i9-10900K ve RTX 3090 sistem toplama

Z490 anakartlarda PCI-e 4.0 var fakat 11. nesil işlemciyle kullanabilirsin. O yüzden 11. nesili beklerseniz çok daha iyi olur.
Sağolun hocam bilgi için peki sizce seçtiğim anakart nasıl bana bir tavsiyeniz var mı? link
Buna ne dersiniz?
Hocam G9 sanırım daha iyi bir tercih fiyat olarakta oldukça avantajlı.
Ekran Alıntısı.PNG

Sağ olun hocam bilgi için peki sizce seçtiğim anakart nasıl bana bir tavsiyeniz var mı? link

Hocam G9 sanırım daha iyi bir tercih fiyat olarak da oldukça avantajlı.Eki Görüntüle 669488

En iyi anakrtlardan sanırım hatta bunun Extreme bir versiyonu da vardı ama ne kadar gerekli tartışılır. Bu arada bütçe derdi yoksa yurt dışında fiyatı nasıl bilmem ama bu anakart da çok iyi gibi gözüküyor. :D
Sıvı soğutmalı ve VRM olarak da zaten olabilecek en iyi VRM yapısı var diğer Z490 unıfy/ace/godlike vs gibi ama bunlar arasından F/P olarak en iyisi sanırım UNIFY ama ASRock'u alabiliyorsanız ona da bakın.

Çok fazla büyük monitör istemiyorsunuz sanıyordum?
Evet istemiyorum hocam tercihim 30-37 inç arası curved ekrana sahip bir monitör ama yok istediğim şekilde bir monitör bulamadım açıkcası o yüzden ufak almaktansa daha büyüğünü almayı tercih ederim.
En iyi anakrtlardan sanırım hatta bunun Extreme bir versiyonu da vardı ama ne kadar gerekli tartışılır. Bu arada bütçe derdi yoksa yurt dışında fiyatı nasıl bilmem ama bu anakart da çok iyi gibi gözüküyor. :D
Sıvı soğutmalı ve VRM olarak da zaten olabilecek en iyi VRM yapısı var diğer Z490 unıfy/ace/godlike vs gibi ama bunlar arasından F/P olarak en iyisi sanırım UNIFY ama ASRock'u alabiliyorsanız ona da bakın.
Hocam ben bu anakartı biliyorum. Youtube' da videosunu izledim mavi özel sıvı soğutmayla mükemmel oluyor. Ama fiyatı anakarta ayırdığım bütçenin çok üstünde.

Custom sıvı soğutma yapmayacaksanız o anakart gereksiz olmuş.
ASUS ROG Maximus XII Hero anakart da işinizi fazlasıyla görecektir.
(İşlemciyi 11. nesil bekleyin derim. Ama ne zaman çıkacak belli değil. Daha 10. nesil yeni çıktı.)

Ya da Ryzen 3950X ve X570 anakart alın. 16 çekirdekli R9 3950X ile darboğaz da kalmaz diye düşünüyorum.

Bu anakart PSU tier listte zirvede.

Custom sıvı soğutma yapmayacaksanız o anakart gereksiz olmuş.
ASUS ROG Maximus XII Hero anakart da işinizi fazlasıyla görecektir.
(İşlemciyi 11. nesil bekleyin derim. Ama ne zaman çıkacak belli değil. Daha 10. nesil yeni çıktı.)

Ya da Ryzen 3950X ve X570 anakart alın. 16 çekirdekli R9 3950X ile darboğaz da kalmaz diye düşünüyorum.

Bu anakart PSU tier listte zirvede.
Seçtiğim anakartın custom sıvı soğutmaya ne gibi etkisi var hocam? Custom sıvı soğutma yapmayı isterim fakat ben sistemi özellikle kendim şahsen kuracağım fakat custom sıvı soğutma montajını bilmiyorum.

Seçtiğim anakartın custom sıvı soğutmaya ne gibi etkisi var hocam? Custom sıvı soğutma yapmayı isterim fakat ben sistemi özellikle kendim şahsen kuracağım fakat custom sıvı soğutma montajını bilmiyorum.
Bu tarzda özel borularla işlemci ve ekran kartına soğutma sistemi kuruyorsunuz. O anakartta VRM'lerin orda kapaklar var. Onlar direkt olarak monoblocka ihtiyaç olmadan oraya custom sıvı soğutmanın borularını takmanızı sağlıyor. Kaldı ki siz bunun kullanmayacaksınız. O yüzden o kartın custom sıvı soğutmaya uygun olmayan önerdiğim anakartı alın derim.

Sıvı soğutma olarak da Asus bir sistem toplayacağınız için aynı ekosistemde üzerinde OLED ekranı bulunan bu modeli öneririm.
ASUS ROG Ryujin 360
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca kasayı beyaz seçmişsiniz ama parçalarınız siyah. Bence abes olur. Onun yerine aynı kasanın siyahını alın.

Ramleri de bunlardan alabilirsiniz. O ramler çok basit ve yavaş kalmış.
G.SKILL TridentZ 4000MHZ 2x16GB Kit Eğer 64GB lazımsa 2 tane alırsınız.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı