i9 14900K 100 derecelerde i9 14900K undervolt nasıl yapılır?

Sayın hocam siz konuyu anladığınıza emin misiniz? Yukarıda belirttiğim gibi XMP konusunu ayrı tuttum sadece profilin açık olması üstüne durdum. Ayrıca underwolt çözüm değil! Bir video atıp kenara çekilmek sorunu çözmüyor. Form üyesinin sıkıntısı oyunu açar açmaz çok ani 100 dereceye gelmesi' hiçbir oyun 100 derece çıkış yapmaz. Neyse iyi günler dilerim.

Yanlış bilgilendirme yapmaya devam ediyorsunuz. Videonun içeriğinden haberiniz var mı? Yaptırdığı ayarlar çekirdek başı voltajı kısmak, Turbo performance modunu kapatmak ve aynı frekansı daha düşük voltaj ile elde etmek.

Undervolt çözüm değil! İfadeniz tamamen fiyasko. Technopat resmi hesabının bile undervolt yaparak 20 derece sıcaklık düşürdük adlı videosu varken gelip burada bu cümleyi kurmanız manasız. Öncelikle araştırma yapmanızı, kavrayamadığınız yerleri gerekirse sormanızı en son olarak da konuları cevaplandırmanızı öneririm.

İfadenizin neresinden tutsam elimde kalıyor. İşlemciye yüklenen oyunlarda veya gölgelendirme yüklemesi yapan oyunlarda 100 dereceye çıkan onlarca işlemci var. Araştırmanız lazım...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sevgili hocam sizin matematik tersten mi çalışıyor? Ben size undervolt bir işe yaramaz ısıyı düşürmez ws demiyorum ki burada sizinle aynı fikirdeyim. Fakat formdaşın sıkıntısı her oyunda aniden 100 dereceye gelmesi ki gırtlağına kadar dolu bir soğutma kullanıyor normal değil'başka bir problem var bunu vurguluyorum. Neyse hocam iyi akşamlar dilerim.

Hocam çok teşekkür ederim Undervolt yaptım ve şuan oyunlarda maks 80 dereceyi görüyorum şuanlık umarım çözülmüştür de şuan problem çözüldü olarak görünüyor 0.050 değerinde düşürme yaptım ve boşta 35 derece oyunlarda normal ayarlarda 70 derece maksimum oyun ayarlarında ise 80 85 görüyor şimdi den çok teşekkür ederim inşallah bir problem yaşamam

Sorunun çözüldüğüne sevindim, problem olmaz yaptığın işlemlerden ötürü. İyi sosyaller.

Sorunun çözüldüğüne sevindim, problem olmaz yaptığın işlemlerden ötürü. İyi sosyaller.
Teşekkür ederim hocam bir sorum daha olacak şuan 70 dereceler zor çıkıyor peki undervolt işlemcinin ömrünü köretme şansı var mı

Hayır aksine ısınma yapmayacağı ve az voltaj vereceğinden ömrünü uzatır.
Çok teşekkür ederim hocam cs de felan atıyordu 100 derecenin üzerine çıktığında pc kendini resetliyordu şuan maksimum ayarlarda oynuyorum ve derecem 70 fps de stok kullanıma göre baya yükseldi

i9 14900KS kullanıyorum aynı sorunu bu video ile çözdüm.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öncelikle BIOS'unu en son sürüme güncelle ve CPU güç yönetimi ayarlarını Intel varsayılana çekiyorsun kısa ve uzun Boost voltajlarını 253'e düşürüyorsun bir daha ısınmıyor CPU'un iyi günlerde kullan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…