i9 9900K beklenmeli mi?

Kredi çekebildim direk açarımda konuyu. Aylık gelir 2.180 tl parça parça toplayacağım için onaylanmaz sanırım.
6 Aydır sigortalıysanız ve geliriniz düzenliyse giderinizin yanı sıra cebinize her ay para kalıyorsa kredi çıkar. Fakat bu gelir size süper bir bilgisayar almaya yetmeyecektir. Hayat standardınızı zorlamayın.
3 senedir çalışıyorum borçlar giderler derken elime çok bir şey kalmıyor. 4 Tane bilgisayar sattım aldım. Zamanla yükseltmenizi tavsiye ederim.
i3 6100-GTX960 ile başladım. Şuanda GTX1080-R5 1600 bir sistem var.

6 Aydır sigortalıysanız ve geliriniz düzenliyse giderinizin yanı sıra cebinize her ay para kalıyorsa kredi çıkar. Fakat bu gelir size süper bir bilgisayar almaya yetmeyecektir. Hayat standardınızı zorlamayın.
3 senedir çalışıyorum borçlar giderler derken elime çok bir şey kalmıyor. 4 Tane bilgisayar sattım aldım. Zamanla yükseltmenizi tavsiye ederim.
i3 6100-GTX960 ile başladım. Şuanda GTX1080-R5 1600 bir sistem var.

Hocam sigortada sorun yok kredi puanın’da sorun var o yüzden.

Şimdi toplayacakmış gibi konu açın ve size göre ortalama yada yaklaşık tam bütçenizi belirtin. Size ona göre öneri sunarlar sizde parça parça alırsınız öyle düşünüyorum. Yada kesin bir bütçe yoksa yada hedef, o zaman paranız tam biriktiği zaman konu açabilirsiniz. Cidden 9900K filan almayı düşünüyorsanız baya bir beklemeniz gerekecek aşırı pahalı gelecek diye düşünüyorum :).

Bana kalırsa en büyük yatırımı işlemciye değilde ekran kartına yatırın. Sonrası zaten gelir.

Max 20 bin diyip açayım. Umarım hayali sistem demez kimse.

Max 20 bin diyip açayım. Umarım hayali sistem demez kimse.
Sağlam bütçeniz varmış diyelim :). Taksit taksit alacaksanız eğer Kasım' ı beklerseniz efsane cuma günü indirim olacağı söyleniyor, yada KDV indirimi gelirse o zaman tüm biriktirdğiniz parayı o zaman almış olursunuz çünkü büyük bir meblağ ve mümkün olduğunca uygun şekilde alınmalı. Monitör hariç ise RTX 2080' li bir sistem dizilir kanımca bunun için de 9700K veya şuan bile çok pahalı olan 8700K yerine Amd tabanlı Ryzen 2700X seçilebilir.

Sağlam bütçeniz varmış diyelim :). Taksit taksit alacaksanız eğer Kasım' ı beklerseniz efsane cuma günü indirim olacağı söyleniyor, yada KDV indirimi gelirse o zaman tüm biriktirdğiniz parayı o zaman almış olursunuz çünkü büyük bir meblağ ve mümkün olduğunca uygun şekilde alınmalı. Monitör hariç ise RTX 2080' li bir sistem dizilir kanımca bunun için de 9700K veya şuan bile çok pahalı olan 8700K yerine Amd tabanlı Ryzen 2700X seçilebilir.

2 sene önce 6700k 7-8 bin liraya alabiliyorduk. Hocam şimdi ise 15-20 bin arası maalesef.

2 sene önce 6700k 7-8 bin liraya alabiliyorduk. Hocam şimdi ise 15-20 bin arası maalesef.
Doğru dediniz çok haklısınız o konuda paranın değersizleşmesi yüzünden cebimizden daha fazla gidecek. O yüzden mutlaka iyi değerlendirmek gerekiyor parayı çünkü geri dönüşü yok bu işin ve gerçekten büyük bir bütçe. O yüzden mutlaka indirim kovalayın derim hazır dolar düşüyor nazar değmez sağlam bir indirim yapsalar iyi gerçi dolar yüksek iken aldıysalar ürünü sırf onlar zarar etmemek için indirimmiş gibi gösterip az buçuk indirmeseler bari :).

Doğru dediniz çok haklısınız o konuda paranın değersizleşmesi yüzünden cebimizden daha fazla gidecek. O yüzden mutlaka iyi değerlendirmek gerekiyor parayı çünkü geri dönüşü yok bu işin ve gerçekten büyük bir bütçe. O yüzden mutlaka indirim kovalayın derim hazır dolar düşüyor nazar değmez sağlam bir indirim yapsalar iyi gerçi dolar yüksek iken aldıysalar ürünü sırf onlar zarar etmemek için indirimmiş gibi gösterip az buçuk indirmeseler bari :).

Aynen öyle yapacam itopyadan toplayacağım sanırım. İndirimleri takip edip parçaları öyle alacağım.

Hocam internetimde sorun olduğu için konu açamadım. Gece burda olursanız konuyu açacağım

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı