i9 14900K 100 derecelerde i9 14900K undervolt nasıl yapılır?

XMP ile işlemci ısınmasının doğrudan bir bağlantısı yok konuda yanlış bilgi kirliliği var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videodaki ayarları teker teker yap. MSI BIOS ayarlarını attım kolay yapabilmen adına. Anlamadığın yer olursa etiketlersin.

Sayın hocam siz konuyu anladığınıza emin misiniz? Yukarıda belirttiğim gibi XMP konusunu ayrı tuttum sadece profilin açık olması üstüne durdum. Ayrıca underwolt çözüm değil! Bir video atıp kenara çekilmek sorunu çözmüyor. Form üyesinin sıkıntısı oyunu açar açmaz çok ani 100 dereceye gelmesi' hiçbir oyun 100 derece çıkış yapmaz. Neyse iyi günler dilerim.

Sayın hocam siz konuyu anladığınıza emin misiniz? Yukarıda belirttiğim gibi XMP konusunu ayrı tuttum sadece profilin açık olması üstüne durdum. Ayrıca underwolt çözüm değil! Bir video atıp kenara çekilmek sorunu çözmüyor. Form üyesinin sıkıntısı oyunu açar açmaz çok ani 100 dereceye gelmesi' hiçbir oyun 100 derece çıkış yapmaz. Neyse iyi günler dilerim.
Yanlış bilgilendirme yapmaya devam ediyorsunuz. Videonun içeriğinden haberiniz var mı? Yaptırdığı ayarlar çekirdek başı voltajı kısmak, Turbo performance modunu kapatmak ve aynı frekansı daha düşük voltaj ile elde etmek.

Undervolt çözüm değil! İfadeniz tamamen fiyasko. Technopat resmi hesabının bile undervolt yaparak 20 derece sıcaklık düşürdük adlı videosu varken gelip burada bu cümleyi kurmanız manasız. Öncelikle araştırma yapmanızı, kavrayamadığınız yerleri gerekirse sormanızı en son olarak da konuları cevaplandırmanızı öneririm.

İfadenizin neresinden tutsam elimde kalıyor. İşlemciye yüklenen oyunlarda veya gölgelendirme yüklemesi yapan oyunlarda 100 dereceye çıkan onlarca işlemci var. Araştırmanız lazım...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Yanlış bilgilendirme yapmaya devam ediyorsunuz. Videonun içeriğinden haberiniz var mı? Yaptırdığı ayarlar çekirdek başı voltajı kısmak, Turbo performance modunu kapatmak ve aynı frekansı daha düşük voltaj ile elde etmek.

Undervolt çözüm değil! İfadeniz tamamen fiyasko. Technopat resmi hesabının bile undervolt yaparak 20 derece sıcaklık düşürdük adlı videosu varken gelip burada bu cümleyi kurmanız manasız. Öncelikle araştırma yapmanızı, kavrayamadığınız yerleri gerekirse sormanızı en son olarak da konuları cevaplandırmanızı öneririm.

İfadenizin neresinden tutsam elimde kalıyor. İşlemciye yüklenen oyunlarda veya gölgelendirme yüklemesi yapan oyunlarda 100 dereceye çıkan onlarca işlemci var. Araştırmanız lazım...

Sevgili hocam sizin matematik tersten mi çalışıyor? Ben size undervolt bir işe yaramaz ısıyı düşürmez ws demiyorum ki :) burada sizinle aynı fikirdeyim. Fakat formdaşın sıkıntısı her oyunda aniden 100 dereceye gelmesi ki gırtlağına kadar dolu bir soğutma kullanıyor normal değil'başka bir problem var bunu vurguluyorum. Neyse hocam iyi akşamlar dilerim.

Hocam çok teşekkür ederim Undervolt yaptım ve şuan oyunlarda maks 80 dereceyi görüyorum şuanlık umarım çözülmüştür de şuan problem çözüldü olarak görünüyor 0.050 değerinde düşürme yaptım ve boşta 35 derece oyunlarda normal ayarlarda 70 derece maksimum oyun ayarlarında ise 80 85 görüyor şimdi den çok teşekkür ederim inşallah bir problem yaşamam

Hocam çok teşekkür ederim Undervolt yaptım ve şuan oyunlarda maks 80 dereceyi görüyorum şuanlık umarım çözülmüştür de şuan problem çözüldü olarak görünüyor 0.050 değerinde düşürme yaptım ve boşta 35 derece oyunlarda normal ayarlarda 70 derece maksimum oyun ayarlarında ise 80 85 görüyor şimdi den çok teşekkür ederim inşallah bir problem yaşamam
1719338899046795789654397680203.jpg

Hocam çok teşekkür ederim undervolt yaptım ve şu an oyunlarda maksimum 80 dereceyi görüyorum şu anlık umarım çözülmüştür de şu an problem çözüldü olarak görünüyor 0.050 değerinde düşürme yaptım ve boşta 35 derece oyunlarda normal ayarlarda 70 derece maksimum oyun ayarlarında ise 80 85 görüyor şimdiden çok teşekkür ederim inşallah bir problem yaşamam.

Eki Görüntüle 2232465

Sorunun çözüldüğüne sevindim, problem olmaz yaptığın işlemlerden ötürü. İyi sosyaller.

Teşekkür ederim hocam bir sorum daha olacak şu an 70 dereceler zor çıkıyor peki undervolt işlemcinin ömrünü köretme şansı var mı?

Hayır aksine ısınma yapmayacağı ve az voltaj vereceğinden ömrünü uzatır.

Hayır aksine ısınma yapmayacağı ve az voltaj vereceğinden ömrünü uzatır.
Çok teşekkür ederim hocam cs de felan atıyordu 100 derecenin üzerine çıktığında pc kendini resetliyordu şuan maksimum ayarlarda oynuyorum ve derecem 70 fps de stok kullanıma göre baya yükseldi

merhaba arkadaşlar i9-14900K işlemci aldım yavaş yavaş PC topladım ve sıvı soğutmaya param yetmediğinden dolayı kule tipi fan kullanıyordum (Snowman X6).
İşlemci yük altında kalınca donuyor ve kendini resetliyordu. Bende daha sonra (Lian Li galahad II Trinity performance 360) sıvı soğutma aldım donması ve kendini resetlemesi geçti.
Şimdi de 100-97 derecelerde geziyor sağlıklı bir undervolt yapmam lazım. Ama bilmiyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz? Yardımınıza ihtiyacım var. Anakartım (MSI MPG Z790 Edge Ti Max Wi-Fi-7 DDR5 soket 1700 ATX)

Sizlerden dönüş bekliyorum.

işlemci: Intel Core i9-14900K
ekran kartı: Galax GeForce RTX 3060 Ti GDDR6X ex white 1-Click OC Plus.
RAM: G.Skill Trident Z5 RGB 48 GB 7200 MHz DDR5.
anakart: MSI MPG Z790 Edge Ti Max Wi-Fi-7 DDR5 soket 1700 ATX anakart.
soğutucu: Lian Li galahad II Trinity performance 360.
M.2: Samsung 980 Pro SSD (1 TB)
PSU: Dragos energyflow drg1000W 14cm fan 1000W 80+ Gold PCI-e gen 5.0 ATX 3.0
kasa: Dragos Air 4X ARGB USB 3.0 + Type-C ATX mid Tower Gaming.

i9 14900KS kullanıyorum aynı sorunu bu video ile çözdüm.

Öncelikle BIOS'unu en son sürüme güncelle ve CPU güç yönetimi ayarlarını Intel varsayılana çekiyorsun kısa ve uzun Boost voltajlarını 253'e düşürüyorsun bir daha ısınmıyor CPU'un iyi günlerde kullan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı