i75930K overclock

bellammy07

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar başlığı bilerek uzun tuttum çünkü eş değer sistem sahibi arkadaşlarımız olabilir.
İşlemcim aslında ucu ucuna yetiyor 2 k da oyun oynuyorum ama tabii zorlanıyor. CoD Warzone 2 k %70 yukse 85 derecelerde seyredebiliyor.
Amacım işlemciyi rahatlatıp ovc ile bu darboğazdan kurtulmak.
Anakartım ASUS delüx 2 X99 yonga.
İşlemci Intel i7 5930 K.
DDR4 2133 MHz 12 GB RAM. (Bu aralar RAM takviyesi yapacağım RAM konusundada öneri alabiririm 3200 MHz DDR)
Ekran kartı RTX 3070.
Bu sistemimi 4.4 GHz civarı çalıştırmak istiyorum.
Sağlam bir ayar lazım.
CPU Core voltajı kaç olmalı?
Komple bir söyler misiniz?

Son düzenleme:
E.

Evet şu an elimde bu var ama işlemci önerinede açığım. Ama ilk etapta bir ovc denemek istiyorum biraz darboğaz oluyor sanırım onu da ovc ile gidermeyi planlıyorum.
OC fazla darboğazı götürebileceğini sanmıyorum. R5 3600 ile %3 bir darboğaz olan ekran kartı o yüzden sizinki OC ile çözülebilecek değil.

OC fazla darboğazı götürebileceğini sanmıyorum. R5 3600 ile %3 bir darboğaz olan ekran kartı o yüzden sizinki OC ile çözülebilecek değil.

Cevap için teşekkürler ama bir yerde okumuştum 4.4 GHz gibi bir değerle darboğazdan bir miktar kurtulabilirsin demişlerdi ama 5930 k yı inceleme fırsatınız oldu mu? Aynı zamanda nasıl bir işlemci önerirsiniz örneğin Amd 3600X yeterlı olur mu?

AMD 3600X almak istiyorsanız anakart ve RAM'de değişmeniz gerekiyor haberiniz olsun. Büyük ihtimal sistem eski olduğu için PSU'da eski olurdu.
psu 1000 w onda sikinti olmaz ama oyun icindeki ekran goruntumu atayim isterseniz 2 k Pubg

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    258 KB · Görüntüleme: 29
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı