Çözüldü i9 10900F fazla ısınıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha fazla  
Meslek
Gitarist, tonmaister, producer, 3D Animator.
Merhaba,

i9 10900F 2.80MHz işlemciyi kutusundan çıkan fan ile birlikte kullanıyorum. İşlemci oyunlarda 75-85 C aralıklarında geziyor.
Overclock yapmadım. CPU turboo Boost özelliğinde genelde 4600 - 4800MHz aralığında çalışıyor.

Isınma değeri bana fazla göründü. Fanı %100 bile yapsam oyunda işlemciyi 75-80C'den aşağı indiremiyorum.
Sıvı soğutmaya hemen geçmem mümkün değil. İşlemci özelliklerini kısmak sorunu geçici olarak çözer mi? Bu aşamada hangi özellikleri kısabilirim?

@Single_factor link atması veya soğutucu önermesi konuyu çözmez. Burada teknik bir sorun var, öneri konusu değil bu. Bilginize.

Çözüm olarak güç seçeneklerinden, güç tasarruflu moduna almak olacaktır ki zaten bunu yapmışsınız.
Turbo Boost ayarını kapat demiştim ve bunu yapınca sorunu çözüldü. Konuyu normal hale döndürmeden o cevabımı çözüm olarak işaretleseniz daha iyi olurdu.

Benim için herhangi.bir sorun yok.

@Single_factor link atması veya soğutucu önermesi konuyu çözmez. Burada teknik bir sorun var, öneri konusu değil bu. Bilginize.

Çözüm olarak güç seçeneklerinden, güç tasarruflu moduna almak olacaktır ki zaten bunu yapmışsınız.
Turbo boost özelliğini kapamak sorunu çözdü.
Aynı kullanıcının çözümü zaten. Onun yerine diğer mesajını işaretlemişim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı