i9 1200K bilgisayar açılıyor ancak görüntü yok

yusaaydn

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba geçenlerde pinlerim yamuldu diye konu açmıştım. Yeni anakart aldım yeniden kurdum her şeyiyle fakat yine aynı sorun mevcut. Ekranıma görüntü gelmiyor. Anakartımda debug ledi yok bu yüzden anlayamıyorum.
Yeni aldığım anakart: ASUS Prime Z790-P DDR5 Wi-Fi
İşlemci: i9 1200K.
Ekran kartı: RTX 3080.
RAM'ler: 2x16 GB DDR5.
Power Supply: Corsair RM850X.
Sorunun hangi parçada olduğunu nasıl anlayabilirim? Teşekkürler.
Bilgisayarım açık kalıyor herhangi bir kapanma söz konusu değil. Klavye mouse tepkisiz ışıkları yanmıyor.

Normalde LED olması gerekirdi. Sokette yamuk pin var mı? BIOS resetleyip denediniz mi?

O zaman deneyin. Fişten çekin ve BIOS pilini söküp 10 dakika sonra takıp deneyin.

Merhaba geçenlerde pinlerim yamuldu diye konu açmıştım. Yeni anakart aldım yeniden kurdum her şeyiyle fakat yine aynı sorun mevcut. Ekranıma görüntü gelmiyor. Anakartımda debug ledi yok bu yüzden anlayamıyorum.
Yeni aldığım anakart: ASUS Prime Z790-P DDR5 Wi-Fi
İşlemci: i9 1200K.
Ekran kartı: RTX 3080.
RAM'ler: 2x16 GB DDR5.
Power Supply: Corsair RM850X.
Sorunun hangi parçada olduğunu nasıl anlayabilirim? Teşekkürler.
Bilgisayarım açık kalıyor herhangi bir kapanma söz konusu değil. Klavye mouse tepkisiz ışıkları yanmıyor.
Tek RAM takarak dener misiniz?

BIOS sıfırlamayı deniyorum.
RAM'leri söktüm geri taktım slot değiştirdim tek RAM ile açmayı denedim sonuç alamadım.
Bazen yamuk pinli anakartlar çok düşük bir ihtimalle işlemciye hasar verebiliyor, işlemcinizde dahili görüntü mevcut, ekran kartını çıkarıp görüntü almayı dener misiniz? Debug Speaker takıp denerseniz sorunu daha net çözebiliriz.

Bazen yamuk pinli anakartlar çok düşük bir ihtimalle işlemciye hasar verebiliyor, işlemcinizde dahili görüntü mevcut, ekran kartını çıkarıp görüntü almayı dener misiniz? Debug speaker takıp denerseniz sorunu daha net çözebiliriz.

BIOS reseti atmadan önce ekran kartımı söküp işlemciden görüntü almayı denedim alamadım. Şu an BIOS pilini söküp 10 dakika bekleyeceğim.

BIOS reseti atmadan önce ekran kartımı söküp işlemciden görüntü almayı denedim alamadım. Şu an BIOS pilini söküp 10 dakika bekleyeceğim.

Debug speakerin ne olduğunu sorabilir miyim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı