i9 13900K'lı sistem "CPU Over Temperature" hatası veriyor ve sistem açılmıyor

RUZNARK

Decapat
Daha fazla  
RAM
16x2 Dual RAM
SSD veya HDD modeli
Kingston 2TB KC3000 NVMe Okuma 7000MB- Yazma 7000
Ekran kartı
Gigabyte GeForce RTX 4070 Ti Windforce OC 12G 12GB
Anakart
Asus ROG STRIX B760-G GAMING WIFI 7800mhz(OC) RGB
İşlemci
Intel Core i9 13900K 3.0 Ghz 24 Çekirdek 36MB 1700
Merhaba

Yakın zamanda Sinerji'den aldığım sıfır sistemim var.

Daha önce bu hatayı birkaç kez aldım. Sıklaştı.

PC'yi akşamları kullanıyorum. PC açılırken “CPU over temperature error” hatası veriyor. Çalışırken sonradan değil, saatlerce kapalı kalmış bilgisayar ilk açılırken veriyor bu hatayı. Ve fanlar çok hızlı çalışıyor. Birkaç kez reset attıktan sonra hiçbir sorun yokmuş gibi açılıyor. Fanlar normal halinde çalışıyor. Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir?

Intel Core i9 13900K ısınan bir işlemci bu bir gerçek ve işlemcinin soğutucusu iyi olmak zorunda eğer soğutucu yeterli ise soğutucunun montajı ve macun sürme işlemi düzgün yapıldı mı? Bunları kontrol edin.

Ek olarak BIOS sürüm güncellemesi de yapın belki düzelme ihtimali olabilir diğer bakman gereken yerde CPU soğutucu sıvı mı? Sıvı ise pompa konektörüne takıldı mı o da önemli.

Sıvı soğutucum :Cooler Master MasterLiquid ML360 ILLUSION ARGB 360 mm Intel(1700p)-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu

Soğutucunun montajı ve macun sürme işleminin nasıl yapıldığını bilmiyorum. Sistem bana sinerji tarafından montajı yapılmış halde kargolandı.

Benim anlamadığım kısım şu. Çalışırken pc ısınıp kapanmıyor, saatlerce kapalı kalan pc bazı zamanlar bu hatayı veriyor, bazı zamanlar hiçbir problem yokmuş gibi saatlerce çalışıyor.

Kasa görüntüsünü ekliyorum:

IMG_2614.jpeg

Artı -1 Eksi
Sen pompanın kablosunu nereye taktıklarına bak pompa soketine takılı değil ise oraya tak.

Ya da teknik donanım bilgisi olan bir arkadaşına soğutucu sistemini kontrol ettirirsen daha iyi olacak.

Artı -1 Eksi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı