i9 14900K 100 derecelerde i9 14900K undervolt nasıl yapılır?

tewfik

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Ram: G.Skill Trident Z5 RGB 48 GB 7200 MHz DDR5
Anakart
Msı MPG Z790 Edge Tı Max Wıfı-7 DDR5 Soket 1700 A
merhaba arkadaşlar i9-14900K işlemci aldım yavaş yavaş PC topladım ve sıvı soğutmaya param yetmediğinden dolayı kule tipi fan kullanıyordum (Snowman X6).
İşlemci yük altında kalınca donuyor ve kendini resetliyordu. Bende daha sonra (Lian Li galahad II Trinity performance 360) sıvı soğutma aldım donması ve kendini resetlemesi geçti.
Şimdi de 100-97 derecelerde geziyor sağlıklı bir undervolt yapmam lazım. Ama bilmiyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz? Yardımınıza ihtiyacım var. Anakartım (MSI MPG Z790 Edge Ti Max Wi-Fi-7 DDR5 soket 1700 ATX)

Sizlerden dönüş bekliyorum.

işlemci: Intel Core i9-14900K
ekran kartı: Galax GeForce RTX 3060 Ti GDDR6X ex white 1-Click OC Plus.
RAM: G.Skill Trident Z5 RGB 48 GB 7200 MHz DDR5.
anakart: MSI MPG Z790 Edge Ti Max Wi-Fi-7 DDR5 soket 1700 ATX anakart.
soğutucu: Lian Li galahad II Trinity performance 360.
M.2: Samsung 980 Pro SSD (1 TB)
PSU: Dragos energyflow drg1000W 14cm fan 1000W 80+ Gold PCI-e gen 5.0 ATX 3.0
kasa: Dragos Air 4X ARGB USB 3.0 + Type-C ATX mid Tower Gaming.

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba arkadaşlar i9-14900K işlemci aldım yavaş yavaş PC topladım ve sıvı soğutmaya param yetmediğinden dolayı kule tipi fan kullanıyordum (Snowman X6).
İşlemci yük altında kalınca donuyor ve kendini resetliyordu. Bende daha sonra (Lian Li galahad II Trinity performance 360) sıvı soğutma aldım donması ve kendini resetlemesi geçti.
Şimdi de 100-97 derecelerde geziyor sağlıklı bir undervolt yapmam lazım. Ama bilmiyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz? Yardımınıza ihtiyacım var. Anakartım (MSI MPG Z790 Edge Ti Max Wi-Fi-7 DDR5 soket 1700 ATX)

Oyle bir islemci alinacaksa pahali bir sogutucu almak da goze alınmalı.

Kasadaki hava akisini da kontrol etmeniz lazim.

Kasamın modeli : Dragos Air 4X ARGB USB 3.0 + Type-C ATX mid Tower Gaming.
420'lük sıvı soğutucu kasama olmuyor ve bir çok yerde gördüm 420'lük sıvı soğutucu da alsan fark değişmiyor
kasamın hava akışı gayet iyi 4 adet stok fan (3X140mm 1x120mm) var ve + 3 adette ben 120mm fan taktım ekran kartım 65 derecenin üstüne çıkmıyor

Son düzenleme:

Form üyesinin kullandığı sıvı soğutma gayet başarılı. Konuyu anlamadan direkt şunu alın bunu alın gibi yorum yapmanız hiç doğru değil. Reklam yapacaksa bırakın firma yapsın siz değil.

Sayın hocam biraz daha detaylı bilgi verir misiniz? Hangi uygulamada 100 dereceyi buluyor. Oyun oynarken sıcaklık testi kullanım oranı bunlara dikkat ettiniz mi? MSI Afterburner'ı yükleyip izleyebilirsiniz. Sıvı soğutma işlemini doğru taktınızdan emin olun. Radyatör pompası kaç devirde çalışıyor bir sürü etkenler var sırayla hepsini deneyiniz. Açıklamanızı da dediğim gibi biraz daha detaylandırırsanız daha fazla yardımcı olabiliriz.

Form üyesinin kullandığı sıvı soğutma gayet başarılı. Konuyu anlamadan direkt şunu alın bunu alın gibi yorum yapmanız hiç doğru değil. Reklam yapacaksa bırakın firma yapsın siz değil.

Sayın hocam biraz daha detaylı bilgi verir misiniz? Hangi uygulamada 100 dereceyi buluyor. Oyun oynarken sıcaklık testi kullanım oranı bunlara dikkat ettiniz mi? MSI Afterburner'ı yükleyip izleyebilirsiniz. Sıvı soğutma işlemini doğru taktınızdan emin olun. Radyatör pompası kaç devirde çalışıyor bir sürü etkenler var sırayla hepsini deneyiniz. Açıklamanızı da dediğim gibi biraz daha detaylandırırsanız daha fazla yardımcı olabiliriz.
Boştayken 45-47lerde herhangi bir oyuna girdiğimde 100 çıkıyor pompa 4200 devirde dönüyor fanlar 3000 devirde dönüyor uygulama üzerinden oto ayarlı Sıvı soğutmayı 2 defa kontrol ettim bir sorun yok

Boştayken 45-47'lerde herhangi bir oyuna girdiğimde 100 çıkıyor pompa 4200 devirde dönüyor fanlar 3000 devirde dönüyor uygulama üzerinden oto ayarlı sıvı soğutmayı 2 defa kontrol ettim bir sorun yok.

Oyunda bu derece normal değil Full yüke girse bile o pompa devri ve fan devri sonda iken asla 100 dereceye gelmez. Sizin BIOS güncel mi ve herhangi bir ayar yaptınız mı XMP profili açık mı?

Galahad II Trinity Performance zaten attığınızdan daha iyi.

Boştayken 45-47'lerde herhangi bir oyuna girdiğimde 100 çıkıyor pompa 4200 devirde dönüyor fanlar 3000 devirde dönüyor uygulama üzerinden oto ayarlı sıvı soğutmayı 2 defa kontrol ettim bir sorun yok.

Hocam sıvı soğutmanın altındaki plastiği vesaire çıkarıp o şekilde sürdünüz mü termali.

Oyunda bu derece normal değil Full yüke girse bile o pompa devri ve fan devri sonda iken asla 100 dereceye gelmez. Sizin BIOS güncel mi ve herhangi bir ayar yaptınız mı XMP profili açık mı?
bios da güncelledim xmp de kapattım anlamadım neden oluyor işlemciye undervolt yapacam ama bilmiyorum nasıl yapacağımı

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı