i9 12900K alınır mı?

xedeercs

Kilopat
Arkadaşlar şu anki sistemim Ryzen 5 3600X RX 5700 ekran kartı. Sistemi yavaş yavaş güncellemek istiyorum. i9 12900K alacağım, işlemci bu ekran kartıyla bir sıkıntı yaratır mı? Darboğaz olabilir mi? CS2'de FPS olarak bayağı bir artış yaşar mıyım?

Arkadaşlar şu anki sistemim Ryzen 5 3600X RX 5700 ekran kartı. Sistemi yavaş yavaş güncellemek istiyorum. i9 12900K alacağım, işlemci bu ekran kartıyla bir sıkıntı yaratır mı? Darboğaz olabilir mi? CS2'de FPS olarak bayağı bir artış yaşar mıyım?
Sadece oyun için 7800x3D daha mantıklı olur. Önbelleği sebebi ile 14900K'dan bile güçlü.

Sadece oyun için ise size uygun gelen bir X3D işlemci seçebilirsiniz. Eğer render performansı da lazımsa farklı modellerde önerebiliriz. Bütçe nedir?

soğutma almam gerekir mi ayrıyeten sıvı falan

Düzgün bir kule tipi iş görür ancak işlemciyi stres testine sokup bu niye 80-90 derece oluyor demeyin. Aynı şey sıvı soğutma için de geçerli.

Sadece oyun için ise size uygun gelen bir X3D işlemci seçebilirsiniz. Eğer render performansı da lazımsa farklı modellerde önerebiliriz. Bütçe nedir?

Düzgün bir kule tipi iş görür ancak işlemciyi stres testine sokup bu niye 80-90 derece oluyor demeyin. Aynı şey sıvı soğutma için de geçerl

Düzgün bir kule tipi iş görür ancak işlemciyi stres testine sokup bu niye 80-90 derece oluyor demeyin. Aynı şey sıvı soğutma için de geçerli.
bütçem 28k sıvı soğutma da almayı düşünüyorum işlemci içşn

12.nesilde sorun yok ama Ultra serisine yönelsen daha iyi olur, render performansı olarak daha iyi.
anakartı falan değiştirmem gerekir mi bütçem 30k. ddr5 mi yapmam lazım anakarti

Sadece fps oyunları oynuyorum ve yayın açıyorum bazen fps oyunları'nda işlemci çok önemli diye biliyorum o yüzden işlemciye yöneldim

anakartı falan değiştirmem gerekir mi bütçem 30k. ddr5 mi yapmam lazım anakarti
LGA1851 soket anakart lazım Ultra serisi için.

Sadece fps oyunları oynuyorum ve yayın açıyorum bazen fps oyunları'nda işlemci çok önemli diye biliyorum o yüzden işlemciye yöneldim
Bu işlemciyi öneririm, anakart için ayrı konu açabilirsin. iGPU lazımsa sonunda "F" yazmayanı al.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı