i9 10900K tam yükte 235W güç tüketiyor

live-breakvourownnews-com-breaking-news-intel-announces-netburst-2-23-22-over-34355574.jpg

Bak dostum, bu (hemen üstteki alıntı) mesajda yazdıklarını,

Bu şekilde yazarsan insanların tepki vermesi normal. Bana çevir kazı yanmasın durumu gibi geldi. Şahsen ikinci alıntıyı okuduktan sonra sena direkt engeli bastım. Buram buram Intel fanboyuyum diyor mesaj. Profil resmin bile öyle demiyor mu?

AMD Yaptığı işlerle övgüyü sonuna kadar hakkediyor. Bende FX 6300'den beri AMD kullanıyorum (şu an R5 1600) ve AMD'nin piyasaya olan katkısını seviyorum. İlk sayfaya gidip yorumuma bak. Intel fena tökezleyecek yazdım. Aslında aynı şeyi savunuyoruz ama sizin yaptığınız savunmaktan, sevmekten öte bir şey. Resmen AMD'ye laf söyletmemeye ant içmişsiniz. Öyle bir algı yaratıyorsunuz ki sanki AMD size para ödüyor. 230W ve üzeri güç çeken yükte 90 derecelere çıkan 3900X ve 3950X'de var demek istediğim bu. Kimisi güç kaynağı capsi atar kimisi alev capsi atar sanki yükte 230W çeken tek işlemci 10900K'ymış gibi. AMD'de yükte aynı gücü çekiyor, aynı sıcaklıkta çalışıyor dediğin zaman yok 6 çekirdek fazla yok thread fazla ölümüne savunmaya geçiyorsunuz ama konunun çekirdekle falan alakası yok konu yükte ki güç tüketimi ve sıcaklık. AMD zaten önde Intel'in savunulacak bir yanı yok. Buradan bakınca AMD'nin paralı askerleri gibi duruyorsunuz.
Zaten bu konunun amacı Intel'in kötü olduğunu falan göstermek değil gibi. Yorumlara bakılırsa Intel'e ciddi bir nefret var ne nefret kusma postuna dönmüş.
AMD'nin övülecek onca tarafı varken üstelik işlemci daha piyasaya çıkmamış iken bu tarz dayanağı olmayan şeylerle Intel'e kin kusmak kimseye bir şey kazandırmıyor. Aksine sizin gibi bir fan kitlesine sahip olduğu için AMD'ye yazık ediyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rakip işlemcinin 260W çektiğini gören fanboyların gözü yaşlı. Intel bunlara zamanında nasıl bir travma yaşattıysa uzun yıllar boyunca Intel almaya bütçesi yetmediği için AMD'nin çöp işlemcilerini kullanmak zorunda kalmış kompleksli insanlar Intel hakkında böyle haberleri gördükçe orgazm oluyorlar.
R9 3900X bile bu 10900K denen işlemciyi geçerken sen bunu 3950X ile mi kıyaslıyorsun ?

AMD'de yükte aynı gücü çekiyor, aynı sıcaklıkta çalışıyor dediğin zaman yok 6 çekirdek fazla yok thread fazla ölümüne savunmaya geçiyorsunuz ama konunun çekirdekle filan alakası yok konu yükte ki güç tüketimi ve sıcaklık.
Sen bir işlemcinin 6 çekirdeği beslemek için harcadığı gücü biliyor musun? Asıl konu dediğin güç tüketimi ve sıcaklık çekirdek sayısıyla alakalı. Bir işlemci 4 çekirdeği 80 Watt güçle 3.6 GHz hızda besliyorsa, 10 çekirdeği 3.6 GHz hızda 80 Watt'tan fazla güçle besler. Çekirdek sayısıyla alakası yok deyip güç tüketimi ve çekirdek sayısı ilişkisini bilmemen ilginç. Ayrıca güç tüketimi mimariyle de alakalıdır.

Sen bir işlemcinin 6 çekirdeği beslemek için harcadığı gücü biliyor musun? Asıl konu dediğin güç tüketimi ve sıcaklık çekirdek sayısıyla alakalı. Bir işlemci 4 çekirdeği 80 Watt güçle 3.6 GHz hızda besliyorsa, 10 çekirdeği 3.6 GHz hızda 80 Watt'tan fazla güçle besler. Çekirdek sayısıyla alakası yok deyip güç tüketimi ve çekirdek sayısı ilişkisini bilmemen ilginç. Ayrıca güç tüketimi mimariyle de alakalıdır.
Ben 230W çeken tek işlemci 10900K değil diyorum, yaratılmaya çalışılan algıdan bahsediyorum siz çekirdek ve güç ilişkisinden bahsediyorsunuz. Siz konuyu hiç anlamamışsınız bile he he evet aynen öyle.

Ben 230W çeken tek işlemci 10900K değil diyorum, yaratılmaya çalışılan algıdan bahsediyorum siz çekirdek ve güç ilişkisinden bahsediyorsunuz. Siz konuyu hiç anlamamışsınız bile he he evet aynen öyle.
Diyorsun ki 3900X de fazla güç çekiyor deyince çekirdek sayısı fazla diyorsunuz diyorsun, ama ben çekirdek sayısı fazla olduğu için fazla güç çekiyor deyince alakasız diyorsun. Saçma.

@balikeat sen olayı hala anlamamışsın. Ryzen 3900X de 230W çekiyor ama kutusundan çıkan stok soğutucuyla soğutabiliyorsun. Burada i9 240mm sıvı soğutmayla bile 93 derece görmüş. Olay bu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı