i9 13900K nasıl bir işlemcidir?

Bütçe
60000
Daha fazla  
RAM
16x2 5600 mhz
Anakart
Z790
1-2 aya i5 3470IMI emekli edip i9 13900K'ya geçmeyi düşünüyorum bildiģiniz gibi çok ısınma gibi bir sürü şikayet vardı. Intel güncelleme yollayacağını söylemişti. Peki sorun hala aynı mı ve kullananlar ne düşünüyor? İyi mi alınır mı? Söyler misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
13900K oldukça güçlü fakat hem ileride işlemci yükseltme olasılığı hem de daha verimli olmasından, sıfırdan platform alacaksanız AM5 bir sistem dizin, muadili olarak 7950X ve 9950X'e bakabilirsiniz.

13900K oldukça güçlü fakat hem ileride işlemci yükseltme olasılığı hem de daha verimli olmasından, sıfırdan platform alacaksanız AM5 bir sistem dizin, muadili olarak 7950X ve 9950X'e bakabilirsiniz.
ilerde yükseltmeyi düşünmüyorum max 8 yıl kullanacağım birde i9 13900k hayalimdi

1-2 aya i5 3470IMI emekli edip i9 13900K'ya geçmeyi düşünüyorum bildiģiniz gibi çok ısınma gibi bir sürü şikayet vardı. Intel güncelleme yollayacağını söylemişti. Peki sorun hala aynı mı ve kullananlar ne düşünüyor? İyi mi alınır mı? Söyler misiniz?
Kullanım amacı ne olacak?

"Yükseltmeyi düşünmüyorum" yükseltmeyeceğiniz anlamına gelmez, 5 yıl sonra yükseltmeyi düşündünüz diyelim yeni bir anakart üst seviye bir işlemci için yaklaşık 7000TL üstüne gelir hem de üstüne bu işlemcinin verimliliği rezalet çok fazla güç tüketiyor e haliyle soğutmak için daha güçlü bir soğutucu gerekecek ama tabi hayalim diye ısrar edecek olursanız sizi tutan yok.

Kullanım amacı ne olacak?

Oyun tasarım filan yapacağım.

"Yükseltmeyi düşünmüyorum" yükseltmeyeceğiniz anlamına gelmez, 5 yıl sonra yükseltmeyi düşündünüz diyelim yeni bir anakart üst seviye bir işlemci için yaklaşık 7000TL üstüne gelir hem de üstüne bu işlemcinin verimliliği rezalet çok fazla güç tüketiyor e haliyle soğutmak için daha güçlü bir soğutucu gerekecek ama tabii hayalim diye ısrar edecek olursanız sizi tutan yok.

Yok PC'yi komple satarım demek istedim hocam.
İşlemciye vereceğim Max 16 bin TL öneriniz varsa yazar mısınız?

"Yükseltmeyi düşünmüyorum" yükseltmeyeceğiniz anlamına gelmez, 5 yıl sonra yükseltmeyi düşündünüz diyelim yeni bir anakart üst seviye bir işlemci için yaklaşık 7000TL üstüne gelir hem de üstüne bu işlemcinin verimliliği rezalet çok fazla güç tüketiyor e haliyle soğutmak için daha güçlü bir soğutucu gerekecek ama tabii hayalim diye ısrar edecek olursanız sizi tuta.

Son düzenleyen: Moderatör:
Özetini fotoğraf olarak bıraktım.

Dosya Ekleri

• 1746217914134.png
    1746217914134.png
    120,9 KB · Görüntüleme: 17

Her işlemci de ısınma sorunu var. Sadece Intel de var AMD Ryzen de ısınma sorunu yok diye bir sorun yok. 13900k ya PSU'dan limit biraz UV ayarı yapmak lazım. Geçen ay 1 ay oldu alalı 9800x3D aldık. Oda ısınıyor. NFS Unbound da 85 dereceyi gördü. Benim canımı sıkan işlemcilerde ısınma sorunun bizim sorunumuz olması. Bunu firmalar çözüp ona göre UV yapıp veya başka bir şey neyse piyasaya sürseler daha iyi olur. Alakamızın olmadığı yerlerde ayar yapmak can sıkıcı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı