i9-14900K alınır mı?

AranjorEmir

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Yayıncı
Bir bilgisayar toplamaya karar verdim. Malum RAM krizi patlak verdi. Ben de Crucial DDR5 96 GB 5600MHz RAM satın aldım hemen. Ekran kartı olarak idareten 3-4 ay 3060 Ti kullanacağım ama sonrasında 5070 Ti geçmeyi planlıyorum. Bu süreçte Almanya Amazon mağazasında Ryzen serisi işlemcilerde taksit imkanı vermiyor ama i9-14900K için taksit seçeneği verdiği için i9-14900K seçmeli miyim diye düşünüyorum. Bu konuda yardıma ve fikirlerinize ihtiyacım var dostlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir bilgisayar toplamaya karar verdim. Malum RAM krizi patlak verdi. Ben de Crucial DDR5 96 GB 5600MHz RAM satın aldım hemen. Ekran kartı olarak idareten 3-4 ay 3060 Ti kullanacağım ama sonrasında 5070 Ti geçmeyi planlıyorum. Bu süreçte Almanya Amazon mağazasında Ryzen serisi işlemcilerde taksit imkanı vermiyor ama i9-14900K için taksit seçeneği verdiği için i9-14900K seçmeli miyim diye düşünüyorum. Bu konuda yardıma ve fikirlerinize ihtiyacım var dostlar.
Kesinlikle alınabilir. Gayet yeterli ve günümüz ve sisteminiz için iyi olacaktır. Ama AMD Ryzen 9 gibi modelleri tercih ederseniz daha iyi karar olabilir.

O işlemci ile sistem kurmak büyük hata olur, arızalanma ihtimali, aşırı güç tüketimi, aşırı ısı, ölü soket.

@AranjorEmir

Katılıyorum. Zaten Intel ve anakart üreticileri degredasyon olmasın diye işlemcinin büyük bir kısmını kırpıyorlar. 14700K'ya dönüyor hatta belki daha kötü. O halde 14900k almanın ne anlamı kalıyor ki?

Ayrıca ölü bir platform. Asla yeni seri işlemci gelmeyecek. AM5 yeni işlemciler çıkmaya destek almaya devam edecek. 9950X daha iyi bir yatırım olur ya da 9950x3D.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı