i9 13900K grafik yongası gözükmüyor

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Graphic Designer
RAM
Corsair Vengeance 6000 MHz
Anakart
Asus Z690-E
Selam, iyi haftalar diliyorum herkese.
13900k işlemcim var ve grafik sürücüsünü kurmak istedim fakat hiçbir yerde gözükmüyor Intel grafik yongası. Ancak resmi sitesinde var UHD 770 olarak.

Ekran görüntüsü 2023-10-23 135309.png

Sizce işlemcim bozuk olabilir mi neden görmüyor grafik yongasını?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-10-23 134937.png
    Ekran görüntüsü 2023-10-23 134937.png
    7,3 KB · Görüntüleme: 25
  • Ekran görüntüsü 2023-10-23 135005.png
    Ekran görüntüsü 2023-10-23 135005.png
    9,7 KB · Görüntüleme: 29
  • Ekran görüntüsü 2023-10-23 135142.png
    Ekran görüntüsü 2023-10-23 135142.png
    177,8 KB · Görüntüleme: 28
Selam, iyi haftalar diliyorum herkese.
13900k işlemcim var ve grafik sürücüsünü kurmak istedim fakat hiçbir yerde gözükmüyor Intel grafik yongası. Ancak resmi sitesinde var UHD 770 olarak.

Eki Görüntüle 1987170

Sizce işlemcim bozuk olabilir mi neden görmüyor grafik yongasını?

Harici ekran kartı takıldığında iGPU kapanır, dahili GPU'yu aygıt yöneticisinde görmek için, BIOS'tan, her iki tarafa da görüntü veren ayarı açmanız gerekir, kullanmıyorsanız kapalı kalsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
HDMI veya DP'yi doğrudan ekran kartına bağladığınız için dahili GPU'nuz hiç tanınmıyor olabilir mi? Masaüstü sistemlerde dahili ve harici GPU birlikte nasıl yürüyor pek bilmiyorum ancak tek ihtimal bu geldi aklıma.

Harici ekran kartı takıldığında iGPU kapanır, dahili GPU'yu aygıt yöneticisinde görmek için, BIOS'tan, her iki tarafa da görüntü veren ayarı açmanız gerekir, kullanmıyorsanız kapalı kalsın.
Evet kullanmıyorum iGPU'yu. Peki o ayarı BIOS'tan açarsam performansa etkisi olur mu? Olmazsa açmayacağım olur evet derseniz açayim.

Evet kullanmıyorum iGPU'yu. Peki o ayarı BIOS'tan açarsam performansa etkisi olur mu? Olmazsa açmayacağım olur evet derseniz açayim.
Performans arttırmaz. Siz bir oyunu açtığınızda bütün işlemler Nvidia GPU üzerinde yapıldığından Nvidia GPU ne verebiliyorsa onu alırsınız, iGPU buna destek çıkamaz. iGPU ile dGPU'nun beraber kullanıldığı en yaygın alan dizüstü bilgisayarlar çünkü bütün işlemlerin dGPU üzerinden yürütülmesi ısı ve şarj süresi sorunlarına yol açar, masaüstünde böyle dertler yoktur.

Evet kullanmıyorum IGPU'yu. Peki o ayarı BIOS'tan açarsam performansa etkisi olur mu? Olmazsa açmayacağım olur evet derseniz açayim.

IGPU'dan faydalanmak için görüntüyü anakarttan almanız lazım, harici karttan görüntü aldığınızda size hiçbir faydası olmaz.

IGPU'dan faydalanmak için görüntüyü anakarttan almanız lazım, harici karttan görüntü aldığınızda size hiçbir faydası olmaz.
iGPU'dan faydalanmak icin harici ekran kartından görüntü alsa dahi iGPU'dan işlem yapabilir.

Bazı uygulamaları IGPU'dan çalıştırabilir evet, 4080'e performans olarak nasıl bir faydası olacak?
Ben performans olarak faydası olur ya da olmaz demedim. Sadece dediğinin yanlış olduğunu belirttim.

Yukarıda belirttiğin şey yanlış.

"Harici ekran kartı takıldığında iGPU kapanır, dahili GPU'yu aygıt yöneticisinde görmek için, BIOS'tan, her iki tarafada görüntü veren ayarı açmanız gerekir, kullanmıyorsanız kapalı kalsın."

Harici ekran kartından görüntü alınırsa iGPU devre dışı kalmaz ya da kapanmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı