Intel hala düzelmedi. Üstelik AMD 5nm ye ineceğini açıkladı. Ben 13-14. nesile kadar Intel önermiyorum. Bütçe dostu değil. Korkunç bir güç tüketimi var rakibine göre. Bence yeni AMD işlemcileri bekleyin.
AMD yeni işlemcileri ne zaman gelir dersiniz?
Intel hala düzelmedi. Üstelik AMD 5nm ye ineceğini açıkladı. Ben 13-14. nesile kadar Intel önermiyorum. Bütçe dostu değil. Korkunç bir güç tüketimi var rakibine göre. Bence yeni AMD işlemcileri bekleyin.
Burda soğutucu farkı var galiba.
iyi duruyor.Sıcaklık konusunda 5900X daha yüksek görünüyor yalnız, 12900K'nın güç tüketimi de makul diyebiliriz. Performansı özellikle %1 low değerlerinde kendisini belli ediyor. Ben de 11. nesil ile aynı sandım çok ısınıyor, çok güç tüketiyor deyince.
Daha iyi ama render gibi ağır yüklerde yine sıkıntılı sıcaklık varmış. Oyunlarda zaten iyi.Sıcaklık konusunda 5900X daha yüksek görünüyor yalnız, 12900K'nın güç tüketimi de makul diyebiliriz. Performansı özellikle %1 low değerlerinde kendisini belli ediyor. Ben de 11. nesil ile aynı sandım çok ısınıyor, çok güç tüketiyor deyince.
Evet oyun için mükemmel. RTX 3080 Ti Suprim X. Z690 Maximus Apex ve 12900K gibi bir üçlü öneririm. Hero model anakart da olur.Render tarafında çok güç tükettiği doğru 12900K'nın. Oyun tarafı için güç optimizasyonu gayet başarılı, bence tercih edilebilir gayet.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.