İ9-9900 KF Sıvı Soğutma

Değerleriniz güzel hocam, 1'i hariç. Pompa anladığım kadarıyla 2400 civarında bir sayıya ayarlamışsınız. Eğer ses çıkartmıyorsa 2600-2700 seviyelerine çıkartabilirsiniz. Tek sıkıntı var, işlemci 88 derece civarında. Normal hayatta asla bu değere ulaşamazsınız ama bu sıkıntılı bir sayı. Tavsiyem günlük kullanımda sıkıntı çıkartmıyorsa devam etmeniz yönünde.
Hocam pompa fuldeydi o da 2800 devir seviyesi diyebilirim, onun dışında soğutma fanlarını da test esnasında manuel olarak 2400 seviyesine almıştım, soğutma fanlarının maksimum devri 2500 devire kadar çıkıyor. Pompayı son devire de alsam pompadan kaynaklı herhangi bir ses oluşmuyor. Ama soğutmanın fanlarını soracak olursanız onlar da 1350 devire kadar sessiz çalışıyor.

Hocam yapacak başka bir şey yok. Normal günlük kullanımda sıcaklıkları takip edin birkaç gün. Eğer 80 üstüne çıkmıyorsa devam edin derim. Soğutucuyu performans modunda kullanın. Onun dışında anakart VRM sıcaklıkları konusunda bir sıkıntı yok.
Şu ana kadar 25 gün oldu alalı ve standart kullanımda - chrome veya herhangi bir oyun deneyimi gibi - şu ana kadar bu değerleri hiç görmedim zaten, sadece OCCT testinde bu değerlere çıkıyor, onun dışında chrome gibi uygulamalarda anlık artışları saymazsak 35-45 derece arasında oyunlarda ise 60-65 derece arasında çalışıyor. Testteki gibi pompayı veya soğutucu fanlarını maksimuma getirmediğim halinden bahsediyorum bu arada. Sanırım ekstra güzel sayılabilecek bir değerden bahsetmesek bile en azından ihtiyacı karşılama anlamında yeterli ve sorunsuz bir ürün diyebiliriz anladığım kadarıyla.

Şu ana kadar 25 gün oldu alalı ve standart kullanımda - chrome veya herhangi bir oyun deneyimi gibi - şu ana kadar bu değerleri hiç görmedim zaten, sadece OCCT testinde bu değerlere çıkıyor, onun dışında chrome gibi uygulamalarda anlık artışları saymazsak 35-45 derece arasında oyunlarda ise 60-65 derece arasında çalışıyor. Testteki gibi pompayı veya soğutucu fanlarını maksimuma getirmediğim halinden bahsediyorum bu arada. Sanırım ekstra güzel sayılabilecek bir değerden bahsetmesek bile en azından ihtiyacı karşılama anlamında yeterli ve sorunsuz bir ürün diyebiliriz anladığım kadarıyla.
Aynen dediğiniz gibi hocam. Keşke NZXT ürünlerine baksaydınız.

Aynen dediğiniz gibi hocam. Keşke NZXT ürünlerine baksaydınız.
Ya o dönemde dediğim gibi kısmet olmadı, bulamadım NZXT ama acaba diyorum henüz bir aylık bir ürün olduğu için satmaya kalksam ederi sıfır fiyatına yakın olur mu? Satıp değiştirsem mi? Veya satmak yerine termal macunu değiştirip yeni bir termal macun kullansam test değerlerini daha da düşürebilir miyim? Çünkü montaj esnasında hangi termal macunu kullandılar bilmiyorum.

Çok kaliteli dediğimiz 12 ve üstü W/mk değerli termal macun kullanılırsa belki bir tık daha düşük olur.

Onun dışında pek değişmelik bir duruma gerek yok.

Aynen hocam bende aynı fikirdeyim, termal macun değişimi konusunda da çok acil olmasa da olur sanırım değil mi?

Termal macunu değiştirip deneyin hocam. Nerede yaptırdınız montajı?
Sinerji Bilgisayardan aldığım bir ürün bu, genel sistem bileşenleri olarak aşağıdaki parçalar bulunuyor.
1585316085283.png

Sinerji kaliteli macun kullanmıştır. Pek değişeceğini zannetmiyorum.
Valla şu ana kadar ki parçaların performanslarını ve ürünü aldığımda driver güncellemelerinden yüklü olan stres testi programlarına kadar elime hazır gelişini göz önünde bulundurduğumda bende kesinlikle temiz ve kaliteli iş yaptıklarını düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı