Yeni filan vermediler tray işlemciydi sinerji iade yapması lazımdı yok sorun filan dediler intel kabul etmesine rağmen intel baya destek oldu tray diye sorun oldu. Sinerji kabul etmedi bende tüketici hakem heyetine başvurdum. Kesin iade alıcam da boşa uğraştırıyorlar. Gittim yeni sipariş ettim trendyol dan kutulu hiç sıkıntı yok daha mavi ekran görmedim değiştirdiğimden beri. 4-5 gündür.
Merhaba konuyu hortlatıyorum. 2-3 saat içinde daha detaylı yorumu Amazon.tr'den satın aldığım 14700KF Tray işlemci için yapacağım. Bu problemler ne mağazanın ne de Amazon.tr gibi sitelerin değil, malesef bizim daha çok az gözlü insanlarımızı alakadar eden bir konu. Bundan yaklaşık 1 sene önce Tray 14700KF işlemci aldım. Aslına bakarsan benim işlemcimde hiçbir sorun yoktu. 10 gün önce sıvı metal macun aldım ve Delid işlemi yapmak istedim, fantezi olsun diye. Sıcaklıklarım iyiydi, ve kullandığım sıvı soğutma LT520

Şu an 14900KF üzerinde ve 260W cinebench ile max sıcaklık 88 üstelik oda sıcaklığı fazla, kasada bir tek egsoz fan var. Her neyse, Tray işlemci alacak arkadaşlar kesinlikle 2 kere hatta 3 kere düşünmesi gerek. Delid işlemi yapmak için işlemcinin üzerindeki IHS çıkartırken baktım çıtlama sesleri geldi...Ve bir şekilde açtıktan sonra anladım ki bu işlemciyi birisi benden önce satın almış, sıvı metal macun denemesi yapmış ve sonrada iade etmiş. İşlemci ortadan ikiye ayrıldı. Daha önce 3-4 kere Delid işlemi yaptım ve böyle bir şey daha önce başıma gelmemişti. Bundan sonra asla Tray işlemci almamaya karar verdim. Bugün kutulu 14900KF işlemcim geldi. Bir daha da sanırım Delid işlemi yapmam. 15 bin TL çöpe gitti

Ve yine bu arada Deepcool LT720 model sıvı soğutması mükemmel bir performans sunuyor. Ben şu an 14900KF kullanıyorum ve çok memnunum. Hatta sana CPU Z ile sıcaklıkları paylaşayım.
Kullandığım güç kaynağı : MSI Gen5 750W +80 Gold
Anakart : MSI Z790 Tomahawk WiFi DDR5
14900K için 540mm sıvı soğutma gereksiz. Performansı iyi bir sıvı soğutma 240mm bile yetiyor. Sıcaklık problemleri sıvı macundan ya da anakartın verimsiz bir model olmasından kaynaklı olabilir, ya da bazı ASUS Z serisi anakartlarda güç limitlerinde problem oluyordu, bu problem 1 senedir MSI anakartlarda da başladı ama hemen firmware güncellemesi ile düzelttiler.