i9 13900 CPU over temperature hatası

nyals

Decapat
Daha fazla  
Ekran kartı
4090 RTX
Anakart
Asus prime Z790-A
İşlemci
İ9-13900K
Birkaç ay önce bilgisayarımı Vatan Bilgisayar'dan aldım Intel i9 13900 13th işlemcim var. Aldıktan bir süre sonra virüs bulundurup bulundurmadığından emin olmadığım bazı dosyalar indirdim. Sıkıntısız şekilde uzun süre kullandım. Geçen günlerde mavi ekran hatası aldım. Görev Yöneticisi ile baktığımda işlemci masaüstünde 80 derece idi. Ben de virüs kaptı sanıp format atmak için PC'yi sıfırladım. USB'yi taktım boot menüyü açtım ve mavi ekran verdi. Ardından CPU over temperature error ekranını gördüm. Sıvı soğutucum 2600 RPM de işlemcim BIOS'da 90 derece, ne yapmam lazım?

17168918097093322685209687537146.jpg
1716891831455160252699870831497.jpg

Malesef öyle bir imkanım yok sorunun soğutucudan olduğundan eminsek gidip değiştiririm veya basit bir vida sorunu vs varsa yapmayı deneye bilirim.
Pompa sorunu gibi geliyor. Vida ya da başka bir sorun değil. Öyle durduk yere sıcaklığın zıplamasının başka açıklaması yok. Sıvı soğutma sistemlerinde pompa maalesef en çabuk arıza yapabilen parça.

Pompa sorunu gibi geliyor. Vida ya da başka bir sorun değil. Öyle durduk yere sıcaklığın zıplamasının başka açıklaması yok. Sıvı soğutma sistemlerinde pompa maalesef en çabuk arıza yapabilen parça.
Anladım şu aralar zamanım çok yok bir kaç hafta sonra bir vatan bilgisayara teslim edip sorunu tam olarak öğrenir buraya yazarım

Pompanın bir borusu sıcak diğeri soğuk olmalı ve fanlardan çıkan havanın da sıcak hava olması lazım bakabilirmisin

Sıkıntı yok derken sıcak hava çokışı var dimi

Şimdi fark ettim fanların bazıları sıcak bazıları soğuk üflüyor üst fanlar sıcak ön fanlar ve arka fan soğuk üflüyor bide dediğim gibi soğutma borularından birinde soğuk hissetmiyorum
Tamam zaten ön fan soğuk üfler. Arka fan da içerde sıcak hava kalmadığı için soğuk üflüyor hava akışınızda problem yok

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı