Birkaç ay önce bilgisayarımı Vatan Bilgisayar'dan aldım Intel i9 13900 13th işlemcim var. Aldıktan bir süre sonra virüs bulundurup bulundurmadığından emin olmadığım bazı dosyalar indirdim. Sıkıntısız şekilde uzun süre kullandım. Geçen günlerde mavi ekran hatası aldım. Görev Yöneticisi ile baktığımda işlemci masaüstünde 80 derece idi. Ben de virüs kaptı sanıp format atmak için PC'yi sıfırladım. USB'yi taktım boot menüyü açtım ve mavi ekran verdi. Ardından CPU over temperature error ekranını gördüm. Sıvı soğutucum 2600 RPM de işlemcim BIOS'da 90 derece, ne yapmam lazım?
Pompanın kablosu takılı mı bir bakar mısınız?
Ön arka fan sizi ilgilendirmiyor. Radyatör fanlarına bakacaksınız. Pompa sıcaksa, suyu döndüremiyor demektir.
Şimdi fark ettim fanların bazıları sıcak bazıları soğuk üflüyor üst fanlar sıcak ön fanlar ve arka fan soğuk üflüyor bide dediğim gibi soğutma borularından birinde soğuk hissetmiyorum bide pompa sıcak normalmidir
Pompanın kablosu takılı mı bir bakar mısınız?
Ön arka fan sizi ilgilendirmiyor. Radyatör fanlarına bakacaksınız. Pompa sıcaksa, suyu döndüremiyor demektir.
Uzaktan bir şey çözmek çok zor hocam. Anladığım kadarı ile bütün montaj doğru ise pompanız da bir sorun var demektir.
Pompanın kablosu doğru yerde görüyorum. Başka da sıkıntı yok gibi
Bu tarz AIO sistemleri maalesef siz onaramazsınız. 1 ay beklerim derseniz garantiye gönderin. Yoksa mecburen yenisini alacaksınız.
Bu arada ilk görselinizden gördüğüm kadarıyla anakartınız pompaya elektrik veriyor ve pompanın varlığını görüyor. Muhtemelen pompada bir kilitlenme, takılma gibi bir durum oldu.