- Makaleler
- 26
Bak dostum, bu (hemen üstteki alıntı) mesajda yazdıklarını,
Bu şekilde yazarsan insanların tepki vermesi normal. Bana çevir kazı yanmasın durumu gibi geldi. Şahsen ikinci alıntıyı okuduktan sonra sena direkt engeli bastım. Buram buram Intel fanboyuyum diyor mesaj. Profil resmin bile öyle demiyor mu?
R9 3900X bile bu 10900K denen işlemciyi geçerken sen bunu 3950X ile mi kıyaslıyorsun ?Rakip işlemcinin 260W çektiğini gören fanboyların gözü yaşlı. Intel bunlara zamanında nasıl bir travma yaşattıysa uzun yıllar boyunca Intel almaya bütçesi yetmediği için AMD'nin çöp işlemcilerini kullanmak zorunda kalmış kompleksli insanlar Intel hakkında böyle haberleri gördükçe orgazm oluyorlar.
Sen bir işlemcinin 6 çekirdeği beslemek için harcadığı gücü biliyor musun? Asıl konu dediğin güç tüketimi ve sıcaklık çekirdek sayısıyla alakalı. Bir işlemci 4 çekirdeği 80 Watt güçle 3.6 GHz hızda besliyorsa, 10 çekirdeği 3.6 GHz hızda 80 Watt'tan fazla güçle besler. Çekirdek sayısıyla alakası yok deyip güç tüketimi ve çekirdek sayısı ilişkisini bilmemen ilginç. Ayrıca güç tüketimi mimariyle de alakalıdır.AMD'de yükte aynı gücü çekiyor, aynı sıcaklıkta çalışıyor dediğin zaman yok 6 çekirdek fazla yok thread fazla ölümüne savunmaya geçiyorsunuz ama konunun çekirdekle filan alakası yok konu yükte ki güç tüketimi ve sıcaklık.
Elinin altında internet diye bir şey var arada açıp bakabilirsin. Buraya buna benzer on tane daha tablo koyabilirim ister misin?3900X 230W mı çekiyor? Güldürmeyin beni... Bu gidişle üst düzey Intel anakartların fiyatı baya artacak, düşük seviye alanların da anakartlar uçacak.
Ben 230W çeken tek işlemci 10900K değil diyorum, yaratılmaya çalışılan algıdan bahsediyorum siz çekirdek ve güç ilişkisinden bahsediyorsunuz. Siz konuyu hiç anlamamışsınız bile he he evet aynen öyle.Sen bir işlemcinin 6 çekirdeği beslemek için harcadığı gücü biliyor musun? Asıl konu dediğin güç tüketimi ve sıcaklık çekirdek sayısıyla alakalı. Bir işlemci 4 çekirdeği 80 Watt güçle 3.6 GHz hızda besliyorsa, 10 çekirdeği 3.6 GHz hızda 80 Watt'tan fazla güçle besler. Çekirdek sayısıyla alakası yok deyip güç tüketimi ve çekirdek sayısı ilişkisini bilmemen ilginç. Ayrıca güç tüketimi mimariyle de alakalıdır.
Diyorsun ki 3900X de fazla güç çekiyor deyince çekirdek sayısı fazla diyorsunuz diyorsun, ama ben çekirdek sayısı fazla olduğu için fazla güç çekiyor deyince alakasız diyorsun. Saçma.Ben 230W çeken tek işlemci 10900K değil diyorum, yaratılmaya çalışılan algıdan bahsediyorum siz çekirdek ve güç ilişkisinden bahsediyorsunuz. Siz konuyu hiç anlamamışsınız bile he he evet aynen öyle.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.