i9-12900K RTX 3090 Ti sistem bir anda görüntü gitti ve gelmiyor

Ayazoglu

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Corsair domınator Platinum RGB 64 GB RAM
SSD veya HDD modeli
Crucial P5 Plus 1TB Solid state sürücü (PCI-e 4.0,
Ekran kartı
MSI GeForce RTX 3090 Ti Suprim X 24 GB GDDR6X ekra
Anakart
MSI - Pro Z690-A Wi-Fi socket DDR5 LGA 1700 USB 3.
İşlemci
Intel Core i9-12900K 16 (8p+8e) cores up to 5.2 GH
(EVGA supernova 1200 P2 80+ Platinum, 1200W Power Supply.)

Arkadaşlar merhaba, bilgisayarı alalı 3-4 gün oldu. Bilgisayar 4 5 saat açık kaldıktan sonra bir anda görüntü gitti. Ben uzun süre hareket ettirmediğim için uykuya aldı sandım. Fakat 2 saat sonra açmaya çalışınca ne bilgisayar açılıyor, ne görüntü geliyor. İlk açmaya kalktığımda bir saniyeliğine fan hareket eder gibi olup duruyor. RAM'lerde ışık var ama başka bir hareket yok. Anakarta kadar tek tek söktük işlemci dahil, sadece Supply ve anakart kaldı Supply de kasa fanı gibi bir saniyeliğine döner gibi olup tekrar duruyor. Her iki ürünü de yurt dışından aldım. Sizce sorun nedir ve ne yapmam gerek? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekran kartını çıkar. 12900K üzerinden görüntü almaya çalış. RAM'leri sırayla çıkartarak tek tek deneyebilirsin. Başka güç kaynağı varsa onunla dene. Garantiye göndermen iyi olur.

İşlemci gg.

Çok geçmiş olsun hocam, garantisi var ise garantiye gönderebilirsiniz. Fakat yarın öğle saatlerinde konuyu öne çıkarın, bu saatlerde çok aktif olmuyor.
Tamamdır teşekkür ederim.
Tek tek denemeden bilemeyiz bunu anakarttan da olabilir.
ben deneyen kişi olarak söylüyorum ikisinden birisinde

İşlemciyi çıkarıp da denedim alakalı olduğunu düşünmüyorum.

Ekran kartını çıkar. 12900K üzerinden görüntü almaya çalış. RAM'leri sırayla çıkartarak tek tek deneyebilirsin. Başka güç kaynağı varsa onunla dene. Garantiye göndermen iyi olur.
Güç kaynağı hariç Hepsini denedim sonuç aynı. Yarın güç kaynağı ve anakartı bi servise götürüp denetmeyi düşünüyorum.

Arkadaşlar sorun anakarttaymış. İşlemcinin altında pin yamulmuş montaj sırasında söylenen bu nasıl oldu bilmiyorum

Son düzenleme:

Aynı sorun bende de mevcuttu. PSU kablolarını komple değiştirince düzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartı değiştirdim, önceki anakartı tamire gönderdim. İlgileniyorlar ama ciddi bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

Tüm kabloları söküp denedik çözüm olmadı bende o.
Yeni kablo ile mi denediniz?

Aynı sistemi herkesin C4 dediği Gamepower 1050W ile bir müşterime akım korumalı prizle 3 hafta önce sattım ve şu an için sıfır sıkıntı.

Aynı sistemi herkesin C4 dediği Gamepower 1050W ile bir müşterime akım korumalı prizle 3 hafta önce sattım ve şu an için sıfır sıkıntı.
3 haftadır sıkıntı çıkarmadığı için Gamepower mı savunuyorsunuz şu an? Mahalle bilgisayarcısısınız sanırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…