İ9-9900 KF Sıvı Soğutma

@Cellat006 fan devirlerini yükseltebilirsiniz.

Egzoz ve ön fan devrini 1000RPM, radyatör fanlarını 1200-1400RPM yapabilirsiniz.
Çok ses çıkarırsa biraz azaltırsınız.

Belirttiğiniz devir biraz sesli olsa da eski bilgisayarımdaki coil whine sesinden sonra aslında müzik melodisi gibi geliyor diyebilirim, ama yine de yeni ve güçlü bir sistem olduğu için çalıştığının farkına varmayacak düzeyde bir ses seviyesi ile çalışmak ayrı bir güzel. Biraz şımarıklık belki de, sonuçta güçlü bir sistemi soğutacaksanız soğuttuğunuzu hissedecek sesi de duyacaksınız sanırım. Önerinizi dikkate alacağım.

Boşta %60 yükte %80-100 yapabilirsin pompa devrini.

Fan devirlerini böyle yapmanı öneririm;

Çok ses çıkartırlarsa biraz azaltırsınız.
Anladığım kadarıyla doğru olan içeriye aldığı hava miktarı dışarı attığından bir tık fazla olacak,denge bu şekilde sağlanıyor sanırım.

Amacım görselde altını çizdiğim puanı olabildiğince yükseltmek. Çünkü o puan ne kadar yükselirse işlemciyi 5 GHz seviyesine o kadar sağlıklı yaklaşabileceğimi söylüyor program.

1585307040053.png

5GHz olması için neredeyse 20-25W fazladan güç çekiyor o yüzden sıcaklık farkı çıkıyor.

Bir de aman aman bir performans farkıda oluşmuyor bence.
OCCT le aldığım anlık görüntü belirttiğim fan değerlerini kullanıyorken bu şekilde, ne kadar sağlıklı bir şekilde güvenebilirim bu değerlere, tabi orası hakkında bir fikrim yok.

1585307416371.png

Değerler iyi aslında, bir sıkıntı yok gibi.

İşlemciyi daha da zorlamak istiyorsanız Prime95 kullanın.
10 dakika yapmanız yeterlidir.
Dikkat edin fazla ısınmasın :)
Valla birçok değerlendirme videosunu seyrettiğimde işlemcilerin svı soğutmalar ile 70 derece seviyelerinde kaldığını gördükten sonra OCCT ile benim sıvı soğutmamın en fazla 85-86 derece seviyelerine inebildiğini görmek ve işlemcinin anlık da olsa 94 dereceyi görmesi yeterince hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim. Kaliteli olsun, güçlü olsun diye daha ucuzları varken gittim Asus aldım ama nafile sanırım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı