i9 13900KH RTX 4080 sistem oyunlarda çöküyor

berkkilic

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, 3 gün önce topladığım bilgisayarda neden bilmiyorum ama oyunlar çöküp duruyor.
Örnek olarak Escape from Tarkov oyunu açtıktan 30 dakika sonrası civarı kapanıyor.
Warzone açtığım gibi internet bağlantısını sağlamıyordu.
Rainbow Six'te de maç başladığı andan 4-5 saniye sonrasında oyunlar çöküyor.
Sebebini anlayamadım.
Sistem özelliklerimi yazıyorum:
RTX 4080.
32 GB DDR5 6000 MHz.
i9 13900KH.
B760-F Gaming anakart.
850W Corsair PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet Windows 11 kullanıyorum 13. Nesil işlemci kullandığımdan dolayı.

W11 kullanıp böyle sorunlar yaşayanlar mevcut hocam ondan olabilir bu konuda da sizinle benzer sorun yaşayan bir kişinin sorunu çözülmüş:

W11 kullanıp böyle sorunlar yaşayanlar mevcut hocam ondan olabilir bu konuda da sizinle benzer sorun yaşayan bir kişinin sorunu çözülmüş:
Kontrol ettim efendim XMP kapatarak sorunu çözüyorlar fakat bende zaten XMP kapalı.

Kontrol ettim efendim XMP kapatarak sorunu çözüyorlar fakat bende zaten XMP kapalı.

Bence ilk başta DDU ile ekran kartı driverlarını sıfırlayın sonra bir önceki driver sürümünü kurun belki Driver'dan dolayı da olabilir.

Bence ilk başta DDU ile ekran kartı driverlarını sıfırlayın sonra bir önceki driver sürümünü kurun belki Driver'dan dolayı da olabilir.
Şu an fark ettim, ram hızını 4800 den 4000 e düşürdüğümde herhangi bir kapanma yok fakat r6 gibi bir oyunda bile çok fazla drop yiyiyorum yüzde yüz ekran kartı kullanımı gösteriyor normal mi?

Şu an fark ettim, RAM hızını 4800'den 4000'e düşürdüğümde herhangi bir kapanma yok fakat R6 gibi bir oyunda bile çok fazla drop yiyiyorum yüzde yüz ekran kartı kullanımı gösteriyor normal mi?

Hocam böyle bir sistem de düşük MHz RAM kullanmakta böyle bir sonucu doğurabilir.

Büyük ihtimalle RAM darboğazı da yiyorsunuz hocam böyle bir sistem de düşük MHz RAM kullanmakta böyle bir sonucu doğurabilir.
Asus ile iletişim kurduğumda aldığım Corsair ramlerin anakartın desteklenen listesinde olmadığını ve sorun çıkabileceğini listeyi atıp onlardan birisini almam gerektiğini söyledi ama çoktan aldım. Sanırım bir süre bu şekilde 4000'de kullanıp sonrasında yükseltmem doğru olan...

ASUS ile iletişim kurduğumda aldığım Corsair RAM'lerin anakartın desteklenen listesinde olmadığını ve sorun çıkabileceğini listeyi atıp onlardan birisini almam gerektiğini söyledi ama çoktan aldım. Sanırım bir süre bu şekilde 4000'de kullanıp sonrasında yükseltmem doğru olan...

Evet hocam büyük ihtimal RAM yüzünden bu sorunları yaşıyorsunuz en kısa sürede satıp değiştirmek büyük ihtimalle çözecek sorununuzu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı