Çözüldü i9 13900K & RTX4070 Ti sistemde Warzone 2 açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

nexus

Kilopat
Yer
Sofia
RAM
32 corsair vengeance 6000mhz ddr5
Anakart
Asus Tuf Gaming Z790-plus wifi
Arkadaşlar merhaba,

Intel 13900k islemcili ve NVIDIA 4070 Ti ekran kartli masaustu bilgisayarimda Steam uzerinden Call of Duty Warzone 2 oyunun indirip kurdum.

Oyun acilmiyor ve hata verip kapatiyor. Verdigi hata Steam icinde oyunun dosyalarini tekrar kontrol et diyor.

Ancak MSConfig uzerinden mevcut islemci sayisini 24 cekirdekten 2 cekirdege cektip, bilgisayarimi yeniden baslattigimda oyunu acabiliyorum ve oynayabiliyorum.

Bu sorunu nasıl cozebilirim?

Not: Temiz yeni Windows kurulumu yaptim.

Saygilar

Çözüm
@569728 arakdasla birlikte kontrol ettik. Sağ olsun sorunumuzu hallettti.

İslemci hizini 52X'e cekti ve sorun duzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Bu işlem tam olarak nedir. Bir açıklama vs. yapsanız. İşlemcinin hızını %52ye mi düşürdünüz anlayamadım. Benzer sorun bizde de var.

evet
Bu işlem tam olarak nedir. Bir açıklama vs. yapsanız. İşlemcinin hızını %52ye mi düşürdünüz anlayamadım. Benzer sorun bizde de var.

Evet intel programini kurduk ve x52 yaptik ve duzeldi. ama tabi bu watt degeri dusuk olan psu vardi elimizde. sonra yuksek degerli psu aldik ve tam randimanli kullaniyoruz artik.

evet

Evet intel programini kurduk ve x52 yaptik ve duzeldi. ama tabi bu watt degeri dusuk olan psu vardi elimizde. sonra yuksek degerli psu aldik ve tam randimanli kullaniyoruz artik.

İntelin Xtu Yazılımı İndirin Oradan İşlemci Hızını x52 Yapın
Teşekkürler. Deneyeceğim.

Üstadım özür dileyerek. Konuyu derinleştirmek isterim. Eğer müsaitseniz.

Açtığım konu bu. Ben yine sizin söylediğinizi yapacağım ama benim sistemimde ki güç kaynağı yeterli diye düşünüyorum. Ayrıca ramlarin xmp değerlerini stock hale getirdim.

Üstadım merhaba, oyunlar ve programlarda çökme ile alakalı problemim win 11 temiz kurulum yapmama rağmen devam ediyor.

İntel XTU programından yazılımını indirdim ama değişiklik yapmadım. Mevcutta PSU'm 1200w Thermaltake Platinium. Yani gücümün de yettiğini düşünüyorum.

Sorunum şöyle ilerliyor. Steam Pubg ye giriyorum oyun biraz oynadıktan sonra crash yiyor. Discord devamlı kendini kapatıp açıyor ve tarayıcım da çökmeler oluyor. Yeni kurulum yaptığım için başka programları fazlaca denemedim ama bunlar zaten problemli olunca diğerleri de problemli olablir diye düşünüyorum.

Sizce performansı düşürmem mi gerekli İntal XTU ile yoksa sorunu başka biryerde mi aramam lazım.

Son düzenleme:
evet 1200watt yetecek gibi duruyor ama. parcalar yuk altina girince daha fazla watt cekiyor. bu yuzden kasadaki tum parcalarin (ve buna dahil olarak fanlarin bile) cektigi watt hesaplanmasi lazim.

evet 1200watt yetecek gibi duruyor ama. parcalar yuk altina girince daha fazla watt cekiyor. bu yuzden kasadaki tum parcalarin (ve buna dahil olarak fanlarin bile) cektigi watt hesaplanmasi lazim.
Evet daha önce bu problemi yaşamıştım ve o serüvende çok acıklı olmuştu. Fakat şimdi hepsinin tüm yükte programdan takip ettiğim kadarıyla maks. kullanımda 930-940 W enerji tüketiyor.

XTU'ya girdim fakat çekirdek hızlarını değiştirmeme izin vermiyor.
Nasıl müda

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…