i9 10900K tam yükte 235W güç tüketiyor

Sayın arkadaşlar,
Hemen hüküm vermenin yanlış olduğu düşüncesindeyim. Bakınız adamlar kendi sitelerinde 125 Watt olarak paylaşmış. Hadi diyelim ki tam yükte olsun olsun 130 Watt ki sanmıyorum ama yine eleştirelere açık olur. Ancak çıkıp da 235 Watt oluyor demek bence tamamen karalama kampanyasıdır. Testin güvenirliği konusunda açıkcası benemin değilim. Üstatların da dediği gibi bence işlemci çıksın kullanalım o zaman eleştirilerimizi söyleriz. Yani bakınız İntel diyoruz, bunu test etmeden, böyle bir değere ulaşacağını bile bile böyle bir hataya düşmezler.

1589451286951.png

Sayın yönetici mesajımı gizlice neden siliyorsun. Soruma cevap dahi vermemişsiniz. Uslup hatası diye 1 gün hatta 1 ay habire keyfi ceza yazıyorsunuz. Bana karşı olan bu tavrınızdan vazgeçiniz. Forum kimsenin yönetici de olsa haksızlık yapacağı yer değildir.
Aldığınız cezaların açıklaması yazıyor zaten. Çocuk çocuk yazmayın dediğiniz için uyarı aldınız.
Sayın arkadaşlar,
Hemen hüküm vermenin yanlış olduğu düşüncesindeyim. Bakınız adamlar kendi sitelerinde 125 Watt olarak paylaşmış. Hadi diyelim ki tam yükte olsun olsun 130 Watt ki sanmıyorum ama yine eleştirelere açık olur. Ancak çıkıp da 235 Watt oluyor demek bence tamamen karalama kampanyasıdır. Testin güvenirliği konusunda açıkcası benemin değilim. Üstatların da dediği gibi bence işlemci çıksın kullanalım o zaman eleştirilerimizi söyleriz. Yani bakınız Intel diyoruz, bunu test etmeden, böyle bir değere ulaşacağını bile bile böyle bir hataya düşmezler.

Eki Görüntüle 561989

TDP down özelliği de var 95W'a sınırlıyor işlemciyi.

AMD kullanların çoğu Turbo özelliğini kapatıyor, ona benzer bir şey. İşlemci sadece birkaç GHz daha düşük bir seviyede çalışıyor bunu yapınca.

Bundan bahseden yok çünkü karalama kampanyası başlattılar resmen.

Intel 10.nesli beklerken bu haberi gördüm. FX serisiyle o kadar dalga geçildikten sonra bunu görmek dejavu hissi uyandırmadı değil. Kim bilir belki de birkaç yıl sonra "Intel alınmaz moruq ısınıyor." Tarzı yorumlar görmeye başlarız 🙂

Teste göre i9 10900K; herhangi bir hız aşırtma yapılmadan, 4.8 GHz hızında 235W'a kadar güç tüketiyor. İşin ürkünç yanı ise işlemcinin 240mm sıvı soğutmaya rağmen 93 dereceye çıkması. Gerçekten doğru mu bilemeyeceğim ama doğruysa cidden çok kötü. Stok frekansta 240mm soğutucu yetmeyecekse buna hız aşırtmayı neyle yapacaklar merak ediyorum.

Intel 14Nm'yi zorlamaya devam ederse 11.nesilde acaba neyle karşılaşırız.

7 nm'ye gerek yok bence kutunun içinde şebeke gönderseler iş görür.:D(şaka makao ilemciye ne elektrik faturası ne de soğutucu dayanır. Artık OC sırasında soğutucunun ısısını da kontrol etmemiz gerekecek galiba.)

@dogant Hocam bana çocuk yazana da aynı şekilde 1 ay ceza verdiniz mi? Verdiyseniz sıkıntı yok. O zaman benim açımdan konu kapanmıştır.
1 ay cezanız yok, 1 günlük uyarı aldınız. Yoğun olunca konunun tamamına bakamıyoruz, eğer birisi size hakaret ederse lütfen raporlayın, gereken uyarı verilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı