Sistem iyi hocam, daha ışıklı olsun isterseniz RAM’leri RGB yapabilirsiniz, gerekli değil ama ışıkları hoş durur
kasa hayalimdeki kasa ama malum ülkemizde fiyatı bayağı tuzlu, “lüks” sınıfına giriyor, şimdiden hayırlı olsun, güle güle kullanın
Hocam sisteminizin mailiyeti nekadar tutuyor acama toplam.Evet 11900K' yı bekleyeceğim hocam soket yapısı değişmeyeceği için anakartım bu olacak psu konusundada oldukça araştırma yaptım ve CORSAIR HX1000 Modular ATX PSU düşünüyorum sizce uygun mudur? link
Konuyu dün açmama rağmen birden fazla bileşende değişikliğe gittim arkadaşlar. İlk olarak ekran kartı ve anakartı asus kombini yapmak ve İ9-11900K işlemciyi beklemek. Sitemin şimdilik son hali şu şekilde:
Kasa : Asus ROG Strix Helios White Edition ATX Mid Tower link
Ekran kartı : Asus Geforce RTX 3090 ROG STRIX GAMING OC 24GB link
Anakart : Asus ROG Maximus XII Formula link
İşlemci : Intel Core i9-11900K
RAM : Corsair 64GB (4x16GB) Vengeance LPX Siyah 3200MHz link
Soğutma : Corsair iCUE H150i RGB PRO XT link
Hafıza : Samsung Evo 970 1GB & Seagate Barracuda 3.5" 2TB.
Monitör : MSI Optix MPG341CQR wide Quad HD 34 link
Parçaları İngiltere' den alacağım ve birkaç tanesi için black friday indirimlerini bekliyorum ortalama olarak fiyat vermek gerekirse İ9-11900K işlemci hariç 4000 pound civarı bir fiyat çıkıyor o da şuan 38.000 TL yapıyor.Hocam sisteminizin mailiyeti nekadar tutuyor acama toplam.
Bence fiyat iyi hocam, performans zaten zirve olacakParçaları İngiltere' den alacağım ve birkaç tanesi için black friday indirimlerini bekliyorum ortalama olarak fiyat vermek gerekirse İ9-11900K işlemci hariç 4000 pound civarı bir fiyat çıkıyor o da şuan 38.000 TL yapıyor.
Sağolun, evet fiyatın böyle bir sistem için uygun olduğunu düşünüyorum. Evet etinden sütünden bol bol yararlanacağım bir sistem olacak. Yaklaşık 4 senedir Dell 7567 Laptobu kullanıyorum.Bence fiyat iyi hocam, performans zaten zirve olacakşimdiden hayırlı olsun, inşaallah bizim de böyle sistemlerimiz olur
güle güle kullanın gayet iyi sistem, bu arada sistemi iş ve oyun için kullanacaksınız değil mi?
Evet 11900K'yı bekleyeceğim hocam soket yapısı değişmeyeceği için anakartım bu olacak PSU konusunda da oldukça araştırma yaptım ve Corsair HX1000 Modular ATX PSU düşünüyorum sizce uygun mudur? link
Konuyu dün açmama rağmen birden fazla bileşende değişikliğe gittim arkadaşlar. İlk olarak ekran kartı ve anakartı ASUS kombini yapmak ve i9-11900K işlemciyi beklemek. Sitemin şimdilik son hali şu şekilde:
Kasa: ASUS ROG STRIX Helios White Edition ATX Mid Tower link
Ekran kartı: ASUS GeForce RTX 3090 ROG STRIX Gaming OC 24 GB link
Anakart: ASUS ROG Maximus XII Formula link
İşlemci: Intel Core i9-11900K
RAM: Corsair 64 GB (4x16 GB) Vengeance LPX Siyah 3200MHz link
Soğutma: Corsair iCUE H150I RGB Pro XT link
Hafıza: Samsung Evo 970 1GB & Seagate Barracuda 3.5" 2TB.
Monitör: MSI Optix MPG341CQR wide Quad HD 34 link
Yorumunuz için sağolun depolama kısmında güncelleme yapacağım. PSU yazmayı unutmuşum tercihimi kasayla da uyumlu olacağından dolayı ASUS ROG Thor 1200' den yana kullanacağım. Sanırım bu haliyle sistem oldukça uyumlu fakat soğutma konusunda daha fazla tavsiyeye ihtiyacım olduğunu düşünüyorum.11. nesilde PCI-e 4.0'da kullanabileceğiniz için SSD olarak onları da düşünebilirsin bence.
PSU olarak şu an da bakabilirsin.
Veya![]()
EVGA SuperNOVA 1600 T2, 80+ TITANIUM 1600W, Fully Modular, EVGA ECO Mode, 10 Year Warranty, Includes FREE Power On Self Tester Power Supply 220-T2-1600-X1
Ready for 4th Generation Intel Core Processors (C6/C7 Idle Mode) Introducing the EVGA SuperNOVA 1600 T2 power supply. This power supply raises the bar with 1600W of continuous power delivery and 94% (115VAC) / 96% (220VAC~240VAC) efficiency. A fully modular design reduces case clutter and 100%...www.evga.com
![]()
CANNON
CANNON 2000W, 18 set PCI-E 6 + 2 PIN yuvası gibi özelliklere sahip mining makineleriniz için sağlam bir çıkış sağlayacak şekilde tasarlanmıştır ve mining ortamlarında artan hava akışı için dahili bileşen düzenlemesine sahip bir 135mm FDB fana sahiptir. CANNON 2000W, mining makineleriniz için...www.fsplifestyle.com
Tabi bütçe derdiniz olduğunu varsaymadan öneriyorum yoksa F/P olarak bu da olabilir.
![]()
AURUM PT
FSP'nin AURUM PT Serisi yeni güç kaynağı, 80 PLUS® Platinum sertifikasyonuna sahiptir ve tam endüstriyel kalite seviyesinde Japon kapasitörler içerir ve tamamen modülerdir. Oyun meraklıları ve performans isteyenler kullanıcılar için bugüne kadarki en üst seviye tasarımdır!www.fsplifestyle.com
Hocam sanırım almaya niyetlendiğim anakartta (Asus ROG Maximus XII Formula) PCIe gen 4 desteği yok hangi anakartı tavsiye edersiniz?11. nesilde PCI-e 4.0'da kullanabileceğiniz için SSD olarak onları da düşünebilirsin bence.
PSU olarak şu an da bakabilirsin.
Veya![]()
EVGA SuperNOVA 1600 T2, 80+ TITANIUM 1600W, Fully Modular, EVGA ECO Mode, 10 Year Warranty, Includes FREE Power On Self Tester Power Supply 220-T2-1600-X1
Ready for 4th Generation Intel Core Processors (C6/C7 Idle Mode) Introducing the EVGA SuperNOVA 1600 T2 power supply. This power supply raises the bar with 1600W of continuous power delivery and 94% (115VAC) / 96% (220VAC~240VAC) efficiency. A fully modular design reduces case clutter and 100%...www.evga.com
![]()
CANNON
CANNON 2000W, 18 set PCI-E 6 + 2 PIN yuvası gibi özelliklere sahip mining makineleriniz için sağlam bir çıkış sağlayacak şekilde tasarlanmıştır ve mining ortamlarında artan hava akışı için dahili bileşen düzenlemesine sahip bir 135mm FDB fana sahiptir. CANNON 2000W, mining makineleriniz için...www.fsplifestyle.com
Tabi bütçe derdiniz olduğunu varsaymadan öneriyorum yoksa F/P olarak bu da olabilir.
![]()
AURUM PT
FSP'nin AURUM PT Serisi yeni güç kaynağı, 80 PLUS® Platinum sertifikasyonuna sahiptir ve tam endüstriyel kalite seviyesinde Japon kapasitörler içerir ve tamamen modülerdir. Oyun meraklıları ve performans isteyenler kullanıcılar için bugüne kadarki en üst seviye tasarımdır!www.fsplifestyle.com
Hocam şuan zaten bu monitör bende başı çekiyor ama çok fazla büyük.Ben linki atmaya çalışırken bile 4GB RAM'li bilgisayarımda chrome çöküyor. Dramamı yaptığıma göre linki bırakayım buyrun: Asus PG43UQ ASUS ROG SWIFT 43 PG43UQ DSC GAMING, HDR, FREESYNC VE G-SYNC UYUMLU, 3840x2160 1MS(MPRT), 144HZ 3YIL HDMIx2, DPX2, 2xUSB, MM, VESA, DCI-P3 43 inches dijital: Amazon.com.tr
Rakiplerine göre fiyatı düşük. Ayrıca 43 inç sorun olmazsa.
Yorumunuz için sağ olun depolama kısmında güncelleme yapacağım. PSU yazmayı unutmuşum tercihimi kasayla da uyumlu olacağından dolayı ASUS ROG Thor 1200'den yana kullanacağım. Sanırım bu haliyle sistem oldukça uyumlu fakat soğutma konusunda daha fazla tavsiyeye ihtiyacım olduğunu düşünüyorum.
Hocam sanırım almaya niyetlendiğim anakartta (ASUS ROG Maximus XII Formula) PCI-e gen 4 desteği yok hangi anakartı tavsiye edersiniz?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.