i9-12900K macOS sistem donuyor

Cage00

Kilopat
Yer
Samsun
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: ASUS Z690-A
İşlemci: Intel Core I9-12900K
Ekran Kartı: Msı Geforce Rtx 3070
Ram: G.Skill Trident Z5 RGB 64 GB CL36
Ssd: Samsung 980 PRO 1TB 7000/5000
Monitör: ViewSonic 32 VX3211-2K-MHD IPS
Meslek
Serbest
Profil Kapağı
1522237053
RAM
G.Skill Trident Z5 RGB - 2x32 64 GB
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 PRO 1TB 7000/5000
Ekran kartı
Msı Geforce Rtx 3070 256 Bit
Anakart
ASUS PRIME Z690-A DDR5 6000Mhz (OC)
İşlemci
Intel Core I9-12900K 1700
Windows 11'e VMware ile macOS "Monterey 12.6" kurdum.

Sistem özelliklerim;

+ ASUS Prime Z690-a DDR5 6000MHz (OC)
+ Intel Core i9-12900K 1700.
+ MSI GeForce RTX 3070 256 bit.
+ G.Skill Trident Z5 RGB - 2x32 64 GB
+ Samsung 980 Pro 1TB 7000/5000 - SSD disk.
+ Aerocool P7 850W 80+ Platinum RGB LED'li modüler güç kaynağı (AE-P7P850)
+ Arctic 280mm Liquid Freezer II-280

BIOS'u yeni güncelledim. Sistemdeki tüm driverlar, ekran kartı vs hepsi günceldir.
BIOS'tan gereken ayarları yaptım ve program ekle kaldır kısmından bazı ayarları aktif ettim.

İşlemci, RAM, SSD, ekran kartı W11 de çok güzel çalışıyor. Yalnız yeni kurduğum macOS Monterey sisteminde 64 GB RAM'den 30 GB ayırmama rağmen nedense inanılmaz donuyor. RAM'i ayarlardan düşürdüm ve daha sağlıklı çalışmaya başladı. Bu da ayrı bir garip. Bir de bilgisayarım gibi açıp disklere ulaşamıyorum. Shared ayarlarından Windows disklerimi eklememe rağmen macOS sisteminde bu diskleri göremedim. neden en direkt macOS kurmuyorsun diye sorarsanız eğer kullanımı beni aşıyor o yüzden kurmak istemiyorum. W11'e de çok alıştım öncesinde Windows 10 kullanıyordum. Gel gelelim, neden VMware ile çalışmak istediğimi de soruyor olabilirsiniz ona da şöyle cevap vereyim.

Logic Pro X yazılımından bazı mix mastering işlerini hazır ayarlarla yapmak niyetindeyim.
Aynı işlemleri W11 ile başka DAW aracılığı ile de yapabilirim ama bu Logic Pro X için özel bir eklenti satın aldım ve Windows sürümü yok ve çok detaylı bir eklentidir...

Daha basit bir şekilde sorunuma gelirsek;

macOS sisteminden işletim sistemimdeki dosyalara nasıl ulaşacağım?

+ Oradaki Logic Pro X yazılımını kurmam içine de plugın'i kurmam gerekiyor.
+ Windows 11 de aldığım kayıtları Logic yazılımının içine atıp o eklenti sayesinde bir sürü ayarlama yapıp çıktı almak istiyorum.
+ Monterey de güncelleme gelmesine rağmen güncellemedim. ( venturaya güncellemek istiyor ) güncel olmamasının bir sakıncası var mı?
+ en stabil şekilde 64 GB RAM, SSD ve işlemciden nasıl verim alabilirim?

VMWare Tools'u kurmanıza rağmen böyleyse yapacak pek bir şey yok maalesef, sanal makine performansı berbat oluyor. Kendi sisteminize kurmak isterseniz de ekran kartını uyumlu değil maalesef. Dosya sorununuz için de sanal makinede paylaşım ayarı yaptıktan sonra macOS içinde de yaptınız mı?

Konudan bağımsız olarak hangi eklentiyi kullanacaksınız Logic'te ?
Sesi toklaştıracak bir eklenti hocam ne olduğu önemli değil.

VMWare Tools'u kurmanıza rağmen böyleyse yapacak pek bir şey yok maalesef, sanal makine performansı berbat oluyor. Kendi sisteminize kurmak isterseniz de ekran kartını uyumlu değil maalesef. Dosya sorununuz için de sanal makinede paylaşım ayarı yaptıktan sonra macOS içinde de yaptınız mı?
Ram'i düşürünce düzeliyor ama çok işlemci ve ram ayırınca çok yavaşlıyor, işler ters işliyor çözemedim :) Ekran kartım uyumlu değilmiş aynen...Macos içinde de nasıl yapacağım dosya paylaşım ayarlarını bilgisayarıma girer gibi bir yere giremiyorum. Diskler gözükmüyor hangi seçenekten disklere ve paylaşılan disklere ulaşabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı