i9 13900K grafik yongası gözükmüyor

Ben performans olarak faydası olur ya da olmaz demedim. Sadece dediğinin yanlış olduğunu belirttim.

Yukarıda belirttiğin şey yanlış.

"Harici ekran kartı takıldığında iGPU kapanır, dahili GPU'yu aygıt yöneticisinde görmek için, BIOS'tan, her iki tarafada görüntü veren ayarı açmanız gerekir, kullanmıyorsanız kapalı kalsın."

Harici ekran kartından görüntü alınırsa iGPU devre dışı kalmaz ya da kapanmaz.
İşlemciyi servise vermem gerekiyor mu?

Bazen BIOS üzerinden kapalı olabiliyor. Ama denildiği gibi faydası olmaz. Eski bir rehber ama mantığı aynı.

Ben performans olarak faydası olur ya da olmaz demedim. Sadece dediğinin yanlış olduğunu belirttim.

Yukarıda belirttiğin şey yanlış.

"Harici ekran kartı takıldığında iGPU kapanır, dahili GPU'yu aygıt yöneticisinde görmek için, BIOS'tan, her iki tarafada görüntü veren ayarı açmanız gerekir, kullanmıyorsanız kapalı kalsın."

Harici ekran kartından görüntü alınırsa iGPU devre dışı kalmaz ya da kapanmaz.

Nasıl yanlış? Multi monitör ayarı kapalıyken, harici kart takıldığında nasıl iGPU devrede olacak?

Nasıl yanlış, multi monitör ayarı kapalıyken, harici kart takıldığında nasıl iGPU devrede olacak?
iGPU silikonun içinde dostum, BIOS'tan manuel olarak devre dışı bırakmadığın sürece her zaman aktiftir zaten. iGPU'yu kullanmak için ya da aktif olması için illa multi monitör veya harici kart olması gerekmiyor.

Örnek vermem gerekirse 7700X ve 6900XT kullanıyorum. BIOS tamamiyle varsayılan ayarlarda bilgisayarı boot ettiğimde hem iGPU hem de harici ekran kartını kullanabiliyorum. Multi monitör ayarı aktif değil, tek monitör kullanıyorum.

Veya tam tersini de yapabilirim :D iGPU'dan görüntü alıp 6900XT'yi kullanabilirim.

iGPU silikonun içinde dostum, BIOS'tan manuel olarak devre dışı bırakmadığın sürece her zaman aktiftir zaten. IGPU'yu kullanmak için ya da aktif olması için illa multi monitör veya harici kart olması gerekmiyor.

Size katılmıyorum, dediğiniz gibi multi monitör ayarı her anakartta açık olarak gelmiş olsa, konu sahibinin sistemindeki IGPU aygıt yöneticisinde görünürdü.

Size katılmıyorum, dediğiniz gibi multi monitör ayarı her anakartta açık olarak gelmiş olsa, konu sahibinin sistemindeki IGPU aygıt yöneticisinde görünürdü.
Benim evdeki sistem bipolar o zaman katılmadığına göre. Eve geçtiğimde videosunu iletirim sen de kabul etmiş olursun hatalı oldugunu.

Benim evdeki sistem bipolar o zaman katılmadığına göre. Eve geçtiğimde videosunu iletirim sen de kabul etmiş olursun hatalı oldugunu.

Kaçırdığınız nokta, AM5 anakartlarda varsayılan olarak her iki GPU'nunda açık olması her anakarta açık olacağı anlamına gelmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı