Arkadaşlar şu anki sistemim Ryzen 5 3600X RX 5700 ekran kartı. Sistemi yavaş yavaş güncellemek istiyorum. i9 12900K alacağım, işlemci bu ekran kartıyla bir sıkıntı yaratır mı? Darboğaz olabilir mi? CS2'de FPS olarak bayağı bir artış yaşar mıyım?
Sadece oyun için 7800x3D daha mantıklı olur. Önbelleği sebebi ile 14900K'dan bile güçlü.Arkadaşlar şu anki sistemim Ryzen 5 3600X RX 5700 ekran kartı. Sistemi yavaş yavaş güncellemek istiyorum. i9 12900K alacağım, işlemci bu ekran kartıyla bir sıkıntı yaratır mı? Darboğaz olabilir mi? CS2'de FPS olarak bayağı bir artış yaşar mıyım?
soğutma almam gerekir mi ayrıyeten sıvı falanSadece oyun için 7800x3D daha mantıklı olur. Önbelleği sebebi ile 14900K'dan bile güçlü.
soğutma almam gerekir mi ayrıyeten sıvı falan
Sadece oyun için ise size uygun gelen bir X3D işlemci seçebilirsiniz. Eğer render performansı da lazımsa farklı modellerde önerebiliriz. Bütçe nedir?
Düzgün bir kule tipi iş görür ancak işlemciyi stres testine sokup bu niye 80-90 derece oluyor demeyin. Aynı şey sıvı soğutma için de geçerl
bütçem 28k sıvı soğutma da almayı düşünüyorum işlemci içşnSadece oyun için ise size uygun gelen bir X3D işlemci seçebilirsiniz. Eğer render performansı da lazımsa farklı modellerde önerebiliriz. Bütçe nedir?
Düzgün bir kule tipi iş görür ancak işlemciyi stres testine sokup bu niye 80-90 derece oluyor demeyin. Aynı şey sıvı soğutma için de geçerli.
bu mevcut sisteme işlemci eklesem daha sonra ekran kartını değiştirsem olmaz mı@xedeercs mevcut sistemi elden çıkarıp bütçeye eklerseniz daha düzgün bir şeyler önerebiliriz. 28k ile eli yüzü düzgün bir şey toplanmıyor maalesef.
anakartı falan değiştirmem gerekir mi bütçem 30k. ddr5 mi yapmam lazım anakarti12.nesilde sorun yok ama Ultra serisine yönelsen daha iyi olur, render performansı olarak daha iyi.
LGA1851 soket anakart lazım Ultra serisi için.anakartı falan değiştirmem gerekir mi bütçem 30k. ddr5 mi yapmam lazım anakarti
Bu işlemciyi öneririm, anakart için ayrı konu açabilirsin. iGPU lazımsa sonunda "F" yazmayanı al.Sadece fps oyunları oynuyorum ve yayın açıyorum bazen fps oyunları'nda işlemci çok önemli diye biliyorum o yüzden işlemciye yöneldim
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.