Şu ana kadar üç oyunda deneme imkanım oldu. PES 2020, Assasins Creed ve Rainbow Six Siege ile denedim. Genel olarak 65 dereceyi geçmedi aslında. Sadece Rainbow six ile ilk aldığımda denemiştim, orada 80 dereceye çıkıyordu ama biraz kurcalayınca 75 derecenin altında kaldı. Diğer oyunlarda maksimum 65 derece diyebilirim.
Ya işte o 70 dereceleri görememek üzüyor,onun dışında bir sıkıtı yok aslında, yani gönül rahatlığıyla tüm stres testlerini yapamıyorum açıkçası güvenemediğim için. OCCT ile 86 derece ise Prime 95 ile çıkacak sonucu düşünemiyorum.
Şu an dediğiniz gibi ayarladım egzoz ve ön fanlar 1000 devir, soğutmanın fanları 1200 devir pompa ise 1960 devir olmuş oldu bu sayede. Soğutmanın fan devri ile pompa devri arasında 700-800 devir fark olması uygun mudur? Ben gözlemlediğim kadarıyla hem soğutma bloğu hem kasanın işlemcinin olduğu tarafta ki yan kapağının serin kalma noktası için genelde aradaki farkı 400 devir olarak tutuyordum.
NZXT Kraken X72 ile 3900X kullanıyorum. Şu anda siz söyledikten sonra bir OCCT testi yapmaya başladım ve gördüğüm en yüksek değer 65°. Şu anda stabil 63° CPB ve PBO açık. Saçma olan şeyse, öyle bir hava akışı oluşuyor ki ekran kartı fanı dönmemesine rağmen onun da sıcaklığını 3° düşürüyor
NZXT Kraken X72 ile 3900X kullanıyorum. Şu anda siz söyledikten sonra bir OCCT testi yapmaya başladım ve gördüğüm en yüksek değer 65°. Şu anda stabil 63° CPB ve PBO açık.
Aslında bende kıyaslama yaparken 3900x işlemciyi baz almıştım. CPB ve PBO nun ne olduğunu bilmiyorum açıkçası o yüzden bende açık mı kapalı mı yorum yapamıyorum. Ama bendeki değerler muhtemelen çok büyük oranda o derecelere çıkacak kadar zorlayacak bir işlem yapmayacak olsam da can sıkıcı diyebilirim.