü kıyaslamak adına CS:GO oynuyorsanız Ultra ayarlarda kaç FPS aldığınızı yazar mısınız? Ben 120 130 FPS civarı alıyorum ama bana çok düşük geliyor. Çünkü i5 9300H ve GTX 1650 o FPS'leri alırken benim i7 9750H ve GTX 1660 Ti ile en azından 170 180 FPS almam gerek. Muadilleri aynı performansı alıyor zaten.

Yanıt bekliyorum sizden hocam.

Hocam CS:GO kurmadım ancak FIFA 19'da 170-200 arası FPS'lerde dolanıyor.

Maksimum A ve W değerlerini arttırın, hatta sona çekebilirsiniz. Tavan değeri belirliyor onlar, zararı olmaz.

Tam olarak hangileri oluyor onlar? Biraz açabilir misiniz?

Herkese merhabalar,

Eki Görüntüle 538589
Eki Görüntüle 538590

CinebencH20 skoru da böyle. Normalde i7 9750H işlemciler 2600 civarı alırken ben undervolting (-160V) ile en fazla 2445 puan daha yeni alabildim.
Maksimum A ve W değerlerini arttırın, hatta sona çekebilirsiniz. Tavan değeri belirliyor onlar, zararı olmaz.

Demin denedim sonrasında stres test yaptığımda 45W ve 56W'ı hiçbir şekilde geçemedim. Acer TDP'yi 45W'a kilitlemiş olabilir, BIOS ayarlarında da TDP ile ilgili bir şey bulamadım (ınsydeH20 v5.0)

Dosya Ekleri

• Adsız 10.png
    Adsız 10.png
    16,3 KB · Görüntüleme: 292
Son düzenleme:
Hocam CS:GO kurmadım ancak FIFA 19'da 170-200 arası FPS'lerde dolanıyor.

Tam olarak hangileri oluyor onlar? Biraz açabilir misiniz?

CinebencH20 skoru da böyle. Normalde i7 9750H işlemciler 2600 civarı alırken ben undervolting (-160V) ile en fazla 2445 puan daha yeni alabildim.

Demin denedim sonrasında stres test yaptığımda 45W ve 56W'ı hiçbir şekilde geçemedim. Acer TDP'yi 45W'a kilitlemiş olabilir, BIOS ayarlarında da TDP ile ilgili bir şey bulamadım (ınsydeH20 v5.0)

Hocam öncelikle söyleyeyim burada yeniyim bunun için yeni konu mu açmam gerekiyor bilmiyorum.

ThrottleStop üzerinden -140.6 undervolt yaparak (eğer ts işe yaradıysa) dediğiniz programdan 2608 skor yaptım.

Bende de şöyle bir sıkıntı var örnek olarak Pubg üzerinden gidersem oyun ilk 1 dk da 45 ile 35 watt (böyle mi ifade edilir emin değilim) arası giderken 4 Ghz civarı ile max 95 dereceye çıkıyor (ort 87 88 derece) ve birden bire kendini 25 watta kitliyor diyebilirim, doğal olarak da hızı da düşüyür ve işlemci 80 derece civarında devam ediyor (fanlar bu sırada %80 yükseltsem de sıcaklık düşüyor ama durum aynı). İnternetten baktığım videolarda 30 ile 45 watt arası çalışırken ben de neden bu şekilde throttling yapıyor (Soğutma daha yükseğini kaldırabilir). Bu kilidi ya da limiti nasıl kaldırabilirim? Not; Turbo Boost max power 75'e 90. Ts'yi ilk yüklediğimde bir bir ayar çekip oyun oynadığımda sorun çözüldü ancak sadece o gün işe yaramıştı anlamadığım sebeplerle tekrardan eski haline döndü ve ayar çeksem bile işe yaramadı.

Son düzenleme:
Hocam öncelikle söyleyeyim burada yeniyim bunun için yeni konu mu açmam gerekiyor bilmiyorum.

ThrottleStop üzerinden -140.6 undervolt yaparak (eğer TS işe yaradıysa) dediğiniz programdan 2608 skor yaptım.

Bende de şöyle bir sıkıntı var örnek olarak PUBG üzerinden gidersem oyun ilk 1 dk da 45 ile 35 Watt (böyle mi ifade edilir emin değilim) arası giderken 4 GHz civarı ile Max 95 dereceye çıkıyor (ort 87 88 derece) ve birden bire kendini 25 Watt'a kitliyor diyebilirim, doğal olarak da hızı da düşüyür ve işlemci 80 derece civarında devam ediyor (fanlar bu sırada %80 yükseltsem de sıcaklık düşüyor ama durum aynı). İnternetten baktığım videolarda 30 ile 45 Watt arası çalışırken ben de neden bu şekilde throttling yapıyor (soğutma daha yükseğini kaldırabilir). Bu kilidi ya da limiti nasıl kaldırabilirim? Not; Turbo Boost Max Power 75'e 90. Ts'yi ilk yüklediğimde bir bir ayar çekip oyun oynadığımda sorun çözüldü ancak sadece o gün işe yaramıştı anlamadığım sebeplerle tekrardan eski haline döndü ve ayar çeksem bile işe yaramadı.

Hocam sizin Laptop'un tam modeli nedir? Benimki Acer Nitro 5 AN517-51 sizin default TDP'yi 25 Watt'a ayalarmışlar, Turbo Boost TDP ise 45 Watt sanırım. Intel xtu ve ThrottleStop ayarlarını atarsanız karşılaştırabiliriz.

Dosya Ekleri

• Adsız11.png
    Adsız11.png
    13,8 KB · Görüntüleme: 272
  • Adsız12.png
    Adsız12.png
    23,3 KB · Görüntüleme: 237
  • Adsız13.png
    Adsız13.png
    9,2 KB · Görüntüleme: 251
Dell G3 15 3590 1050 (3gb) ve 8 gb ram var. 5300 tl ye almıştım (Office ile birlikte). Power limit isterse 90 olsun yine de 25 civarı kitleniyor yani throttling yapıyor. Sorunu çözmek için intel DPTF'yi de kaldırdım ancak çözüm olmadı. Çözümü ThrottleStopda disable and lock turbo power limitsi işaretleyerek buldum. Bunu yapınca işlemci kendini hiç kısma yapmadan en yüksek güce kitliyor yani power limit 50 ise 50'ye 30 ise 30'a kitliyor ben de turbo boost power maxı 33'e kitledim ve oyun oynarken hiç throttle yapmadı. İşlemci de 85-90 civarıydı. Cihazın garantisi bittiği vakit ram ekleyip macun falan süreceğim eğer olursa sıvı metal de sürebilirim ki bu çok etkili olur. Şimdi ise DPTF'yi kurmaya çalışıyorum, karantinamız böyle geçiyor :)

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (14).png
    Ekran Görüntüsü (14).png
    13,4 KB · Görüntüleme: 262
  • Ekran Görüntüsü (15).png
    Ekran Görüntüsü (15).png
    22,8 KB · Görüntüleme: 231
  • Ekran Görüntüsü (16).png
    Ekran Görüntüsü (16).png
    8,9 KB · Görüntüleme: 267
Dell G3 15 3590 1050 (3GB) ve 8 GB RAM var. 5300 TL'ye almıştım (Office ile birlikte). Power limit isterse 90 olsun yine de 25 civarı kitleniyor yani throttling yapıyor. Sorunu çözmek için Intel Dptf'yi de kaldırdım ancak çözüm olmadı. Çözümü ThrottleStop'da disable and lock Turbo Power limitsi işaretleyerek buldum. Bunu yapınca işlemci kendini hiç kısma yapmadan en yüksek güce kitliyor yani Power limit 50 ise 50'ye 30 ise 30'a kitliyor ben de Turbo Boost Power Max'ı 33'e kitledim ve oyun oynarken hiç throttle yapmadı. İşlemci de 85-90 civarıydı. Cihazın garantisi bittiği vakit RAM ekleyip macun falan süreceğim eğer olursa sıvı metal de sürebilirim ki bu çok etkili olur. Şimdi ise Dptf'yi kurmaya çalışıyorum, karantinamız böyle geçiyor :)

Hallettiyseniz hayırlı olsun hocam :) ben de Intel Dptf'yi sileyim dedim ama bende görünmüyor, ThrottleStop ile disable and lock Turbo Power limiti işaretleyince de etkili olmuyor. Sanırım Dell laptoplarda etkili diye okumuştum, Acer her türlü kapatmış yolları :)

Hallettiyseniz hayırlı olsun hocam :) ben de Intel Dptf'yi sileyim dedim ama bende görünmüyor, ThrottleStop ile disable and lock Turbo Power limiti işaretleyince de etkili olmuyor. Sanırım Dell laptoplarda etkili diye okumuştum, Acer her türlü kapatmış yolları :)
Dptf' yi aygıt yöneticisi>sistem aygıtlarından bulup kaldırdım ben. Yanlış anlamadıysam (biraz yabancı kaynakları kurcaladım) Dptf termal güvenliğin 1. güvenlik duvarı oluyor sanırım, disable and lock turbo power seçeneği ise 2. güvenlik duvarını etkisiz hale getirmeye yarıyor. Bazı firmalarda ise 3. güvenlik duvarı da varmış ki dell de bunlara dahil. Sanırım Ts'de yaptığım yaptığım ayar bilgisayarı kapatana kadar işe yarıyor, bilgisayarı ertesi gün açtığımda yaptığım ayar hiç bir işe yaramıyor sanırım bilgisayar risk olarak görüp ts'yi engelliyor. Sizin ilk başta yazığınıza cevap yazmayı unutmuşum. Power limit throttling ve current/EDP limit throttling bende de çıkıyor ki bunlar bir sorunun göstergesi değil. Hemen hemen ısınan işlemcilerde olur (kendi düşüncem kesin bilgi değildir). İşlemci eğer ki uçuk ısılara çıkarsa stabil bir seviyede bırakmak için gücü kısar. Örnek olarak 45 50 watt çekerken baktı ısınıyor kendi gücünü biraz kısar Bu kısma benim ki gibi 25 ve altına düşerse sorun var demektir. İntel Xtu dan uygun undervolt değerini bulun ve her bir değerde xtu içindeki benchmark dan test yapın. En uygun değeri bulunca ise ister xtu da ister ts de undervoltu uygulayın. İki program arasında pek fark olacağını sanmam ama ts daha iyi diye okudum. Bir de o CineBench den -140 ile bir test yapın -160 bana biraz fazla gibi geldi. En ideal değerin 100 ile 150 arası old. söyleniyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı